Jimmie Åkesson bjuder in till tal

INRIKES. Många har noterat att Åkesson under en tid har hållit en ovanligt låg profil, samtidigt som partikamraterna Richard Jomshof och Björn Söder har fyllt spalterna.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, arkivbild Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson sommartalar i Sölvesborg den 26 augusti klockan 15:00 på Havsudden i Sölvesborg, meddelar Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Diskussionen om hans frånvaro har gått varm. Så sent som i går ställde Svenska Dagbladets politiska kommentator Henrik Torehammar följande fråga i en analys: ”Var är partiledaren för Sveriges näst största parti?”

I sin text noterar Torehammar att Åkesson låtit ersättare ta hans plats i riksdagens partiledardebatt, på Järvaveckan och på Almedalsveckan. Expressens genomgång i somras visade att SD-ledaren närvarat i knappt fyra procent av riksdagens omröstningar under mandatperioden.

Det är fler som har efterlyst Åkesson. I slutet av mars skrev DN:s Tomas Ramberg en text med rubriken ”Vart tog Sverigedemokraterna vägen?” och SVT-programmet ”Politikbyrån” hade ett avsnitt med namnet ”Var är Jimmie?”

-Pettersson tycker Jimmie gör rätt som tar en paus då och då. Det är heller inte fel att låta andra Sverigedemokrater ta plats i debatten.

Exempelvis när Richard Jomshof med full rätt kritiserar islam och oppositionen, S, MP, V och C kräver hans avgång. Jag trodde bara det var de 57 muslimska länderna i Islamiska konferensorganisationen, IKO, som krävde justitieutskotttets ordförande i Sveriges avgång för islamkritik. Att inte kritisera islam verkar osunt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Jimmie Åkesson bjuder in till tal

 1. Koranen är en orgie i hur man dödar otrogna, Judar och Kristna. Har inte våra valda politiker lärt sig det? Är det Islam våra politiker vill ha i stället för demokrati? Det är dags att ge sverigevänliga politiska partier chansen förutom SD i nästa val till riksdag, region och kommun. Sverige och folket förtjänar det varje dag i veckan. Sedan bör valet uppdateras eftersom det är så lättfuskat med varsina valsedlar. Det kan inte vara svårt att göra digitala valregister på t.ex. skatteverket för att även användas för folkomröstningar.

  • Ett fel uppstod där jag tycker sverigevänliga partier förtjänar röster förutom SD Jag menade “inklusive SD”. SD har hittills gjort ett bra jobb, men de behövs fler likasinnade partier. PK-partierna har än inte förstått att SD är på största allvar med över i miljon väljare.

 2. Den förre Statsministern framstår mer o mer som en Pellejöns, undrar om han begriper
  hur mycket skada han gjort för landet?

  Notera även fjäskpellen vid hans sida, han som tycker att Jomshoff ska avgå för att han
  till skillnad från honom själv säger sanningen?

  34
 3. I ett brett parti behöver inte partiledaren vara närvarande vid varje tillfälle, där finns många bra företrädare för partiet!

  Inte visste jag att dom så kallade journalisterna på Stockholmsblaskorna saknade Jimmie Åkesson så att dom efterlyser honom? Men dom vill kanske höra lite
  visdomsord?

  28
 4. Jimmy har väl samma rätt som vilken annan partiledare som helst att vila & kurera sig.
  I Sverige är det dessutom bara partier som tangerar Riksdagsspärren och Sossarna som får komma till tals i media med skitsnack och lögner.

  30
 5. På ett sätt är det lustigt att se den svagbegåvade Stefan Löven skratta och skaka hand med den likaså korkade muselmanske representanten.

  Icke fullt efterbliven måhända, men med en IQ av ~85.

  25
 6. “Många har noterat att Åkesson under en tid har hållit en ovanligt låg profil, samtidigt som partikamraterna Richard Jomshof och Björn Söder har fyllt spalterna.”

  Finns ingen anledning till att försöka spela på ett självspelande piano.

  Det finns en hackordning även inom politiken. Man satsar inte de högsta korten först. Det finns visserligen partiledare som är ute och bjäbbar i tid och otid. Man får skylla på dumhet eller ovana.

  Åkesson är ett debattproffs. I hans ställe hade jag skadat motståndarna för deras påhopp och dumheter. Man kan dock ana att Jimmie blir irriterad men han bibehåller lugnet och rösten även när han debatterar certifierade stolpskott som Gudrun Schyman.

  35
  2
 7. Jag hoppas och tror att Åkesson sätter ned foten när det gäller yttrandefriheten och därmed rätten att kritisera, förnedra och håna en åsikt inklusive en våldsam s.k religion. De 57 länderna i IKO är i huvudsak diktaturer och terrorstater och kan inte ens stava till ordet demokrati och skall överhuvudtaget inte blanda sig i vår demokrati, frihet och lagar. Dessutom om IKO forsätter med sina utfall bör Sverige omedelbart dra in allt bistånd till dessa korrupta stater.

  56
 8. Bra att Jimmie låter andra sköta debatten. Sedan kan man starkt ifrågasätta regeringspartiernas kommentarer kring de sanningar om islam som Jomshof framfört. Att uttrycka att Jomshof skall vara försiktigare i sina uttalanden med hänvisning till rådande säkerhetspolitiska läge framkallar uppstötningar.
  Det ligger 100% i linje med den undfallenhet den socialdemokratiskt ledda regeringen visade för nazismen på 40-talet. Ett agerande som än idag ger Sverige konsekvenser i utrikespolitiken. Vekt Kristersson m fl.

  50
  1
 9. Jimmie sitter inte i regeringen eller är i opposition så han har inget med det dagliga arbetet att göra. Hans arbete börjar nu när Riksdagen åter börjar arbeta efter sommaruppehållet.

  55
  4
 10. Hur koranen beskriver att de “otrogna” skall tillintetgöras, upplever jag som “hets mot folkgrupp”. Är det tillåtet i Sverige? Eller??

  92
  • Bara när muhammedaner och socialister håller på med det. Om du säger något är det olagligt och ska beivras å det strängaste.

   41
  • Dessutom står det explicit judar, som är en etnisk grupp. Att skriften koranen kommer undan med hets mot folkgrupp är en gåta. Det är ju snarare så att den skriften skall förverkas med rättsligt stöd i ryggen.

   46
 11. “-Pettersson tycker Jimmie gör rätt som tar en paus då och då. Det är heller inte fel att låta andra Sverigedemokrater ta plats i debatten.”

  Tycker samma. Sedan den nedersta bilden med sossar som flinar tillgjort visar tydligt att där finns inte mycket insikt i vad islam står för.

  60
  3
  • Undras tro hur insyltat Dadgostar är i viftande med PKK flaggorna i Almedalen .
   Det borde nog utredas ordentligt. Hennes tystnad tyder på att hon är mer delaktig an vad som sagts
   Guilty by association.

   31
   1

Kommentera