”Svenska” gäng etablerar sig i grannländerna

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Narkotikasmuggling och rekrytering av ungdomar till att utföra våldsdåd. ”Svenska kriminella” bedriver en omfattande verksamhet i hela landet. Men med tiden har de kriminella lyckats att sprida sig även utanför Sveriges gränser.

Nedan några bilder på hur svenska kriminella kan se ut…

Polisen i Norge, Danmark och Finland har alla rapporterat fall som har koppling till ”svenska” kriminella nätverk. Men det finns stora skillnader mellan hur det ser ut i respektive land.

Enligt norska NRK har landets polismyndighet bekräftat att det svenska Foxtrot-nätverket verkar i landet. Händelser som har en koppling till nätverket har registrerats i hälften av landets polisdistrikt.

Exempel på brott i Norge som misstänks ha med Foxtrot att göra är kidnappningen i Trondheim och ett stort narkotikafynd i Tromsø.

Enligt den norska polisen förekommer det även att svenska kriminella erbjuder sig att utföra beställningsjobb åt de norska kriminella. Polisen berättar även för NRK att tröskeln för svenska kriminella att etablera sig i Norge har blivit lägre.

I Finland misstänker den finska polisen att ett svenskt kriminellt nätverk har varit delaktiga i att smuggla hundratals kilo narkotika in i landet, rapporterar Yle. Det var genom tips från den svenska polisen som den finska polisen kunde göra beslag mot adresser som misstänks ha använts för att distribuera narkotika.

Polisen misstänker att narkotikan fördes till Finland i lastbilar via den norra gränsen mot Sverige. Efter ett beslag på ett lager upptäcktes över hundra kilo narkotika.

Fyra personer dömdes för smugglingen i sin frånvaro vid Helsingfors tingsrätt i slutet av maj. Aftonbladet rapporterar att tre av dessa personer senare greps av svensk polis och utlämnades sedan till Finland. Enligt Aftonbladets källor ska dessa personer ha varit medlemmar i det kriminella nätverket Dödspatrullen.

Till skillnad från i Norge har Foxtrot-nätverket inte etablerat sig i Danmark, uppger den danska polisen till TV2.

Däremot finns det uppgifter om att svenska kriminella har hyrts in för att utföra mord i Danmark. Flera källor har uppgett till DR att medlemmar ur det svenska nätverket Dödspatrullen låg bakom ett antal brott som utfördes i Danmark under 2021, inklusive det uppmärksammade dubbelmordet i Herlev.

Enligt TV2 fick de minderåriga svenska gängmedlemmarna som dömdes för dubbelmordet i Herlev ett rekordlångt straff. De var de första minderåriga i Danmark som dömdes till fängelsestraff som var längre än 8 år eftersom ungdomsrabatten för brott avskaffades av det danska parlamentet 2010.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “”Svenska” gäng etablerar sig i grannländerna

  1. Jag kan bara hålla med om vad Roger P samt NBO skriver! Även Spanien har tagit del av vår förnämliga export. Jag tänker på de oskyldiga och missförstådda i den produktiva smlingen ”Los Suecos”. Ledaren som blev dömd i Spanien har väl blivit utlämnad til Sverige för att åtnjuta den vård som våra ”vårdcentraler (Kriminalvården”) har att erbjuda? Tur för Spanien att de har poliser – inte ”dialog nissar”.

    19

KommenteraAvbryt svar