Putins talar om laservapen när ryssarna saknar vatten och avlopp

RYSSLAND. På tisdagen höll Rysslands president Putin tal vid den årliga konferensen Eastern Economic Forum i Vladivostok i landets sydöstra hörn, rapporterar oberoende The Moscow Times.

President Vladimir Putin vid Eastern Economic Forum i Vladivostok. Bild Alexander Wilf, RIA Novosti kremlin.ru

Bland annat hävdade han att Ryssland håller på att utveckla futuristiska vapen. – Vapen som bygger på nya fysiska principer kommer att trygga säkerheten för alla länder i en nära framtid. Vi inser det, och vi jobbar på det.

Putin specificerade inte närmare, men enligt den statliga nyhetsbyrån Tass handlar det om vapenteknologi som bygger på laser, högfrekventa ljud och radiovågor.

Putin passade också på att pika oligarker som lämnat landet eller fördömt kriget. Däribland Anatolij Tjubajs, en tidigare medhjälpare som sa upp sig kort efter invasionen.

Putin hänvisar till ”något foto på nätet” som visar att Tjubajs nu lever under nytt namn i Israel – och tillägger att han ”inte förstår varför han stack”.

Putin upprepade tidigare påståenden om att Kievs pågående motoffensiv för att återerövra ockuperade områden misslyckades. Han hävdade att ukrainska styrkor hade förlorat omkring 71.500 soldater, 18.000 pansarfordon och 543 stridsvagnar sedan motoffensiven inleddes i juni. Dessa siffror kunde inte bekräftas oberoende, men Putins tal var betydligt högre än det ryska försvarsministeriets egen uppskattning av Ukrainas utrustningsförluster under hela perioden sedan Moskva invaderade Ukraina i februari 2022.

Putin hävdade också att 270.000 människor frivilligt hade anmält sig för att underteckna kontrakt med den ryska militären under de senaste sex månaderna.

-Pettersson säger att Putin verkar inte ha träffat Nordkoreas ledare Kim Jong-Un ännu. Det kanske är skämmigt att visa upp vännerna.

Sedan är det ynkligt att tala om nya vapen och säkerhet när stora delar av det egna folket saknar vatten, avlopp och centralvärme samt Ryssland har trupper i 16 länder.

Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Putins talar om laservapen när ryssarna saknar vatten och avlopp

 1. Putin och Kimmen från Nordkorea är nog båda i störst behov av en redig laserbehandling för sina krämpor, om det ens hjälper.
  Bäst vore nog och packa in dom två mupparna i en private jet för att sedan låta dom möta en kryssningsmissil på 40.000 fot.
  Medicinen Putin lät ordinera till Prigozjin skulle han också få smaka av själv.

  29
  12
 2. De som bor på gatorna i USA:s storstäder saknar alla bekvämligheter.
  USA:s infrastruktur krackelerar
  USA är världens mest skuldsatta land.
  Även USA:s krigsmakt krackelerar.
  Nästa år när BRICS+ tar över olje- och gashandeln i egna valutor, kommer petrodollarn att tappa sin betydelse.

  19
  59
  • När tror du, Håkan, att fronten i kriget nått Moskva? Kommer det ske i år eller kommer det först bli i nästa år?

   32
   14
  • Håkans senaste rapport direkt från ryska staten genom RT. Den som inte håller med i Ryssland riskerar 15 års fängelse i bästa fall.

   Håkan hatar västvärlden trots att han får skriva vilka tokigheter som helst här. Märkligt.

   42
   7
   • Pettersson
    Alternativ Media bör skildra(tåla) båda sidorna av myntet.
    Men det är givetvis du som är bloggens ägare som bestämmer vilka åsikter som du tycker är acceptabla för dig.
    Men med dagens desinformations samhälle så behövs Håkan och alla andra som törs lyfta upp den alternativa(obehagliga) sanningen i ljuset.
    Jag tycker att debattklimatet i Sverige har blivit blivit väldigt problematisk (socialistisk).
    Vi föds som individer men ska tycka som kollektivet.
    En skrämmande utveckling.

    Eller är det en diktatur med enfald av åsikter som du med flera eftersträvar på bloggen?

    8
    32
   • Gamling, “Alternativ Media bör skildra(tåla) båda sidorna av myntet”, skriver du. Menar du att du och herr Dahlberg samt några till inte får framföra era åsikter?

    Räknas inte Swebbtv till alternativmedia?

    Tyvärr är inte du, Håkan och Swebbtv i närheten av någon sanning, tvärtom ni sprider Putins propaganda och ska du diskutera diktatur prata med Putin.

    Jag driver bloggen som hobby sedan 2010 och har skrivit sedan 2003, alltid under eget namn och det jag är intresserad av och jag är inte intresserad av sprida desinformation och rena lögner som du.

    9
    2
   • Det finns många åsikter men ni är två dårar som bara sprider desinformation och lögner som bara ökar hatet mot Ryssland.

    9
    2
 3. Kejsaren är naken men ingen vågar säga något. 2/3 av ryska befolkningen skiter i skogen men diktatorn och tsaren skall istället skapa sitt nya imperium med nya fantasier stället för att arbeta för befolkningens välstånd.

  46
  10
 4. För fascister och islamister betyder folkets väl och ve nada.

  Det viktigaste för dem är själva makten att förtrycka och terrorisera genom ren ondska.

  Förr eller senare kommer även feministerna, HBT och de andra goda och naiva att få känna av vad det innebär

  VAR ALDRIG EN NYTTIG IDIOT!!!.

  42
  6
 5. Jag tycker att som svensk fattigpensionär att det är skämmigt när man inte ens har råd med kattmat.
  Vi vräker ut pengar till andra länder och öser hur mycket pengar som helst till försvaret. Här har man betalat skatt hela livet och så blir man lusfattig på gamla dar. Blåst och grundlurad är man.

  37
  62
  • Du skulle slutat rösta rött på 70-talet. Partiet blåste dig och resten av landets pensionärer men likt förbannat röstade ni på dem.

   49
   5
  • Oskar, lever du lyxliv? Kattmat är inte billigt, det finns billigare och i mitt tycke bättre mat.

   32
   7

Kommentera