”Svensk” rektor fängslad i Libanon sedan i somras

INVANDRING. En ”svensk” man som arbetar som rektor har fängslats i sitt födelseland Libanon, rapporterar Södra Dalarnes Tidning (SDT). Mannen reste i somras till Libanon för första gången sedan 2012 och greps direkt på flygplatsen. – Han släpptes efter två dagar med uppmaningen att inställa sig vid myndigheter en gång i veckan, berättar en vän för Södra Dalarnes Tidning.

Förra veckan bröts kontakten efter ett möte med en militär domare. Enligt vännen har mannen inte fått några konkreta anklagelser presenterade för sig.

”UD känner till att en svensk man i 40-årsåldern är frihetsberövad i Libanon. UD i Stockholm och ambassaden i Beirut arbetar med fallet”, skriver utrikesdepartement till TT.

-Pettersson skulle inte kalla Mostafa Geha för svensk. Libanes med svenskt medborgarskap passar bättre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Svensk” rektor fängslad i Libanon sedan i somras

  1. Kan VEM som helst bli rektor ?

    Ja, uppenbarligen ! Har man bara korrekt värdegrund är utbildning och erfarenhet noll värda !

    Och ALLA VET ju att dessa araber är mästare på att ljuga om sina meriter. Vem har glömt Reefat El Sayed och hans doktorshatt som visade sig bestå av ett fåtal grundkurser.

    I Göteborg finns en rektor på en högstadieskola i Bergsjön med en av stadens sämsta resultat som har en halv fritidsledarutbildning som bakgrund…

    43
    4
  2. Ytterligare en idiot som flytt från sitt hemland och nu tror att allt är förlåtet. Dessa pajsare kostar svenska skattebetalare pengar, som i Dawit Isaacs fall, i decennier. Sedan har vi tomten som tror att han kan semestra i Iran fast han har kopplingar till EU-byråkratin och därför kan vara användbar för lömska skogsmullor. Men ingen av dessa såg det alltså komma?!

    57
    3
    • Han flydde aldrig utan flyttade hit under falska premisser för att få gratis bostad, pengar och utbildning. Nu när han är hemma kom någon lokal klanledare på att han inte betalat beskyddaravgiften.

KommenteraAvbryt svar