SD vill göra vissa invandrare statslösa

INVANDRING. Sverigedemokraterna vill kunna göra invandrare statslösa om de svikit sina medborgerliga plikter och blivit en fara för det svenska samhället. Det skrivs nu in i partiets principprogram och väntas röstas igenom på landsmötet, rapporterar Göteborgs-Posten, bakom betalvägg.

23 – 26 november hålls Landsdagarna 2023 i Västerås Kongress. Landsdagarna är partiets högst beslutande organ och under dessa tre dagar kommer man bland annat att besluta om partiets politik och välja ny partistyrelse. Handlingar och schema finner du på länken nedan. Där kommer också en livesändning av mötesförhandlingarna finnas.

Landsdagarna 2023

Riksdagsledamot och SD:s partisekreterare Mattias Bäckström Johansson

Ändringen av Sverigedemokraternas principprogram har sitt ursprung i partistyrelsen och vändas godkännas på landsmötet under kommande helg. – Om man till exempel åker till ett land och bistår en terrororganisation eller är gängkriminell och bedriver någon form av systemhotande verksamhet. Då är det inte rimligt att man ska kunna behålla sitt medborgarskap, säger SD:s partisekreterare Mattias Bäckström Johansson.

Bäckström Johansson betonar dock att detta inte omfattas av Tidöavtalet, men att partiet kommer att driva frågan om de själva hamnar i regering nästa mandatperiod.

-Pettersson säger att enligt nuvarande regler ska den som ansöker om medborgarskap ha fyllt 18 år, kunnat styrka sin identitet, bott i Sverige under en sammanhängande period om fem år, ha levt ett skötsamt liv samt ha permanent uppehållstillstånd, det låter bra även om fem år är en kort tid och kunskaper i svenska språket ska vara obligatoriskt.

För att öka attraktiviteten för medborgarskapet bör det också gå att återkalla ett medborgarskap i högre grad än i dag. Man bör också utreda vad den som innehar ett tillfälligt uppehållstillstånd, men som inte arbetar och betalar skatt, ska ha tillgång till av den gemensamma, skattefinansierade välfärden. 

Det gemensamma borde endast tillhandahålla akutsjukvård. Utbildning och att övriga kostnader får bekostas av den enskilde. Andra rättigheter inom ramen för transfereringssystemen, sådant som bostadsbidrag, föräldrapenning och barnbidrag, bör enbart tillfalla svenska medborgare och de som arbetar under tiden som de innehar det tillfälliga uppehållstillståndet. 

Att knyta tillgången till den svenska välfärden till arbete, skatteinbetalningar och det svenska medborgarskapet, kommer incitamenten för människor att etablera sig skyndsamt att öka och medborgarskapets värde per automatik att öka. Det är bra för såväl individen som samhället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SD vill göra vissa invandrare statslösa

 1. Statslösa är väl inte helt sant. Hur många är det inte som bara kan gå tillbaka till högen där dom slängde sina papper innan dom steg över gränsen till Sverige, och sen är dom medborgare i sitt hemland igen.. Och det talas om statslösa palestinier. Det finns väl inte. Sverige har ju erkänt Palestina som land. Då är väl palestinierna medborgare där. Eller ingick det inte i avtalet att ta hand om sina egna medborgare.

 2. Varför är det så enkelt att införa nya lagar/pålagor, som försvårar svenskens liv och plånbok?
  Varför är det så svårt att införa nya lagar/regler, som skulle kunna göra livet lättare för svenska skattebetalare?

  34
 3. Strunta i de konventioner som tidigare regeringar skrivit på utan att fråga oss om lov. Dublinkonventionen bryter Migrationsverket mot dagligen, utan att någon protesterar.

  39
 4. Om en individ är statslös så det anses vara ett behjärtansvärt skäl att inte avvisa måste man bolla problemet till FN som får ta hand om det. De bör anförskaffa en enklav där statslösa personer deporteras till.

  32
 5. Asylsökande som har slängt sina handlingar för att söka asyl på falska grunder borde inte ha släppts in i landet överhuvudtaget. Hur SD har tänkt när det gäller genomförandet av utvisningarna återstår att se. Jag kan tänka mig att medborgarskapet dras tillbaka när personen har passerat passkontrollen i mottagarlandet. Då är de tillbaka bland sina släktingar och problemet är löst.

  41
 6. Invandrare hade dåligt rykte innan de kom. Nu har de bevisat att de är helt värdelösa i en modern demokrati. Kärringar och invandrare gjorde din plånbok tunn. Gjorde din tillvaro helvetisk. Det är dags att kalla en spade för spade.

  52
 7. Låter som en bra åtgärd , så vi får ännu fler som inte går att utvisa .
  Sossarna har ju förstört de flesta legala möjligheter till utvisning .
  Om den utvisade säger nej eller hittar/åberopar en snorkråka blir hen utsläppt från förvaringen .
  Så fungerar lagarna i Morgan Johanssons Sverige .

  55
  1
  • Regeringen lär även ha en en utredning på G om hur det är möjligt att upprätta skyddsförvar av typer som inte ska gå lösa !

   När orcherna inte orkar sitta i förvret så berättar de säkert var de hör hemma ! (?)

   24

Kommentera