EU:s gaslager fyllda i förtid

ENERGIPOLITIK. EU har lyckats nå målet att fylla upp lager med naturgas till 90 procent före utsatt tidpunkt. Målet var att lagren skulle vara näst intill fyllda till den 1 november, men kommissionär Kadri Simson kunde meddela på fredagen att målet redan nåtts, rapporterar Tidningen Näringslivet.

Gaslager i Rotterdam

Det gör oss väl förberedda för vintern, sade Simson. Målet om gaslager tvingades fram av det ryska invasionskriget i Ukraina och påföljande försök att minimera beroendet av rysk energi. Före invasionen stod Ryssland för närmare hälften av EU:s importerade gas.

Viljan att minska energiimport från Ryssland ledde till stegrande energikostnader inom EU. Enligt EU har lagren fyllts till 90,1 procent, vilket motsvarar 93 miljarder kubikmeter gas. EU:s medlemsländer har också enats om att minska konsumtionen av fossilgas som energikälla med 15 procent mellan från april i år till slutet av mars nästa år.

-Pettersson noterar att det ser bra ut för de flesta utom Putin…

Även vattenmagasinen är välfyllda. Hur miljöpartiet har det med vindkraftslagren vet jag ej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “EU:s gaslager fyllda i förtid

  1. Kör på etanol istället, fyll tankarna, den nya drömmen som sprack, och alla mackar som fick lägga ner?
    När faller snurrorna/lönsamheten?

    Nästa till rakning, Green Steel, Hybrit, Northvolt, jag väntar, åren går?
    Northvolt har tiggt in 13 miljarder i konvertibellån, en bit kvar till 50?

    https://youtu.be/Lty6WTWRpW4

    2
    1
  2. G54 – Faktum är att priset rasade till en tredjedel efter sprängningen av Nord Stream när Putin inte längre kunde styra priset. Så du har rätt. Prisutvecklingen ser ut som den blå kurvan.

    24
    5

KommenteraAvbryt svar