Ukraina tar på sig broattack

UKRAINA. Säkerhetstjänst SBU i Ukraina tar på sig attacken mot den bro som binder ihop Ryssland och annekterade Krim över Kjertsundet, rapporterar CNN som fått tillgång till videomaterial från angreppet. Insatsen, som genomfördes den 17 juli, skedde med hjälp av havsdrönare.

Bron, 18 km lång, över Kjertsundet kostade motsvarande 40 miljarder kronor att bygga och nu kostar reparationer och bevakning enorma summor.

– När explosionen skedde blev vi så glada och började gratulera varandra. Det var ett mycket känslomässigt ögonblick för oss alla, säger Vasyl Maliuk, chef för SBU. SBU flaggar nu för att fler liknande attacker kan komma att sättas i verket.

– Vi jobbar på ett antal nya intressanta insatser, inklusive i Svarta havet. Jag lovar er att det kommer att vara spännande, särskilt för våra fiender, säger Vasyl Maliuk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukraina tar på sig broattack

 1. Ryssen håller på att liera sig med islamisterna. Putin kallar dem sina muslimska bröder.

  Tur att rören sprängdes så ryss/islamisterna inte kunde leva gott på tysk naivitet. Nu blev gasen billigare än på flera år och priset går ner ännu mer.

  Gaspriset är nu mindre än 1/3 av vad Putin sålde gasen för!

  Vem ska vi tacka för det? USA och Norge påstår vissa? Absolut, låt dem ta åt sig äran. Det spelar väl ingen roll 😂

  Referens för icke faktaresistenta troll:

  http://se.investing.com/commodities/natural-gas?utm_source=investing_app&utm_medium=share_link&utm_campaign=share_instrument

  11
  6
 2. Men BSS, ni judehatande socialistdrägg behöver ju inte skriva på bloggen. Problemet löst!

  17
  10
 3. Tovaritsch Bevara Sverige ryskt, det är inte ett grannlands egendom om det är byggt på ukrainskt territorium. Det står Ukraina fritt att spränga vilka broar de vill i Ukraina.

  Dessutom har Ukraina all rätt att försvara sig mot illegala aggressioner mot landet. Aggressioner som Putte och hans terroristarmé utför, alltså har Ukraina rätt att göra allt i sin makt inklusive marschera in i Moskva, släpa ut Putte på Röda Torget och skjuta honom om det är vad som krävs för att freda sitt land och återställa landets gränser.

  24
  12

Kommentera