Glöm inte bort vem som kallade dig rasist

Du som i åratal har fått höra att du inte ska vara varna för invandringen – eftersom det gör dig till rasist – får nu veta av Socialdemokraterna att du heller inte ska prata om vilka som bär skuld till de problem som massinvandringen nu har gett oss. Men vi på Riks tänker fortsätta peka på vilka som ställde sig på fel sida av historien och gjorde Sverige till ett farligare land. Gör det du också. Se Richard Sörmans krönika om Socialdemokraternas historiska skuld.

6 thoughts on “Glöm inte bort vem som kallade dig rasist

 1. På vilket annat sätt menar Riks.se:s Richard Sörman (och ‘Fjärranösternredaktionen’) att svenskars ‘rasism’/’främlingsfientlighet’…

  – “… och rasistiska tankesätt visar sig i samhället [Hos svenskar i allmänhet/över allt, MIN ANM.] – till och med i regeringen – då ska vi agera. Vi ska ta krafttag mot den strukturella rasismen, och även se den i oss själva.”
  – “Det är dags att intensifiera arbetet mot diskriminering och förtryck. Oavsett var den finns, i skolor, på torg, på arbetsplatser eller arbetsförmedlingar, eller i våra egna fördomar och beteenden, ska rasismen belysas, bemötas och bekämpas. Det är socialdemokratisk politik!”
  (— fd. statsminister Stefan Löfvens installationstal 2013-04-04 vid Socialdemokraternas kongress)

  … och deras politiska representanter…

  # Enligt Wikipedia: “Partiet [Ny Demokrati, NyD, 1991–2000] krävde kraftigt minskad invandring och med tiden övergick retoriken i främlingsfientliga övertoner och välfärdschauvinism.”
  [fr.o.m. 2022-12-01 är ordet “främlingsfientliga” borttaget]

  (Se Twitter(@farbodjalali)-videon “Varför vågar ni inte tala klarspråk”: SVT Valdebatt 1994, med NyD:s partiordförande Vivianne Franzén.)

  # Enligt Wikipedia: “Nationaldemokraterna (ND) [2001–2014] var ett högerextremt, nationalistiskt politiskt parti i Sverige, bildat 2001 som en utbrytning ur Sverigedemokraterna”

  # Enligt Wikipedia: “Alternativ för Sverige (AFS) är ett svenskt nationalistiskt politiskt parti. Partiet har beskrivits som högerextremt och högerpopulistiskt Själva har partiet beskrivit sig som nationalkonservativt […] Enligt Expo har partiet under sin existens allt mer flutit ihop med den svenska vit makt-rörelsen, och partiet beskrevs 2021 som “den rasideologiska miljöns tydliga parlamentariska alternativ”.”

  # Enligt fd. statsminister Stefan Löfven (S) 2014-12-06, Dagens Nyheter Debatt:
  – “Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  … skulle ha bekämpats — om inte med exkluderingar…

  #
  ‘MÖK’ 2011: MP M C L KD
  ‘DÖK’ 2014: S MP M C L (KD)
  JÖK 2018: S C MP L
  (Wikipedia: “Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna [som såg problemen komma, vilket ansågs bero på deras pessimism och ‘rasism’/fel ‘värdegrund’, MIN ANM.] från inflytande”)

  # 2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i SVERIGEDEMOKRATERNA.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  … och med offentliga avståndstaganden och fördömanden?:

  – “På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA OCH KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND från händelserna [Dvs. RASISTSTÄMPLA människorna, de knappt 10.000 kommuninvånarna, och ÅSIKTERNA, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 dokumentär: ‘Folkomröstningen i Sjöbo.)

