Greta Thunberg åtalas igen

BROTTSLIGHET. Åklagaren har väckt åtal mot Greta Thunberg som den 24 juli i år deltog i en klimatdemonstration i Malmö. – Demonstrationen saknade tillstånd och den medförde att biltrafiken blockerades. Kvinnan vägrade att lyda polisens befallning att lämna platsen. Brottsrubriceringen är därför ohörsamhet mot ordningsmakten, säger extra åklagare Isabel Ekberg.

Enligt åklagaren begicks gärningen med uppsåt. Preliminär tid för rättegång är den 27 september.

-Pettersson tycker att straffet vid upprepad brottslighet ska vara rejält. Klimatextremisten Greta Thunberg dömdes den 24 juli till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, totalt 1.500 kronor, samt 1.000 kronor till brottsofferfonden, för en klimataktion utanför en oljehamn i Malmö. 50 kronor som bot är minimibelopp.

Brottet, ohörsamhet mot ordningsmakten, som Greta Thunberg dömdes för tidigare ger normalt har en straffskala på högst sex månaders fängelse, eftersom det rör sig om upprepat brottslighet kanske det är dags för Greta att sitta inne en period och tänka över sina synder.

***

TIDIGARE 2023-07-24 Greta Thunberg i ny aktion timmar efter domen

BROTTSLIGHET. Bara timmar efter att klimataktivisten Greta Thunberg dömts till böter för en klimataktion genomför hon en ny aktion i Oljehamnen i Malmö tillsammans med organisationen Ta tillbaka framtiden.

Greta Thunberg i Malmö tingsrätt tidigare idag. Bild: Ta tillbaka framtiden

Vi kommer blockera transport av fossila bränslen in och ut i hamnen, säger Irma Källström, presstalesperson för Ta tillbaka framtiden.

Runt 15 personer deltar i aktionen som inleddes klockan 15.15 på måndagen. Polisen är också på plats.

-Pettersson tycker att om aktionen började 15.15 så borde den vara över 15.20 och extremisterna sitta inlåsta.

Maxstraffet är 6 månader för ohörsamhet mot ordningsmakten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Greta Thunberg åtalas igen

 1. ”Kvinnan vägrade att lyda polisens befallning……”
  Vilken kvinna?
  Greta kan knappast klassificeras som kvinna!

  11
  1
 2. Märklig dagsbot (låg) med tanke på förmögenhet.
  Straffskalan, vid upprepade brott, borde bli mer kännbar. Domstolarna måste ta tag i ofoget samhällssabotage. Att tillåta dessa extremister upprepa sina aktioner utan kännbart straff är att lägga sig platt d v s att indirekt tillåta oskicket.

  13
 3. Fem a… ett par tiimar skulle nog göra susen, så hon fick prova på verkligheten, kunde vara nyttigt?

  9
  1
 4. Enligt taxeringskalendern så lär Greta idag vara god för lite över 10 miljoner kronor, varför böter knappast lär svida nämnvärt.
  Varför inte istället döma virrpannan till samhällstjänst, och förslagsvis till att samla ihop döda fåglar i våra vindkraftparker!

  51
 5. Det börjar bli MÅNGA åtal nu mot Gretan för samma sak !
  LÄR hon sig inget eller tar hon inte varnagel ?

  VEM betalar hennes böter ?

  VAD gör förresten Greta idag ?
  Studerar? Aktivistar ? Drar benen efter sig ?

  35
 6. Då är det väl dags för fängelse som för alla andra återfallsförbrytare.
  Hopplösa människor måste stävjas i tid, det påminns vi dagligen om nu.
  Lås in Greta 1 år få se om hon lugnar ner sig, annars blir det väl mer kännbara straff för henne i framtiden som för alla andra kriminella.

  51

Kommentera