Medias Makt

INRIKES. Hatet mot Lena Andersson, Richard Jomshof och Donald Trump har en sak gemensamt: det visar att journalistiken förlorat makten över det offentliga samtalet.

Upprördheten blir stor när Lena Andersson skriver, när Richard Jomshof twittrar – och när Nobelstyrelsen bjuder in. Men vilka ÄR det egentligen som blir upprörda? Hur reagerar de som UTSÄTTS för upprördheten? Och vad händer med ett samhälle där medier försvarar konsensusuppfattningen – i högre grad än utmanar den?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om “MEDIAS MAKT”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Medias Makt

 1. Jag har skrivit det många gånger att oavsett vad man tycker om Trump, så blir han jagad av samma andas barn som de som drevar mot Lena Andersson, Richard Jomshof med flera, men det inser inte alla lättledda och förblindade korkskallar som brukar ge mig mängder med 👎. Det är inte Trump som person jag bryr mig om utan på det sätt vänstern försöka tysta oppositionen. Expressen var överlyckliga att ”Demokraterna” hittat en 170 år gammal lag som de anser kunna stoppa Trump från att ställa upp i valet. Finns det någon republikansk president de senaste 50 åren som inte har utsatts för häxjakt i amerikansk media, dessutom påhejade av svensk media. Svenska knallkorkar köper så klart allt vad vänstermedia spyr ut.

 2. Är det media eller fruktan för våldsislamismen som lett till nedanstående?
  https://bulletin.nu/sankta-straff-for-korankravaller-slipper-utvisning-och-skadestand

  När lyfts syltryggarna bort från våra domstolar?

  Jomshof (SD) borde ge sin syn! VAR DET DETTA VI RÖSTADE PÅ 2022?

  Stenkastning vid kravaller skall ge minst 10 års fängelse och automatisk utvisning samt förlorat medborgarskap om möjligt!!

  Malmer Sternergard (M) visar tydligt att Moderaterna INTE är ett parti för svenskar!

  32
  2

Kommentera