Moskva – vet inget om Kadyrovs hälsa

UTRIKES. Kreml säger sig inte ha någon information om tjetjenska ledaren Ramzan Kadyrovs hälsa, rapporterar Reuters. När reportrar frågade Kremls talesperson Dmitrij Peskov nekade han till att veta någonting om ryktena att Kadyrov skulle vara svårt sjuk. – I vilket fall som helst kan administrationen knappast dela ut hälsointyg, så jag har inget att säga.

Kadyrov i Januari 2022 and Februari 2023

Under en längre tid har det florerat rykten om att Kadyrov är sjuk och har vårdats på ett sjukhus i Moskva, något som bemöttes genom två videoklipp på hans Telegramkanal i helgen. Där syns han motionera och le, men är enligt AFP svullen i ansiktet.

Norska Dagbladet skriver att det under kvälls- och eftermiddagstimmarna på söndagen har varit stor aktivitet utanför Kremls sjukhus utanför Moskva. Centralkliniken är ett av Rysslands ledande sjukhus, och används av Rysslands politiska eliter.

Telegramkanalen VchK-OGPU, som är känd för att ha kopplingar till Rysslands säkerhetstjänster, rapporterar en stor närvaro av bilar kopplade till Tjetjenien utanför sjukhuset.

Ett antal mycket dyra bilar med republiken Tjetjeniens regionkod 95 på sina registreringsskyltar har observerats köra in på sjukhuset, enligt VchK-OGPU, utan att stoppas av sjukhusets mycket strikta säkerhetsvakter.

Telegramkanalens källor hävdar att flera av bilarna kan kopplas till Kadyrovs krets och administration. Bilarna är registrerade i Groznyj och Kadyrov-klanens hemby Akhmat-yurt i Tjetjenien.

Den oberoende ryska nättidningen Vjorstka har spårat Ramzan Kadyrovs privatplan, som hittills i september gjort tre resor till Moskva.Fredagen den 15 september lyfte planet från Tjetjeniens huvudstad Groznyj. Enligt tidningen slutade planets radarsystem att skicka spår över staden Volgograd. Det stämmer överens med rutten som planet brukade ta till Moskva.

-Pettersson vet bara det jag kan läsa mig till om Kadyrov, men bloggens rysstroll brukar veta mer än alla andra så vi får nog snart fakta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Moskva – vet inget om Kadyrovs hälsa

 1. ja början på en ny konflikt med Tjetjenien tro ! det kanske är dags att byta sida? man vill ju inte sitta på den för förlorande sidan . där sitter ju än bara lusenko!!

  4
  1
 2. Märkligt att i princip alla som har någonting med Putin att göra får i sig gift, trillar ner från trappor och balkonger eller drabbas av flygolyckor.
  Eller som nu, drabbas av ngn typ av “svår sjukdom” som ingen förefaller veta någonting om!?

  32
  2
 3. Enligt ukrainska underrättelsetjänsten är Kadyrov döende på sjukhuset och enligt Puttebrigaden är Kadyrov bilden av hälsan själv.

  För egen del hoppas jag att han är tillräckligt frisk att han kan visa sig kaxig och åka till Ukraina igen för att där bli fångad av ukrainska soldater.

  30
  3

Kommentera