Morgan Johansson (S) sa nej till polisens begäran om militär hjälp

INVANDRARVÅLDET. Under fredagens extrainsatta pressträff framkom inte mycket nytt, från en pressad rikspolischef, som berättade hur duktiga polisen varit och hur många de gripit.

Morgan Johansson och Anders Thornberg vid en tidigare presskonferensen. Bild: Polisen

Rikspolischef Anders Thornberg uttryckte bestörtning över den senaste tidens våldseskalering, som han kallade ”terrorliknande brottslighet”, och berättade hur duktiga polisen varit. De hade avvärjt mängder med attentat och gripit massor med kriminella som nu sitter häktade, och lämnat massor med ärenden till åklagaren.

Det mest intressanta var att Thornberg berättade att han redan 2020 begärt stöd från Försvarsmakten från den då S-ledda regeringen, något som dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) sa nej till.

Enligt Thornberg behöver polisen hjälp med till exempel bevakning, fordon, analytiker, it-forensiker och med ”målvalsanalyser”. Han är samtidigt noga med att förklara att militär inte ska bruka våld mot medborgarna, utan att det fortfarande är polisen som ska behålla våldsmonopolet.

-Pettersson tittar på Morgan Johanssons Twitter, där han normalt är bosatt, men ingenting om att han nekade polisen hjälp av militären.

För övrigt tror jag Thornberg får sitta kvar till februari 2024, då går hans sexåriga förordnande ut och det kommer en ny kraft. SD har vid upprepade tillfällen haft krav på att Thornberg ska avgå och det finns bra förutsättningar för att effektivisera polisen med en chef som sätter polisarbetet först och inte koncentrerar sig på värdegrundskurser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Morgan Johansson (S) sa nej till polisens begäran om militär hjälp

  1. I Danmark går det snabbt och enkelt att fixa när det behövs. För några år sedan när illegala invandrare var som värst så möttes man i Rödby av danska hemvärnet som kollade mitt pass och granskade kupén. Vad jag hann uppfatta så fanns där endast ett polisbefäl som var kommendant. Vid några passager fanns där polisbil som tydligen tillkallats när det krävdes ingripande. Sedan på Lernacken i Malmö så var det fritt fram om man såg vilka passager som just då var obemannade.

    Fortfarande ha väl polisen i Sverige fortfarande ansvar för transporter, borttappat gods mm. Dert behövs inga utredningar. Bara enkla beslut för att frigöra resurser.

    22
  2. Misstänker att nuvarande regering passar på att tillåta militären i svenska krigszoner just nu medans sossarna säger sig vara för det och till och med kräver det.
    Fast det behöver inte betyda att sossarna kommer rösta för det när det väl gäller.

    23
  3. Såg ett tag på detta varmluftspektakel, stängde av efter ca 10 miunter, när det bara talades om hur mycket och ”viktigt” arbete de har utfört, observera att viktigt nämns jämt in masse när en politiker/nämndeman gasar CO2.

    Var det någon som sa att eget beröm luktar illa och inte ger ett ”smack till verkligheten”…………skjut av(vi vet vilka) sk..en så de slutar att jävl….med svenska folket.

    35
  4. Det är som många nu upptäckt att det är det Socialdemokratiska partiet det största hotet mot Sverige och Svenskarna och Demokratin .
    Magdalenas blaimgame har nått vägs ände .
    Hennes kumpaner Morgan J har isolerats på landsbygden för att han inte skall ställa till mer skada för Sverige .
    Ygeman håller på och formulerar hur väl han NÄSTAN lyckades med alla utvisningar han lovade Svenska folket . Han lovade att 80000 skulle ut . Det blev 0 . Så han nådde nästan ända fram .
    Strandhäll har twitter förbud . Så hon kramar dunken på heltid nu .
    Och den stilige Shekarabi har av nervositet dragit åt propellern för hårt när han ska möta Jomshof i TV, så han har svårt att tänka(syrebrist) och tala klart .
    Han tror att han är kvar i valrörelsen .
    Han mumlar och svettas . Det liknar mest en panikattack .
    Men det är förmodligen bara verkligheten som tränger sig på .
    Inte ens i opposition gör Sossarna ett ärligt intryck .
    Hade jag inte haft Jimmie och Ulf att glädjas åt hade jag nog drabbats av en depression.

    66
    1

KommenteraAvbryt svar