Bombdåd i Turkiet

TERRORISM. En misstänkt terrorattack skakar området runt Turkiets parlament i Ankara – samma dag som det ska öppna efter sommaren. En självmordsbombare ska ha sprängt sig, enligt landets inrikesminister, rapporterar Hurriyet.

Det turkiska parlamentet

Det handlar om ett bombattentat mot inrikesdepartementet, uppger inrikesminister Ali Yerlikaya. Bilder från platsen visar sönderslitna vaktkurer, splitter och bilar med utslagna rutor. Polis, säkerhetspersonal och bombgrupper undersöker det avspärrade området.

Yerlikaya kallar det inträffade för en ”terrorattack” och säger att en självmordsbombare detonerat sin sprängladdning. Ytterligare en misstänkt gärningsman ska ha oskadliggjorts i skottlossning med polis.

I ett uttalande från inrikesdepartementet heter det att ”två terrorister” anlände till säkerhetskontrollen utanför departementet i ett fraktfordon och utförde en bombattack.

Minst två poliser uppges vara lindrigt skadade och vårdas på sjukhus.

Explosionen sker samma dag som det turkiska parlamentet öppnar efter sommaruppehållet. Datumet är viktigt för Sverige, eftersom president Recep Tayyip Erdogan i somras sade till statsminister Ulf Kristersson att parlamentet efter öppnandet skulle ta upp Sveriges Natoansökan skyndsamt.

Ingen har tagit på sig dådet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Bombdåd i Turkiet

  1. Kalkonkalifen får ta och skärpa sig nu. Vi kan inte gå med i en allians där en av de ledande länderna inte ens kan hålla freden inom sina egna gränser utan låter terrorister springa fritt på gatorna.

    17
    5

Kommentera