”Stärks integrationen när familjer inte återförenas?”

INVANDRING. Det kommer att bli ännu svårare för familjer att återförenas i Sverige, skriver Svenska Röda Korsets generalsekreterare Anders Pedersen i en debattartikel i Expressen. Han är kritisk till de lagar som riksdagen klubbade i förra veckan, som skärpte villkoren för anhöriginvandring.

Pedersen frågar sig om det verkligen kommer att förbättra integrationen. ”Vi ser snarare att förslagen riskerar leda till svåra humanitära konsekvenser, inte minst för familjer och barn.”

I texten går han fram med tre uppmaningar till riksdag och regering: alla lagändringar måste grunda sig på vetenskap, mer omfattande konsekvensanalyser måste genomföras när lagar tas fram och Sverige måste efterleva de konventioner man har åtagit sig att följa.

-Pettersson säger att det inte är Sveriges fel att männen lämnat hemländerna för att söka asyl i Sverige och det går bra att återförena familjerna i hemländerna. Det är ingen mänsklighet rättighet för ekonomiska migranter att söka asyl och få uppehållstillstånd i Sverige.

Jag tycker Anders Pedersen ska uppmana den delen av familjen som är i Sverige att återvandra till hemlandet för att förenas där.

Dags att Sverige börjar följa FN:s flyktingkonvention

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “”Stärks integrationen när familjer inte återförenas?”

 1. Det finns massor av länder där det inte är krig och där återföreningar kan ske. Massor av muslimska både i Afrika och mellanöstern. Där är också både språk och religion lika så integrationen borde gå lätt. Men kristna länder ska helst inte väljas eftersom många av dom nyanlända hatar både kristna och seder här. Varför måste ändå integrationen och familjeåterföreningar ske i länder som flyktingarna hatar att bo i.

  • Svar till turrim.
   Helt rätt.
   “Det är bättre att tiga och låta alla tro att du är en idiot
   än att öppna käften och visa att de hade rätt.”

   12
   1
 2. Pedersen vill att lagar ska grundas på vetenskap. Själv för han fram argument, grundat på tro och känslor. Sveriges skattebetalare, ska inte belastas med utgifter för hela släkter, med ekonomiska migranter.
  Röda Korset är en hjälporganisation, som ska koncentrera sig på att hjälpa människor i nöd, i deras hemländer, och ge fan i svensk inrikespolitik!

  54
 3. Tomas uppfattning efter att ha varit i kontakt med organisationen är att:

  Röda Korset saknar trovärdighet.
  Röda Korset stöder statens brott mot Pursvenska Barn.

  Det finns brev från Barnombudsmannen som nästan explicit klargör att Barnkonventionen inte gäller Pursvenska barn. Barnombudsmannens uppfattning.

  Tomas har läst konventionen och i den finns inga undantag för Pursvenska Barn.

  Leta gärna på Jan Millds kanal som finns bland Petterssons länkar. Sök efter tanten som blev ”Rödakorsfäst”. (Eventuellt var det i Kil i Närke?)

  F.ö. har jag läst Flyktingkonventionen också. Där står annat än vad regimens propaganda påstår. Bl.a. har värdlandet rätten att utvisa den som missköter sig det allra minsta.
  Jag uppmanar läsare av Petterssonsblogg.se att själva konfrontera ”godhetsorganen” ungefär som Granskning Sverige gjorde. Rädda Pengarna, BRIS, Frälsis och så vidare.

  Må väl önskar Tomas.

  39
 4. Röda Korset borde välja en ny generalsekreterare som inte är en idiot.
  Svenska Röda Korset ska koncentrera sig på vad som är bäst för Sverige och svenskarna, inget annat.

  43
 5. Skenheligheten äcklar .
  Att vara generös med andras pengar är ett vanligt sätt att spela god .

  57
 6. Man kan vänd på frågan :
  Vilka skyldigheter har vi att försörja främlingar som själva tagit sig hit ?

  69
 7. Det är överdrivet generösa regler för anhöriginvandring som möjliggör uppbyggnad av klanstrukturer i Sverige.
  Det är dags för dessa låtsasgoda gaphalsar att förvisas till skamvrån.

  75
 8. Det låter mer rimligt att tro att när hela släkter eller klaner kommer hit är behovet att integrera sig i samhället inte lika stort.

  58
 9. Ur logistisk synpunkt är det rationellare att göra som Pettersson skriver. Det är enklare, billigare och mer miljövänligt att flyga en person till hemlandet än att flyga ett antal personer till Sverige. Sverige är dessutom en högenergiland beroende på placering nära Nordpolen vilket gör att energibehovet och därmed utsläppen är mindre i hemlandet.

  De miljöfascistiska godhetsknarkarna måste välja, miljö eller deras behov av godhetspoäng.

  52
 10. Enklast är att återföreningen sker på hemmaplan. Sverige är inte närmaste asylland för detta klientel.

  72
 11. Gör man verkligen DNA test på alla för att konstatera släktskapet?
  Skulle inte tro det.

  60

Kommentera