Rysslandsvänligt parti vinner valet i Slovakien

UTRIKES. Det Rysslandsvänliga socialdemokratiska partiet SMER blir största parti i parlamentsvalet i Slovakien med preliminärt kring 23 procent av rösterna.

Robert Fico och Vladimir Putin

Det betyder att den 59-årige Robert Fico, blir premiärminister för tredje gången om han lyckas med de kommande koalitionsförhandlingarna, han har bland annat gått till val på att återupprätta goda relationer till Ryssland och även sagt att inte en kula ska skickas i vapenhjälp till Ukraina.

Partiledaren för det andraplacerade liberala partiet, PS, Michal Simecka, säger på söndagen att även hans parti kommer att försöka bilda regering, men det troligaste är att Fico lyckas bilda en regering.

Slovakien har 5,5 miljoner invånare och är medlem i EU och Nato.

-Pettersson tror att närmandet till Ryssland blir begränsat om nu Fico lyckas bilda regering med sina 23 procent, vi får se…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Rysslandsvänligt parti vinner valet i Slovakien

 1. Det du säger är alltså något i stil med att CIA bjöds in och välkomnades av Ukraina där de fick ett eget kontor. Därför blev ryssarna sura och tog sig objudna in i Ukraina som på alla sätt vill bli av med sina ryska band?

  20
  8
 2. Turkiet säger att Sverige måste göra mer mot terrorismen. En av de få saker som jag faktiskt håller med dem om. Vi ligger si så där trettio år efter.

  24
  0
 3. Vad säger NATO-medlemmarna om att nu ha Slovakien som förtrolig försvarskompis samtidigt som Sverige hånas och inte får vara med? Fico kanske ställer upp i samma utbrytarlag som Erdogan och Orbán.

  37
  8
 4. Om slovakerna saknar Moskvas stövel så mycket kan de ju flytta dit och smaka på den i egen hög person.

  58
  27
  • “Om ni nu är så trötta på sanningen, bli då nära vän med en sosse istället”.
   Nu har Slovakerna gjort sitt val……det är bara att acceptera.
   Ingen ny Orangea, Tulpan, Rosen eller Maidan revolutionen som påverkat valet i globalisternas riktning.
   Grattis Slovakien 🙏

   26
   63
   • Säger inte emot dig tovaritsch Gammeldags Ryss.
    Man får den politik man röstar på även i Slovakien.
    Kom inte till oss och gnäll sen när det inte riktigt fortlöpte så som det lokala puttegardet lovade er att det skulle göra.

    31
    14
   • Gamling, 23 procent av slovakerna har röstat på dina vänner. Det är bara att acceptera. 77 procent röstade dock på andra partier.

    Som EU-medlem måste Slovakien följa embargoreglerna mot Ryssland, och några vapen att skicka har det knappast.

    Vi får se vad det slutar, hoppas vi slipper rysk infiltration som vi upplevt i Moldavien, Georgien och Ukraina med flera länder.

    28
    11
   • Pettersson:

    Det ryska infiltrationen i Ukraina, Georgien och Moldavien har varit reaktion på amerikansk infiltration i samma länder.
    I Ukraina fick t.o.m CIA ha en egen våning i SBU:s högkvarter

    16
    32
   • Mikael, du måste skoja. CIA en (1) våning!!!

    De ryska underrättelsetjänsetran GRU, SVR och FSB har haft tillgång till hundratals i sina grannländer.

    19
    7

Kommentera