Det handlade aldrig om Sverigebilden, det handlade om bilden av S

INRIKES. Ansvariga kunde länge, med mediers goda minne, skyla över misslyckanden genom att påstå sig värna Sverigebilden. Nu vet vi att det aldrig handlade om bilden av vårt land. Det handlade om bilden av dem, skriver Paulina Neuding på SvD.

Länge kunde ansvariga politiker skyla över sina egna misslyckanden genom att påstå sig värna Sverigebilden. Det krävdes ett maktskifte för att S-profilerna skulle börja tala om Sverige som ”farligare”, resten av artikeln fortsätter bakom betalvägg.

-Pettersson minns hur det var, även under Alliansens tid vid makten, men det urartade efter 2014. Journalister och politiker tävlade om att mörka och skönmåla verkligheten. De få som försökte beskriva verkligheten kastades framför bussen. Det konstiga är att idag låter det som om 90 procent av befolkningen protesterade, när verkligheten var att de flesta var tysta eller anonyma.

Chefredaktören som vill stå upp för den lilla människan genom att tysta den

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Det handlade aldrig om Sverigebilden, det handlade om bilden av S

 1. Vilket skämt att gammelmedia och statliga media skulle förmedla objektiva nyheter. Det kan inte vara rasistiskt att berätta sanningen. I så fall får vi omdefiniera ordet rasistiskt, som något utlänningar gör som är sant.
  Tröttsamt att gammelmedia och statliga media kallar kriminella muslimer från Mellanöstern och Afrika för svenskar.

 2. “Sverigebilden”…Den förljugna illusionen om ett välmående land under såzze-styre, fast alla för länge sen insett det gigantiska haveriet. Att såzzarna lägger sitt krut på “Bilden” hellre än att ångra sina misstag är typiskt för dessa maktgalningar. Att Sverige är kört inser även dom men färden mot avgrunden skall ändå fortgå.
  Vad är då avsikten med att förstöra ett helt land ? Är det av elakhet eller av dumhet ? Att den importerade röstboskapen har betydelse är ju klart. Sponsrade med skattepengar till fördel för S-partiet, ivrigt påhejade av stats-media. En annan anledning kan ju vara nöjet att alltid obstruera mot SD, oavsett budskapet. Men allt detta förräderi kommer ju sannolikt att utmynna i att gamla Sverige slutar att existera. Och därmed även den så viktiga “Sverige-Bilden. Skulle vara intressant att få förklarat tankarna bakom viljan att islamisera vårt land. För så är det. Det kan ingen förneka.

  18
 3. Hur kan vi ha så många dårar i Sverige? Om detta är vad folk tycker så är Sverige kört, Tyrone 84

  21
 4. “… kastades framför bussen.”
  Detta är en försvenskning av ett engelskt idiomatiskt uttryck. På svenska säger man vanligtvis i fallet ovan “… kastades till vargarna.”
  Så det var min dagliga grammatiska tillrättavisning.

  Partiet har alltid haft en storvulen åsikt om sig själva. Enligt dem är Partiet Sverige och Sverige är Partiet. Därför är det helt naturligt för dem att säga att sverigebilden påverkas negativt om Partiet framställs i dålig dager på något sätt.
  Vilket kan ses som ganska ironiskt då knappt några etniska svenskar utanför Haga i Göteborg eller Stockholms innerstad röstar på dem.

  34
 5. Det började gå riktigt utför med landet runt milleniumskiftet då kultur/media/kändiseliten började kleta ihop sig med politik/politrukeliten och skapade det berömda korrupta klägget i Stockholms innerstad. Då blev bara en analys och åsikt ex för massinvandringen godkänd bland eliten och de fåtal som inte höll med frystes ut, därefter flöt detta korrupta klägg också ned till regional lokal nivå bland eliten och skapade därmed ett nationellt monopol på enbart rätta och godkända åsikter. Nu försöker klägget hitta syndabockar och skylla på varandra för att skydda sig själva när de ser förfallet, kaoset, våldet och infernot sprida sig runt om i landet.

  39
 6. Så det har blivit när PK-ismen har fått råda! “Innegänget” i Stockholm (några hundra figurer) återkommer ständigt i våra MSM (PK-media) med sina tillrättalagda “budskap”. De vet att de aldrig behöver stå till svars för sina felaktiga påståenden.
  Man har sina “favoriter” som man tycker särskilt illa om. Annie Lööf, Magnus Betnér, Jonna Sima, Strandhäll, Anders Lindberg, Morgan Johansson är en bukett vissna typer som vet, men vägrar att säga sanningen om tillståndet i landet. Samt medlemmar i Miljöpartiet.

  53
 7. Bilden av Sverige framstod allt mer klar under Idioten Löfven och arga Anderssons regeringar.
  Uttalanden från div. ministrar, som var till för att dölja verkligheten i landet, fick motsatt effekt. De avslöjade sig som inkompetenta, alkoholiserade, obildade lögnare.
  Med det i minnet, är det skrämmande att höra kärringen Andersson, skylla alla sina misslyckande, (många), på nuvarande regering. Hon står för lögn, faktaresistens och falskhet. Det hade varit mera klädsamt att hålla käften stängd!
  Skäms alla sosseväljare!

  56
 8. Det hade gått över styr långt innan 2014. Se på Thoralfs blogg , Jan Guillo , från 1988 i TV Rekordmagasinet .
  Ett otroligt svamlande. Guillou utförslöpa hat pågått i 35 år .

  49

Kommentera