Stort sparpaket tvingar TT att säga upp personal

JOURNALISTIK & MEDIA. TT Nyhetsbyrån, historiskt Tidningarnas Telegrambyrå AB eller i kortform fortfarande TT, är en nationell nyhetsbyrå i Sverige. TT bildades 1921 av en grupp storstadstidningar. Idag ägs TT av Schibsted och Bonniers med 33,4 procent var, NT Media 17,4 procent, Mittmedia 13,2 procent och övriga ägare 2,6 procent.

Nyhetsbyrån TT ska spara mellan 15 och 25 miljoner kronor, skriver Dagens Media. Personal kommer att sägas upp och featurejournalistisken läggs ner, enligt tidningen.

Beskedet om besparingarna gavs på ett personalmöte på TT. Bakgrunden är enligt vd:n Per-Anders Broberg det tuffa läget inom mediebranschen. Det handlar bland annat om drastiskt ökade kostnader, bland annat för lokaler, och oklarheter kring det nya mediestödet.

Tidigare har flera medier, däribland SVT, Sveriges Radio och TV4, gett besked om stora sparpaket.

-Hemskt tråkigt tycker Pettersson. TT får väl bli ”swishhoror” som skattefinansierade Sveriges Radios medarbetare föraktfullt beskrivit de journalister som finansierar sitt jobb genom att låta kunderna betala frivilligt genom Swishappen, som en hel del gör idag. Pensionären Pettersson är tacksam för de frivilliga bidrag som då och då kommer in och ger bidrag till ett skapligt bredbandsabonnemang och WordPressplattformen, men jag är inte journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Stort sparpaket tvingar TT att säga upp personal

  1. Finns ingen anledning att ha kvar TT när vi har statliga vänstermedia. De säger samma skit.

    Mer presstöd till Petterssons blogg.

    11
    • TT sprider dyngan. När jag har skrivit till SVT och ifrågasatt så fråntar de sig ansvaret och skyller på TT. Som i sin tur har spridit samma lögn till 15-20 tidningar som okritiskt har publicerat samma falska nyheter utan själva kontrollera källan.

      Ju fler gånger en lögn publiceras desto sannare blir den! I synnerhet på world wide web.

  2. Nyhetsbyråer som TT skapar en slags nyhetsmonopol kring många nyheter. Genom att samma artikel trycks i otaliga TT-anslutna tidningar får massor med läsare exakt samma nyhetsvinkel vilken tidning de än läser. Sedan håller tidningarna på och bröstar sig och låtsas att de står för varierad nyhetsförmedling. Men i bakgrunden gömmer sig alltså Bonniers och Schibstedt och ser till att alla tidningsläsare får läsa de rätta formuleringarna. En slags tidningsvariant av statstelevisionen.
    TT-artiklar är ofta oerhört politiskt korrekta.

    14
  3. När jag var ung hade TT egna nyhetssändningar i Sveriges radio vid bestämda klockslag under dygnet. Detta för att balansera statens egna nyhetssändningar i radion och senare TV, på den tiden ansågs TT vara ett objektivt och neutralt media, men dessa förföll senare till samma skräpnivå och vänsternivå som övrig svensk nyhetsmedia.

    23
    • Nils.

      Ja, P1 gick varmt om dagarna när man var litet barn hos farmor och fafar, när de var barnvakt ibland, innan dagis och annat skit…

      Och man tittade på det gröna ögat som visade hur bra sändningen var….när man lekte med rör-radion, varm var den också…

      ASEA + 3öre……….Börsnoteringrna..

      Doggers Bankar, 4 grader, frisk vind…..Dagens väder, ej klimat.

      Men var ju ett tag sen….typ.

      Skål på er forumister, glöm nu inte den alkoholfria snapsen till fredagens mys, och diskussioner/slagsmål med partnern över köksbordet. 🙂

      • Nu fick du mig TT bli nostalgisk . .

        Jag minns vår först tv som var som en stor liksidig låda på fyra ben , när det började närma sig nyheterna på tv:n så slog han först på den med ett bastant klockan och sedan gick han ner till köket och kokade kaffet , när han kom upp igen så var tv:n varm och hade klar bild 😄

  4. Propagandabyrån TT borde gå i graven. Hela MSM och dess struktur är sjuk i Sverige. När fick vi relevanta nyheter sist? När fick vi journalister som ställer de rätta frågorna? Förhoppningsvis dör dessa och nya friskare nyhetsbyråer och media utan bidrag ser dagens ljus. Kom igen nu, Sverige måste bli bättre. TT har stor skuld till att Sverige blivit som det är. Ikväll skall jag skåla på svenskt vis, vodka och annat fredagsgodis får det bli.

    27
  5. Tidningarnas Trollbyrå har tappat sin trovärdighet för länge sedan, när det finns alternativmedia numera.

    22
  6. TT:s nyhetsförmedling med sin enormt dominerande ställning slår igenom överallt, i alla tidningar och i public service.
    ”När det gäller nyheter råder enfald, inte mångfald, och på en normalt fungerande marknad är jag övertygad om att Konkurrensverket skulle titta på TT och deras näst inpå monopol”, skrev Pettersson för fyra år sedan:
    https://petterssonsblogg.se/2019/10/15/tidningarnas-telegrambyra-har-blivit-aktivistiska-tt/

    23
    1

Kommentera