Ryssland mår inte bra…

RYSSLAND. Ryssland firar ettårsdagen av den olagliga annekteringen av fyra ukrainska regioner idag, firandet som är avslaget sänds inte i rysk tv och utan att president Vladimir Putin var på plats enligt Sveriges Radio.

Det är inte mycket att fira för Rysslands del, den militära specialoperationen som skulle vara över på en vecka är nu inne på dag 583 och det utan att Ryssland har full kontroll över de annekterade fyra Ukrainska oblasten Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja. Världen på papperet näst starkaste militärmakt mår inte bra.

Den ryska regeringen har informerat om detaljer vad gäller höstens allmänna inkallelse av värnpliktiga, som inleds i morgon, den 1 oktober.

Rysslands president Vladimir Putin undertecknade i går ett dekret om att 130.000 värnpliktiga ska kallas in från oktober fram till december. Det är att jämföra med vårens allmänna inkallelse då Ryssland kallade in 147.000 värnpliktiga. Ryssland har också mobiliserat hundratusentals soldater och det är lite märkligt för enligt propagandan och rysstrollen är Rysslands förluster väldigt små.

Det rapporterar den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War (ISW) i sin senaste Ukrainarapport.

ISW citerar en talesperson för den ryska armén som säger att också unga män i de ockuperade ukrainska områdena omfattas av höstens inkallelse, för första gången. Utbildningen ska pågå i 12 månader.

Samtigt lovas att de värnpliktiga inte ska delta i ”specialoperationen” i Ukraina. Det är ett löfte som har brutits tidigare under det ryska anfallskriget.

Att Ukraina just nu har momentumet verkar vara en analys som Rysslands president Vladimir Putin gör, för enligt källor till amerikanska tankesmedjan International studies of War så har han nu gett sin egen försvarsminister ett ultimatum: Ryssland måste ta tillbaka initiativet inom en månad.

-Pettersson säger att Putins terrorkrig är en katastrof för Ukraina, men även för Ryssland, hela världen ser hur presidenten och Ryssland har misslyckats.

Den ryska federationens president framställer sig och verkar vara en handlingskraftig man medan USA:s president Joe Biden verkar vara en svag och halvsenil åldring. I verkligheten verkar det vara tvärtom.

Putin drömde om att ta Ukraina på några dagar. Undrar vad han drömmer om idag? Bild från SVT Play

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”.

 1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
 2. Ukraina skulle avmilitariseras
 3. Ukraina skulle avnazifieras
 4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.

Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.

Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.

Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

Joe Biden och Vladimir Putin Bild Youtube Fox News

USA var säkra på att invasionen skulle komma och varnade sina europeiska allierade och Ukraina om det. Många ledare i Europa var skeptiska. USA satte också upp fyra mål före kriget.

 1. Ingen direkt militär konflikt mellan USA:s militär och Nato, och Ryssland.
 2. Begränsa konflikten inom Ukrainas geografiska område.
 3. Förstärk och behåll Natos enighet.
 4. Förstärk Ukraina och ge dem resurserna att utkämpa kriget.

Punk 1: Har lyckats.

Punkt 2: Håller hittills.

Punkt 3: Ett viktig mål för Putin var att splittra Nato och EU. Han har inte lyckats, banden inom Nato och EU är starkare än på länge.

Punkt 4: Ukraina är starka, dels på grund av egen rustning och utbildning sedan Ryssland ockuperade Krim år 2014 men framförallt genom hjälp från USA och övrig västländer.

-Pettersson säger att det enda vi vet är att kriget inte är över än och krig går sällan som planerat, så vi får se, men hittills har Putin misslyckats totalt medan den skröplige och gaggige Biden har lyckats.

För övrigt väntar jag på ytterligare ett svenskt paket med vapen och humanitär hjälp till Ukraina. Kanske det är dags för Jas Gripen…

För ryssar och rysstroll som inte förstår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssland mår inte bra…

 1. Polkagris
  Jag har inte gått på narrativet.
  Därav så är jag avskild från din Associationsheder.

  9
  32
  • Gamle svamlare, 🤣🤣🤣
   Du är ett levande(?) bevis på att uppskattningsvis 1/20 av jordens befolkning har en IQ under 10% av genomsnittet. (Vid linjärt förhållande.)

   Er använder Putin och andra illasinnade till att sprida korkade idéer. Är ni stendumma tror ni på det och jobbar gratis. Är ni bara halvdumma får ni betalt.

   28
   10
 2. Ryssland mår sämre och sämre, På alla plan. Krig handlar en hel del om ekonomi. Kleptokraten, gangstern, despoten och den grova krigsförbrytaren Putin är inte bevandrad i ekonomi. Ekonomiskt är Ryssland vanskött.

  34
  7
  • Du bekräftar än en gång vad alla säger om dig. Du ljuger ogenerat eller av oförstånd.

   Varken folket i Ukraina eller folket i någon annan fd sovjetrepublik vill ha något med Ryssland att göra. Inte ens Putin och Lavrovs anhöriga vill bo i Ryssland. De bodde i London men lär ha flytt till Turkiet för att kunna fortsätta med sina smutsiga affärer.

   25
   6
   • Polkagris
    Det är folkets val och inte mitt.
    Dessa människor i Donbass området har troligtvis tappat förtroendet för Väst. Man har ju Minsk 1, Minsk 2 avtalet och “Steinmeier-formeln” i färskt minne.

    De litar helt enkelt inte på Kiev regimen eller för den delen västvärlden.
    Lite självrannsakan vore på plats.

    10
    33
   • Folket valde tveklöst att tillhöra Ukraina! Du sitter och ljuger ohämmat, det är ditt val, eller oförstånd!

    Folk som vill, inklusive du, kan flytta till Ryssland.

    Syrien och Somalia kan inte annektera Södertälje och Järvafältet din knäppgök!

    25
    8
 3. Vill Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja tillhöra Ryssland så är det väl deras val (demokrati).
  Medan Tankesmedjor och MSM medierna lägger all sim fokus på Putin med omnejd så glöms folket i de drabbade regionerna bort.

  Och alla dessa tyckare som inte har förståelse för hur det är att leva under ständig artilleri beskjutning……….ni bör inte uttala er i frågan.
  Ukraina har beskjutit Donbass området i 9 år.
  Nu ser ni resultatet av det som ni stödjer…….. folket har valt Putins Ryssland.

  17
  54
  • Såvitt jag vet har de i de regionerna alltid röstat för att tillhöra Ukraina så Putin ska dra därifrån.

   34
   9
   • Anders Nilsson
    Låt det sjunka in…… folket har valt Putins Ryssland.
    Det har ingenting med historia att göra utan med nutiden.
    Vi borde istället ägna oss åt vårat sargade land.
    Det pågår nämligen ett lågintensivt krig som börjar bli väldigt påtaglig för allmänheten.

    12
    37
   • Du får gå vidare till steg tre på sanningsskalan snart gamle svamlare. Acceptera fakta så slipper du ljuga och fantisera hela dagarna Alla vet att folkomröstningar skett i Ukraina och ingen del ville tillhöra Ryssland. Men det spelar ingen roll, det är en intern ukrainsk fråga som Ryssland inte har något med att göra.

    Det finns många delrepubliker i Ryssland som inte vill tillhöra Ryssland. Då måste vi alltså befria dem?

    Du är nog den sjukaste typ som går i ett par skor(?), kryper? Hur någon kan ha en så skruvad världsbild är svårt att förstå. Man kan ha olika åsikter, men att konsekvent vara korkad är sorgligt.

    25
    11

Kommentera