Bortalaget åtalas för mord på 15-åring

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag inleddes rättegången efter mordet på en 15-åring som sköts ihjäl på en restaurang i Skogås tidigare i år.

En jämnårig person står åtalad för att ha mördat 15-åringen. Flera andra personer är åtalade för medverkan till mordet.

”Enligt åklagaren innehåller fallet många typiska inslag för gängmord”

***

TIDIGARE 2023-09-11 Tio åtalas för mord m.m. på 15-åring i Skogås

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Åklagaren har i dag väckt åtal mot tio personer i ärendet om mord på en 15-åring i Skogås den 28 januari i år. Av de tio nu åtalade personerna är nio häktade. Brottsrubriceringarna är mord, medhjälp till mord, förberedelse till mord, stämpling till mord, grovt vapenbrott, narkotikabrott och underlåtenhet att avslöja brott. Den yngsta är nu 16 år och den äldsta är 27 år. En person är häktad för anstiftan till mordet och utredning mot honom pågår fortfarande.

– Vi såg tidigt i utredningen att ett stort antal personer var inblandade. Vårt mål har varit att identifiera de här personerna och att i slutändan lagföra dem. Polisen har gjort ett grundläggande och gediget arbete som nu lett till att jag kan väcka åtal, säger senior åklagare Ida Arnell, som är förundersökningsledare.

Enligt åklagaren visar utredningen att mordet var välplanerat, där skytten har försetts med en lägenhet att vara i efter skjutningen och att skytten dessutom fått vapen och transport till och från brottsplatsen.

Bevisningen är ett pussel med chattar från appen Signal som stomme, där man tydligt kan läsa om planeringen och utförandet av mordet. Vittnesiakttagelser, telefontömningar och taxibokningar har också varit av stor betydelse i utredningen och utgör nu en del av bevisningen. Det har varit ett omfattande material att gå igenom och ett krävande arbete för alla inblandade, avslutar Ida Arnell. Huvudförhandlingen startar den 25 september och förväntas pågå till den 5 december.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B1451-23. De åtalade är:

 • Abdirizak Essa Osman, född 2003, företräds av advokat Sven Severin.
 • Mateusz Kajetan Maculewicz, född 2005, företräds av advokat Saman Paknejad.
 • Bendia Di Tommaso Camara, född 2005, företräds av advokat Viktor Banke.
 • Ibrahim Ibrahim Hussein, född 1996, företräds av advokat Johan Grahn.
 • Isak Alexander Brandin, född 2007, företräds av advokat Björn Sandin.
 • Leo David Nunez Malmqvist, född 2006, företräds av Olov Mattsson Dismats.
 • Kelvin Kawa Amedsson, född 2007, frigiven, företräds av advokat Ola Tingvall.
 • Ibou Badjie, född 2002, företräds av advokat Anton Strand.
 • Zakarias Ali Etlib, född 2005, företräds av advokat Tobias Enochson.
 • Serhat Muhammed Budak, född 2005, Företräds av advokat Robin Söder.

-Pettersson säger att tio åtalade betyder tio advokater som debiterar 1.476 kr/timme plus moms (1.845 inkl. moms) som betalas av staten. Domstolar.

***

TIDIGARE 2023-02-01 Bortalaget misstänkt för mordet på 15-åringen i Skogås

VÅLDSVÅGEN. I lördags sköts en yngling på 15 år till döds inne på restaurangen Skogås Sushi, han blev nummer 3 i år. Han och hans familj kom från Afghanistan 2019, och bodde i Skogås fram tills nyligen.

Enligt källor var pojken inblandad i den senaste tidens våldsvåg i Stockholm och Uppsala, där två kriminella män driver ett våldsamt krig om narkotikahandeln i Sundsvall.

En 17-årig ung man har häktats på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på 15-åringen.

Enligt Södertörns tingsrätt, målnummer B 1451-23,Bort är den häktade:

Sohaib Drioua, född 2005

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bortalaget åtalas för mord på 15-åring

 1. Vi fattar, men fattar våra styrande? Fattar MSM? Skulle inte tro det va!
  När jag föddes var mer än 99% svenskar, innan jag dör hoppas jag vi når dit igen. Rakryggade, produktiva medborgare som känner samhörighet med sina medmänniskor.

  Utvisar vi nu slipper vi gigantiska kostnader, vi slipper otrygghet och vi får lediga lägenheter som så väl behövs. Jag kan ge mig den på att även utanförskapsområdena skulle funka med svenskar i dem. Det är inte områdena som skjuter och lever rövare, det är personerna som bor där och som ni alla vet är det utlänningar.

  Om utlänningarna var borta och vi slutade debattera HBTQI, feminism och miljö så skulle vi äntligen för första gången börja diskutera saker som gynnar oss.

  1. Vart tar pengarna vägen?
  2. Ge oss 10 veckors semester
  3. Skola
  4. Vård
  5. Äldrevård
  6. mm

  Nu försvinner alla kärnämnen och ersätts av trams.

  18

Kommentera