Göran Persson tror på euro i Sverige

INRIKES. Sveriges tidigare statsminister, socialdemokraten Göran Persson, är övertygad om att euron kommer att bli Sveriges valuta, rapporterar Sveriges Radio. – Det kommer att bli så, säger han.

Persson, som var för ett införande av euron vid folkomröstningen 2003, anser att det skulle vara möjligt att byta valuta utan en ny omröstning.

Socialdemokraternas finanspolitiska talesperson Mikael Damberg skriver dock i en kommentar att S ”i nuläget inte ser någon anledning till att ompröva folkomröstningen 2003, utan anser att Sverige fortsatt ska stå utanför eurosamarbetet”.

-Pettersson läste igår att Göran Persson sa att han inte skulle lägga sig i politiken, men det var då det…

Det är i dagarna 20 år sedan folkomröstning och resultatet var relativt klart. Göran Persson vill byta utan ny folkomröstning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Göran Persson tror på euro i Sverige

 1. Om vi får euron så kommer allt att bli dubbelt så dyrt, vilket länder som infört den tidigare fått erfara.
  Här finns krafter som kommer att utnyttja en sådan övergång til max.

  5
  1
 2. riksbanken kan inte göra något !!!?
  det bästa kisbanken kan göra är att kräva att man återställer energiproduktion?? det skulle möjligen hjälpa ?? om industrin har normala energikostnader då behöver dom ju inte lägga ned produktionen?

 3. Vad Göran Persson tror, vill och önskar skiter folket i.
  Innan han betalat tillbaka, de pengar han stulit, ur pensionsfonderna, med ränta på ränta, ska den socialistiska korrumperade tjocksmocken knipa käft!
  Dessutom var det hans naiva ”tro” på evig fred, som raserade svenska försvaret.
  Finns det verkligen någon nykter person, som har minsta respekt för den bedragaren!

  10
 4. “Pärsson anser att vi ska byta valuta utan omröstning”. Det luktar diktatur. I vårt grannland Polen hålls folkomröstning 15-oktober. om folket vill ta emot illegala invandrare, det är äkta demokrati. Sossarna har demokratur.

  18
  1
 5. Skandal banken har talat.
  Så… Om vi skulle få €,
  får vi tillbaka kontanthanteringen i Sverige då?
  Troligen inte

  20
 6. Svenska riksbanken skall sköta den svenska valutan, inte Bryssel. Om det görs som tidigare av Stefan Ingves. Hade det fungerat bättre än när politiker började blandade sig i.
  Vissa kan bättre. Polen sänkte häromdagen räntan med 0,75%. 1 Zloty kostar idag 2,80.
  Momsen på mat borta och skatten på el borta. 14 pensioner/år till pensionärer, en extra på vår och höst, 800 zloty/barn och månad. En sjukvård där du är välkommen.gratis.

  25
  1
 7. det är väl sent att tro . skulle Sverige gå med i euro samarbetet skulle det ske innan idioterna stängde ned energiförsörgninge !!!
  utöver det är det omöjligt att säkra upp valutan i Sverige på grund av att Sverige har en låg intensivt krig med islam ! och då länge kärringar skiter i dödsfall i landet så länge det rör sig om toyboys och sätter sin egen invasion av kyrkan och polisen med flera fört folks säkerhet . så lär ingen innom EU ta i svenska kronor med tong!

  11
 8. Göran Persson är ordförande i en bank och sitter redan på kammaren och räknar vinsten som banksystemet skulle generera vid byte till Euron, slickar sig om munnen och tänker hur mycket han själv kan sopa in på kontot.

  Stefan Löfven är konsult i allt som generera pengar in på kontot, vad sägs om den heliga mixen av, som konsult i den internationella vapenhandeln, hans ordförandeskap i det Kreml-lojala fredsforskningsinstitutet SIPRI samt FN-uppdrag. Sannolikt bara svetsarn som kan göra denna kombon eftersom han aldrig ser något komma.

  Dessa sossar och f.d statsministrar är bara ute för att berika sig själva så mycket som möjligt.

  36
 9. Det var en välsignad “tur” att vi “avstod” från euron.

  Mindre makt till de av vänsterblivna infesterade internationella organen. Dessa kommer till slut att göra slut på den personliga friheten och orsaka kaos med “proletariatets diktatur”. Det är bara det att där finns inga proletärer bara diktatorer. En ideologi skapad av en drönare som var försörj av en annan drönare.

  Håll alla internationella organ på armlängds avstånd och se till att ha vetorätt och möjlighet att reversera dåliga beslut. Ett exempel på ett helt idiotiskt beslut var det att utöka den europeiska flyktingkonventionen till hela världen.

  28
  1
 10. Nu exellerar gammelsossarna i olika tokigheter .
  Göran P tycker att man ska skita i folkviljan och införa Euron som SVENSK valuta.
  Stefan Löfven vill ha ett rejält krig så han kan visa framfötterna i lobbyfirman .
  Nu väntar jag på att Vanngård , Strandhäll och Hallengren slår hål på en dunk rött och talar om för omvärlden att sprängningarna och skjutningarna och all annan jävelskap som invandringen ställer till bara är ett påhitt av Åkesson och hans parti .

  36

Kommentera