  (– “Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  — 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)

  (* = inför Riksdagsvalen)
  * 2010-09-19 ­Expressen Ledare: “Rösta nej till hatet”
  # 2012 SVT Debatt (tema) “[svenskars] Rasism eller ängslighet?”
  # 2012 Aftonbladet Ledare “Sverigedemokraterna är fortfarande rasister”
  # 2012 Aftonbladet Ledare “SD:s politik är rasistisk”
  # 2012 Aftonbladet Ledare “Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna”
  # 2013 SVT Opinion (tema) “Har Sverige blivit rasistiskt?”
  * 2014-09-13 Expressen Ledare: “I dag röstar vi nej till rasism”
  # 2016-04-08 Aftonbladet Debatt: riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M), Rolf K Nilsson (M): “SD:s partiprogram rasistiskt i klartext”
  * 2018-09-05 Expressen: “Hundratals kändisar i upprop mot SD”
  * 2022-08-17 Dagens Nyheter Ledare:
  “Amanda Broberg: SD:s rasism ligger inte bara i rötterna, om den ständigt skjuter nya skott”

  (“nya skott”?, avser Dagens Nyheter och Broberg barnen?
  Ref. SD i Skolvalen, åk. 7–9 + gym.:
  2002: <4000 – 8/8
  2006: 17451 – 8/9
  2010: 40077 – 4/10
  2014: 40763 – 4/10
  2018: 56880 – 3/9
  2022: 72623 – 2/9)

  — Menar Sörman (och 'Fjärranösternredaktionen') att följande inte har hänt?…

  # 2016 Aftonbladets artikelserie om "Rasismen i vården";
  # 2018 SVT Nyheter Special: "Hundratals läkare vittnar [enkät av Läkarförbundet] om rasism och kränkningar från patienter";
  # 2021 SVT Nyheter: "Rasism inom vården i Gävleborg"
  (… tvärkast… Rebecca Weidmo Uvell 2021-08-12 "Rasismen i vården – en sossetrollning?")

  … och att dessa politiska åtgärder har varit/är obefogade?:

  # 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet (2014–2019, Alice Bah Kuhnke, MP):
  "Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott"

  # 2020-07-02 Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  "Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas"
  – "Regeringen ger LÄNSSTYRELSERNA i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi."
  – "Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP)."

  — Svaret, på de tre frågorna är: Det beror på vem som tillfrågas.

  Till exempel dessa fem invandrare…

  # Borås-polisen och libanesen Nadim "nazist-SD-tavlan på tjänsterummet" Ghazale ("Petterssons" 2022-05-16 "Den SD-hatande polisen Nadim Ghazale vill ha fler invandrare som polischefen").

  # Dagens ETC-krönikören/reportern och somaliern Bilan "skända Svenska Flaggan" Osman ("Petterssons" 2022-06-06 "Vad gör Bilan Osman i Sverige?").

  # Mångfaldskonsulten och eritreanen Barakat "TV4: svensk rasism är toppen av ett isberg" Ghebrehawariat — fd. kommunikationsansvarig hos Förortens riksdag, Forix, ett projekt som drevs av studieförbundet Ibn Rushd och Sveriges unga muslimer, SUM — som lär svenskar vilka ord de inte får använda (Det Goda Samhället 2021-12-25).

  # Verksamhetschefen Hataw Kahraman-Jaff kallade Marika Bonde (dotter) 'rasist'.
  Se Swebbtv.se-video från augusti 2023:
  "Vämjelig hantering på Stenhagens äldreboende I Uppsala – utländsk chef hålls om ryggen – Fjärde Statsmakten 174" (tid 14:15–19:59).

  # Föreningsledaren och somaliern till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg:
  –"Ni är SD! rasister! ropar den okända mannen och drar i väg med ordföranden."
  (— 2022-11-07 "Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer")

  … vilka har lärt sig att svenskar i allmänhet är rasister/rasistiska/främlingsfientliga… (tvärkast) av det politiska och kulturella och mediala etablissemanget?

  Sensmoralen/historieläxan?: – Det går bra att fördöma och förakta och förtala (även benämnt 'smutskasta') vuxna i främmande länder utan konsekvenser för det egna landet…

  (t.ex. de vita rasisterna i Sydafrikas före detta apartheidregim, vilka alla svenskar tog avstånd från under 1980- och 90-talen)

  … men att göra detsamma gentemot sina medmänniskor/med-medborgare får konsekvenser: Sociala (hört i vissa skolor om svenska barn och ungdomar: svennejävel, rasist, hora), Kulturella och Politiska.

  PS
  Brottsbalk (1962:700), 5 kap. Om ärekränkning:
  1§ "Den som UTPEKATR någon såsom brottslig eller KLANDERVÄRD i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras MISSAKTNING, dömes för FÖRTAL till böter."
  2§ "Om brott som avses i 1 § är grovt döms för GROVT FÖRTAL till böter eller fängelse i högst två år."
  3§ "Den som, i annat fall än som avses i 1 eller 2 §, riktar BESKYLLNING, NEDSÄTTANDE UTTALANDE eller förödmjukande beteende mot någon annan döms, om gärningen är ägnad att KRÄNKA DEN ANDRES SJÄLVKÄNSLA eller VÄRDIGHET, för FÖROLÄMPNING till böter."

  Tilltalade/Svarande?:

  Mona Sahlin (S)
  – "Sverige har problem med det som många kallar vardagsrasism."
  (2000-11-07 Riksdagen)

  Fredrik Reinfeldt (M)
  – "[SD:s] kärna består av de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga"
  – "Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?"
  (2015 självbiografin ‘Halvvägs’, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet)

  # Annie Lööf (C)
  – "Törs inte M, KD och L markera mot SD:s rasism?”
  (2022-05-08 Dagens Nyheter Debatt)

  (repris från ovan)
  Stefan Löfven (S)
  – "Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner."
  (2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt)

  Anders Lindberg, Aftonbladet
  (2020-02-10 Fokus.se (blogg), Johan Hakelius "Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet"
  – "På få andra ställen har det varit så nära [Diplomatisk formulering?, MIN Fråga.] till rasist- och fasciststämpeln.")


 2. …trist och ofrånkomligt att en å annan Abzurdian drabbas av Knarkkartellernas inbördeskrig, annars ere väll inte så mkt tjoa över att kartellerna förgör varann?
  …se bara till att inte bo eller att vistas i typernas territorier så är riskerna mkt
  små bli skadad el. vissa fall massakrerad…där har vi hamnat nu, pga av att 80%
  av väljarkåren inte i tid ides lyssnde på visheten som de lilla partiet förmedlede
  igår…skydda sig den som kan, är ett motto som gäller denna dag i Abzurdien
  …börja lätt från scratch me å få fram ett gäng fullvuxna politiker, inga klumpar
  som står å mumlar ohörbara flosker i TVn…

  23
 3. Det är lite ofint, men berättigat, att dra ner byxorna hela vägen på dem. Man kan alltid hoppas att de med rosa starr också blir klarsynta.

  33
 4. Det är patetiskt att höra Pissruskan Magda, tala om att ta ansvar.
  Under 8 år bortsåg socialdemokraterna från allt ansvar för detta landet. De var uppfyllda av sitt hat mot SD, och fullständigt handlingsförlamade. Det enda de lyckades med var, att medelst mutor och svek mot folket, klamra sig fast vid köttgrytorna.
  Den skit och de lögner de smetade på sina motståndare, ska inte gömmas eller glömmas.
  Vill se Idioten Löfven inför skranket, för landsförräderi!

  50
  2
 5. Som bekant – sozzarna ljuger ohejdat. Här och nu. Att ta ansvar låter bra men – vi kan aldrig tillåta dem som skapat problemet att rätta till det – de har inte förmågan! Alltså
  skall sozzeriet inte vara de som kommer med förslag. (S) har varken haft förmågan eller viljan att göra något; förblindade av sitt maktbegär.
  Skyldiga till dagens situation är M (landsförrädare Reinfeldt), Mp med Pelle-Märta och naturligtvis hela garnityret av socialdemokrater. Understödda av Annie Lööf!

  66
  1

Kommentera