Rysk soldat ihjälskjuten – på 3,7 kilometers håll

UKRAINA. Den ukrainska prickskytten tryckte på avtryckaren. 3,7 kilometer längre bort föll en rysk soldat död ned, enligt ukrainska uppgifter. Det är det längsta avståndet någonsin som en prickskytt har dödat någon, skriver The Sun.

-Pettersson säger att 3700 meter (2,3 miles) är oerhört långt i dessa sammanhang. Bara att se en människa på det avståndet är inte lätt. Sedan tillkommer vind, temperatur, värmedaller och andra problem. Tur att jag inte är prickskytt.

Horizon’s Lord – 6ft sniper rifle, prickskyttegevär
Avståndet Hornstull till Slussen efter Hornsgatan i Stockholm är 2,3 km.

Svenska Försvarsmakten är inte bara syltryggar och Pride-parader skrev bloggen 2018 och den vinsten var ingen engångsföreteelse.

35 tvåmannalag från 19 Nato-länder inkl. partnernationer har tävlat i den fem dagar långa “2018 Europe Best Sniper Team Competiton”. De svenska teamen tog en första och en fjärdeplats. Detta är ett kvitto på att det svenska yrkesförsvaret ger soldater i absoluta världsklass.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rysk soldat ihjälskjuten – på 3,7 kilometers håll

 1. Jag var krypskytt när jag gjorde min militärtjänst.
  Det är omöjligt att skjuta någon på 3,7 kilometers avstånd.
  Som Pettersson skriver, för många parametrar som inverkar plus det faktum att jag skulle verkligen ha ett scoop som kan se en människa på över 3 kilometers avstånd.
  Jag har träffat en måltavla från 1,3 kilometers avstånd. Men där går gränsen. Kanske finns bättre vapen nu förtiden men jag har mycket svårt att tro att de är så bra att de kan skjuta någon på det avståndet.
  3,7 kilometer….det är bara desinformation från Ukraina.
  Ukraina är ett totalt korrupt land. Jag har bott och jobbat där.
  Att Ukraina skulle bli en del av det korrupta EU förvånar mig inte. Kaka söker maka…….

  5
  2
 2. Problemet är ju säkerligen inte utbildningen, utan att dessa som vann är dom enda vi har.

  • Visst, kulan flyger t.o.m många gånger längre, men problemet är att få kulan att stanna där man vill. Och från den här videon kan den ukraiska träffen kalkuleras, så detta rekord kan vara sant.

   https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1726014730702049418

   i princip en bra gevär med bra ammunition skjuter från 100m avstånd till mindre än 1 MOA, vilket är ungefär en group av kulor till lite mindre än 3cm från varanda.

   https://www.gunsamerica.com/digest/minute-of-angle-moa-accuracy-out-of-the-box/

   Från 1km avstånd detta ~3cm group skulle ha spridit sig till en 30 cm group och från 3,7km avstånd skulle kulorna ha spridit till över en meters avstånd från varandra. Och då hade geväret varit fastbunden till bänken och under annars stabila innomhus konditioner. Skjuter man utomhus med en icke-fastbunden gevär kan man gratulera sig själv om man träffar till ett mindre höghus från 3,7km avstånd. Man måste nämligen också ha siktat ungefär ett höghus ovanför det höghuset man träffade.

   11
   0
   • … borde ha varit “innomhus liknande stabila konditioner” och “varietande utomhus konditioner” 🎯

    5
    1
 3. Kanske var ryssen som dödades på 3,7km avstånd den obeväpnade 18 åriga barnsoldaten som, ryssar brukar skicka till fronten för att… dödas, som bloggen skev om igår.

  Säkert görs det redan en långfilm av detta magiska 3,7km brickskytt. Kanske en film som liknar… Stolz der Nation
  https://m.youtube.com/watch?v=p2VUGfrZyck&t=1m35s

  2023 mästerskap…
  https://maavoimat.fi/en/-/finland-won-the-european-best-sniper-team-competition-

  10
  3

Kommentera