Utredningen om mordet på Karolin Hakim läggs ner

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Åklagaren Lisa Åberg har beslutat att lägga ner sin utredning om mordet på Karolin Hakim, rapporterar P4 Malmöhus. Hon säger att bevisningen inte räcker till för ett åtal och att det inte heller finns fler utredningsåtgärder som kan förändra läget. Utredningen kommer nu att återgå till polisen.

Det var i augusti 2019 som Hakim sköts till döds i centrala Malmö. Enligt vittnen på plats så höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten.

***

TIDIGARE 2021-01-28 Isak El-Moghrabi häktad misstänkt för mordet på Karolin Hakim

VÅLDSVÅGEN. Isak El-Moghrabi, 22, skriven i Rosengård, men hemmahörande mycket långt från Malmö häktades på sannolika skäl, misstänkt för mordet Karolin Hakim den 26 augusti 2019.

Isak El-Moghrabi avtjänar för tillfället ett tre-årigt fängelsestraff för för ett grovt vapenbrott han begick inför ett annat planerat mord, men Isak försattes på fri fot i avvaktan på att straffet skulle börja avtjänas och misstänks då ha mördat Karolin Hakim.

El-Moghrabi har trots sin ungdom en skaplig meritlista, han är tidigare dömd för bland annat grov olovlig körning, grov stöld, narkotikabrott, grovt vapenbrott, grov misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grovt olaga hot, ofredande, misshandel, olaga frihetsberövande, utpressning, rån och övergrepp i rättssak.

El-Moghrabi finns på bloggen, om det är bröder eller bara har samma efternamn vet jag inte men de verkar vara av samma sort som Isak…

– Pettersson undrar hur många oskyldiga som hade skonats från lidande om samhället hade sagt ifrån på skarpen redan i början av dessa herrars karriärer eller ännu hellre aldrig släppt in dem i landet…

TIDIGARE 2020-08-26. För ett år sedan avrättades Karolin Hakim i Malmö

BROTTSLIGHET. Vid tiotiden på måndagsmorgonen den 26 augusti 2019 mördades läkaren Karolin Hakim, 31, på Ribersborg i Malmö med sitt barn i famnen. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tog i från tårna. 

“När det gäller kriminella gäng så kan man inte lägga fingrarna emellan. Det gäller att öka trycket, bura in en efter en och successivt stampa ut den organiserade brottsligheten”.

“Från politiskt håll så kommer vi att fortsätta med straffskärpningar – bl a så skärps straffet för mord vid årsskiftet – och med fortsatta resurstillskott till rättsväsendet. Men mer är på gång”.

Karolin Hakims mördare går fortfarande lös, det är tydligen långt till världens ände och Morgan Johansson (S) är en av de medansvariga till att mordet kunde ske…

 • TIDIGARE 2019-08-27. Karolin Hakim avrättades i Malmö

BROTTSLIGHET. Läkaren Karolin Hakim, född 1988, mördades med skjutvapen på öppen gata på Sergels väg i Ribersborg, Malmö, vid tiotiden på måndagsmorgonen. Karolin bodde på Sergels väg i en hyresrätt på 93 kvadrat. Ribersborg är ett av Malmös rikare och mer välmående områden.

Naief Adawi och Karolin Hakim. Bild från morfars instagram, fem dagar gammal.

Vittnen uppger att kvinnan bar på ett litet barn när hon sköts och det mesta tyder på att hon var måltavlan för skjutningen. Barnet föll i marken när hon sköts men fick inga allvarliga skador.

Karolin Hakim, kommer från en familj utan några kopplingar till organiserad brottslighet. Efter mordet flydde gärningsmannen i en Mercedes av kombimodell som senare hittades uppeldad i Lorensborg.

Karolin var vid mordtillfället, enligt uppgifter i media, tillsammans med Naief Adawi som dömdes till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Vid rånet stals 60 miljoner, det mesta av pengarna, 57 miloner har inte hittats.

Barnet är deras gemensamma barn. Adawi har haft koppling den kriminella M-falangen när den existerade i Malmö. Inget säger dock att han var kriminell idag. Naief Adawi är dock inte skriven på samma adress som Karolin Hakim.

Adawi förde barnet till sjukhus efter mordet på Karolin. I Aftonbladet uppges att hon vittnade i en uppmärksammad rättegång för några år sen och spekulerar i om mordet kan ha med hennes vittnesmål att göra. Mördaren, Isac Drivhall, fick igår skärpt straff, av hovrätten. Elva års fängelse fick Isac Drivhall för mordet Ahmad Elzein.

-Pettersson tycker det är märkligt att Karolin verkar ha varit målet och inte herr Adawi. Är mordet inte gängrelaterat utan ett relationsdrama?

Nu, efter avrättningen av Karolin efterlyser kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) en nationell diskussion över partigränserna om hur liknande brott ska förhindras framöver. – Jag skulle vilja se en samling, i stället för så mycket politiska utspel och retorik, säger Jammeh (S).

-Pettersson säger att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Socialdemokraterna har styrt Malmö i över 100 år, ensamma och med stödpartier. Så S har fått en stad som de verkar villa ha.

När det kommit bra förslag för att göra något åt brottslighet, så har Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) sagt att hon välkomnar alla förslag och allt samarbete med alla partier i Malmö kommunfullmäktige – utom Sverigedemokraterna! Det är dags att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) fokuserar på vad hon ska göra i stället för med vem. 

Naief Adawi och Karolin Hakim samt deras barn. Bilden från morfars instagram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Utredningen om mordet på Karolin Hakim läggs ner

 1. Den ansvarslösa massinvandringen till bidragsförsörjning förstör Fosterlandets ekonomi.
  Sammanhållningen i Sverige urgröps. Vilka är de skyldiga?

  42
 2. det är synnerligen besvärande. och det är det migrationsverket som är direkt ansvarigt under den politiska ledningen av sossialdemokrate Miljöpartiet och Centerpartiet!
  det är hög tid för åtgärder

  44
  1

Kommentera