Inget luftangrepp bakom explosion

MELLANÖSTERN. Den israeliska hypotesen om vad som orsakade explosionen på al-Ahli-sjukhuset i Gaza är rimlig, säger krigsbrottsutredaren Marc Garlasco till SvD.

al-Ahli al-Arabi-sjukhuset i Gaza, enligt Hamas är sjukhuset sönderbombat och 500 har dödats, trots att sjukhusbyggnaderna står kvar med endast mindre skador, till och med solpanelerna på sjukhusets tak står kvar.

Israel hävdar att man har bevis för att terrorgruppen Islamiska jihad är skyldig, medan Hamas beskyller Israel. Enligt Garlasco står det klart att explosionen inte var ett resultat av ett luftangrepp.

Det finns ingen krater, vi ser bara ett litet hål. Och de typer av vapen som israelerna använder lämnar vanligtvis en krater på mellan 3 och 10 meters bredd, säger Garlasco, som under flera år arbetade för USA:s militära underrättelsetjänst DIA.

BAKGRUND BBC: Vad filmer, bilder och andra bevis berättar om sjukhussprängningen

Cecilia Udden lämnar som vanligt en färgrik rapport och ”beskriver hur skadade och döda anländer till sjukhuset. Ett av de skadade barnen, Abdullah, har skärsår på kroppen och berättar hur fönstren föll över honom när ett hus i närheten bombades. Jag kunde inte röra mig, jag ville springa men det gick inte, vi trodde södra Gaza var säkert. Israel sa åt oss och fly hit men bomberna följer efter. Det är plågsamma bilder som når omvärlden från sjukhusen i Gaza. På en av dem ligger sex döda barn uppradade på en brits, de är mellan ett och två år gamla. Det ser ut som de blundar, de ser ut som trasiga leksaksdockor, en av dem är täckt med grått damm och saknar ett av benen, randig långärmad tröja, en annan med kritvitt ansikte har rött blod i pannan och prickiga smutsiga byxor, men det är inte dockor det är döda barn och deras namn har skrivits på kirurgtes på som fästs på barnens magar, bilderna är för grymma för att visas i internationella medier”, säger Cecilia Uddén från ett hotell i Tel Aviv, Israel.

-Pettersson har aldrig hört Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén beskriva israeliska offer med sådan detaljrikedom trots att det borte vara enklare eftersom hon kan resa i Israel och besöka platserna för Hamas terrordåd. Nu rapporterar Uddén andrahandsuppgifter från hotellet i Tel Aviv.

Cecilia Uddén Bild: Sveriges Radio

Sveriges Radio, SVT och andra verkar dessutom ha glömt att Hamas anföll Israeler i fredstid och startade därmed ett krig och i krig blir det offer, många offer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Inget luftangrepp bakom explosion

  1. Trots en del försök att låta som en neutral reporter så tycker jag det i flera år har varit väldigt tydlig slagsida från Uddéns rapportering till palestiniernas förmån. Så objektivitetn är knappast Uddéns starkaste gren. Hon är knappast ensam om det i det statligt skattefinansierade publicera service.

    21
    1
  2. 500+ dog i/runt sjukhuset som står kvar?

    Hur många var det på parkeringen förutom bilar, något luktar konstigt här?

    31
    2
  3. Reagerade precis som Pettersson på hennes detaljrikedomen i reportaget när jag hörde det i morse, gav intrycket att palestinska offer är mer ömkansvärda än israeliska.

    43
    2
  4. Synd om barn som Abdullah som har föräldrar i ett folk som röstat fram en terrorsekt till att leda sitt territorium. En terrorsekt som enbart vill ha våld och förödelse och är helt ointresserade av fred eller s.k. tvåstatslösningar.
    Hade de röstat på fredliga alternativ hade Gaza varit något helt annat idag.

    39
    2
  5. Här försöker araber sno Israels flagga. Som ni förstår ingriper svensk polis hårt och skoningslöst och kör elpistol mot mannen…?? Nix pix, inget alls händer. Han kan promenera vidare och spy ut sitt judehat.
    https://samnytt.se/video-araber-angriper-polisen-vid-israeliskt-ambassadors-besok

    Jag antar att de som vill förbjuda koranbränningar nu också vill förbjuda Israels flagga. Den verkar ju provocera fram samma pöbel så det är väl säkrast?

    39
    2

Kommentera