Hundratusentals afghaner har tvingats tillbaka

ÅTERVANDRING. Fler än 400 000 afghanska medborgare har tvingats tillbaka till Afghanistan efter ett omfattande tillslag mot illegala migranter i grannlandet Pakistan. I början av oktober ställdes 1,7 miljoner afghaner inför ett ultimatum: att lämna landet senast den 1 november eller riskera att bli gripna och deporteras. Poliser har gått från dörr till dörr och begärt att få se handlingar.

Flyktingläger nära gränsövergången Torkham mellan Afghanistan och Pakistan, där afghaner som just hade korsat gränsen blev placerade. Bilden togs den 3 november.

MSN.com

Antalet människor som har korsat gränsen till Afghanistan bekräftas av Zabihullah Mujahid, som är talesperson för landets talibanstyre. Enligt honom har de flesta passerat gränsövergångar i Torkham i norr och i Spin Buldak längre söderut.

Miljontals afghaner har under de senaste årtiondena flytt till Pakistan från våldsamma konflikter i sitt hemland. Sedan talibanregeringen tog makten i augusti 2021 har cirka 600.000 lämnat Afghanistan.
Vissa av dem som tvingas över gränsen är barn till flyktingar och har aldrig tidigare satt sin fot i det rejält krisdrabbade Afghanistan.

Enligt Pakistan finns fortsatt 1,4 miljoner afghanska medborgare i landet som har registrerats som flyktingar och således inte kommer att bli utvisade.

-Pettersson noterar att de Afghaner som tvingas tillbaka är illegala invandrare utan flyktingstatus, sådana som i Sverige kallas “papperslösa”. I Sverige har de dock fått papper på att de inte får stanna och att de ska lämna landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Hundratusentals afghaner har tvingats tillbaka

 1. Vi borde kunna göra likadant. När inte ens deras trosfränder vill ha dem, varför ska Sverige göra det.

 2. Det är dags resolut ta tag i saken med utvisningar, upphävning av svenskt medborgarskap, stopp på inflödet av “ekonomiska flyktingar”. SIs-hemmen är vidöppna, bara att promenera iväg när det passar. Socialtjänsten orkar ju inte göra något, eller törs inte då många är utsatta för hot. Om inte mottagarlandet är villiga att ta emot sina egna förbannade kriminella medborgare så är det helt enkelt bara att halvera bidragen via SIDA till att börja med.

  32
 3. Dags att sätta igång i vårt Fosterland. Använd gärna även Hemvärnet på beting.

  29
  1
 4. Solidaritet muslimska bröder emellan?

  Nej, för de vet exakt vad det handlar om och exakt vilka typer det är.

  27
 5. I Sverige vart dom väl Gymnasie elever? 9000 sa man först hört siffran 12000 men vet inte vad som stämmer, Verkar dröja med folkräkningen och dom 85,000 somYgeman skulle utvisa blev det inget av med ioch med hans Katastrofhantering av transportstyrelsen.

  31
 6. Tror jag på när alla icke “lagligt” självförsörjande invasiva är ute ur landet utan fortsatt bidrag !

  30

Kommentera