Elon Musk och Tyskland i bråk om illegal invandring

ILLEGAL INVANDRING. Entreprenören Elon Musk och Tysklands regering har hamnat i ordbråk på Musks sociala medier-plattform X, rapporterar AP News.

Elon Musk och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz.

På fredagen delade Musk ett klipp från ett konto som visade tyska båtar som plockar upp migranter i Medelhavet och för dem till Italien. ”Är den tyska regeringen medveten om detta?”, skrev han.

Musk fick svar från det tyska utrikesdepartementets officiella X-konto:

”Ja. Det kallas att rädda liv.”

I sitt svar till departementet antydde Musk att Tyskland kränker Italiens suveränitet genom att föra migranter till landet, och tillade att agerandet ger ”invasionsvibbar”.

Migrationen i Medelhavet har återigen seglat upp som en av de mest omstridda frågorna i både Tyskland, Italien och andra EU-länder.

På fredagen stoppade Italien i sista stund EU:s tilltänkta migrationspakt.

-Pettersson säger att Elon Musk är för laglig invandring av duktiga, arbetsamma människor och hänvisar som vanligt till Austalien, där dör inga människor på havet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Elon Musk och Tyskland i bråk om illegal invandring

 1. Historiens dom mot EU, Läkare Utan Gränser och alla andra som medverkat till att locka människor att dö på Medelhavet blir förhoppningsvis hård. Det är ett av vård tids största brott som pågår inför öppen ridå.

  Visserligen är det sant att det fiskas upp människor, men det går inte att komma ifrån att det är hela hanteringen som gör att människorna ger sig ut i leksaksbåtarna. Och många, tusentals per år, fiskas inte upp.

  Lösningen finns, Australien har bevisat den, men man offrar hellre tusentals liv för att framså som ”god” i vår tids totalt skruvade och falska samtidsnarrativ.

  Spyfärdig blir man.

  10
 2. Varför skall man rädda ett liv? Är någon så korkad att man ger sig ut på öppet hav i skräpbåtar så får man väl skylla sig själv? Afrika har de bästa förutsättningarna för bra skördar, de har råvaror andra bara kan drömma om. Det är deras lathet och dumhet som gör att de har det fattigt. Latheten och dumheten försvinner inte i flytten. Tyvärr.

  25
 3. Ett riktigt skitstövel-betéende av tyskarna. Att “bistå” människosmugglarna och sen dumpa lasten i Italien. Rent sabotage som jag ser det. Hoppas italienarna ber tyskarna att dra åt helvete !

  61
 4. Bra om det är sant att Italien stoppade (tillfälligt?) Ylva Johanssons migrationspakt. Vad röstade Sverige? Vek sig som vanligt?

  62
 5. Från den tyska nättidningen Apollo News, 22 september:
  EU-domstolen slår fast:
  Att avvisa flyktingar vid de inre gränserna är olagligt.
  Inte ens människor som utgör en fara får avvisas. EU-domstolens beslut är resultatet av en stämningsansökan från olika franska organisationer och från asyladvokater. För Tyskland och alla andra medlemsländer innebär det att direkt avslag vid den inre gränsen är olagligt, även om ingen ansökan om asyl har gjorts. Med domen sätter EU-domstolen stopp för en kontrollerad migration och Tyskland kommer sannolikt att bli domens främsta offer, då det är välkänt att de migranter som anländer till Europa, till stor del vidarebefordras till en välutvecklad välfärdsstat som Tyskland.

  https://apollo-news.net/europaeischer-gerichtshof-urteilt-zurueckweisung-von-fluechtlingen-an-binnengrenzen-rechtswidrig/

  32
  • Det är ju inga flyktingar. Det är världshistoriens värsta bedrägeri. Det är massinvandring av bidragsmigranter anordnat av Angela Merkel, Adolfina von der Leyen och Ylva Johansson. Det är så det blir när kärringar får makt. Det ä dessa kärringar som har hittat på att bidragsmigranter inte går direktavvisas. I dessa kärringars ögon är bidragsmigranterna mycket, mycket viktigare än EU:s inhemska befolkning.

   19
 6. Människohandel, som människosmuggling sorterar under, passerade för flera år sedan narkotikahandel som den kriminalitet som omsätter mest pengar. Tyskland och dess regering är medskyldiga till människohandel, en verksamhet som kostar människoliv inte bara utefter smuggelrutterna men även bland den oskyldiga befolkning i de invaderade länderna. Det är blod på kanslerns händer, även tyskt blod. Ett folk han lovat att skydda.

  49
 7. Den tyska regeringen skiter i det blå skåpet !! Vem är överraskad ?? Lita ALDRIG på Socialdemokrater oavsätt var de härjar ….

  //Gunnar

  80

Kommentera