Malmöbon Sandor vill ha staty med lokal anknytning


INSÄNDARE. Katarina Taikon, den romska samhällsdebattören och författaren bör stå staty i Malmö anser vänsterpartisten Hanna Thome. Staden saknar romska minnesmonument, påpekar hon. Tekniska nämnden i staden ser dock ingen lokal  anknytning och föreslår fullmäktige att säga nej till förslaget.

En som dock har, eller numera haft skall man kanske poängtera, lokal anknytning till Malmö är ju den för någon dag sedan ihjälskjutne mångkulturella tillgången Nermin Karamehmedovic, 30, så där kan ju inte Tekniska nämnden åberopa samma motargument som man har gjort med Katarina Taikon.

Nermin Karamehmedovic har ju längre tillhört skaran av mångkulturella tillgångar som har gjort Malmö vida känt långt utanför landets gränser med bl a skjutningar på öppen gata och andra mångkulturella förehavanden som förgyllt stadens annars så tråkiga aura men  som kanske ibland har fallit utanför lagens ramar.

Men detta kan man bortse ifrån med lätthet när man betänker  hur mycket detta ändock har betytt för att föra Malmö framåt mot det som det är idag, den största mångkulturella metropolen i norra Europa med allt vad det innebär av spännande kulturer som kittlar våra nerver till bristningsgränsen varje dag.

Särskilt när vi rör oss i stadsdelar som Rosengård, Lindängen, Möllevången, Holma för att inte tala om Seved. Ja, det är numera t om onödigt att räkna upp några stadsdelar eftersom hela Malmö numera har blivit så spännande mångkulturellt och att man varhelst man  befinner sig kan ha turen att få ta del av något liknande som hände på den aktuella parkeringsplatsen i Lindängen.

Det är med stor sorg och saknad jag idag kan konstatera att en av dom främsta mångkulturella tillgångarna i staden,  Nermin Karamehmedovic, nu inte finns ibland oss längre . Därför så föreslår jag stadens makthavare att uppföra en staty över denna mångkulturella tillgång som så ironiskt sköts ihjäl just på skottårsdagen.

Statyn bör givetvis resas just på den platsen i Lindängen där den tragiska händelsen ägde rum. Låt denna plats bli en plats där vi kan hedra och komma ihåg alla dom mångkulturella tillgångar förutom Nermin som offrade sitt liv för att göra Malmö till vad det är idag.

Inskriptionen på statyn skulle kunna vara följande:

Varje år, varje månad, varje dag är i Malmö ett skottår
Därför tänker vi på dig alla dagar och fäller en tår
Här på denna plats du hade din sista strid
Så därför, Nermin, skall du lugnt vila i frid

Sandor Herold, Malmö


26 responses to “Malmöbon Sandor vill ha staty med lokal anknytning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: