Ryska ”Googlegrundaren” sågar kriget: Barbariskt

RYSSLAND. Medgrundaren av Yandex, Arkadij Volozj, fördömde Rysslands invasion av Ukraina på torsdagen i ett försök att distansera sig från Ryssland, rapporterar Politico.

Arkadij Volozj

”Jag är kategoriskt emot Rysslands barbariska invasion av Ukraina och förskräckt över det faktum att ukrainares hem bombas varje dag. Jag förstår att jag också delar ansvaret för landets handlingar”, skrev han på sin personliga hemsida.

Yandex, ofta kallad ”Rysslands Google”, är den största ryska sökmotorn och omfattar bland annat e-handel, taxi, snabbmatsleverans och andra tjänster.

Efter invasionen av Ukraina anklagades företaget för att undertrycka oberoende nyhetskällor i sina sökresultat när Kreml slog ner på information om kriget som krockade med deras egen propaganda.

Arkadij Volozj lämnade företaget då det kom uppgifter om censurerade sökresultat.

-Pettersson ser att Arkady Volozh bor i Istanbul, Turkiet eller Israel. Uppgifterna varierar.

Volozh är minst den fjärde framstående ryska affärsmannen som fördömer kriget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryska ”Googlegrundaren” sågar kriget: Barbariskt

 1. Nu har Håkan Dahlberg vaknat igen och spär på hatet mot Ryssland genom sina fantasifulla filmer från trollfabriken!

  12
  3
 2. Nu börjar det bli kväll. Då är knasbollarna inlåsta på sina rum och börjar blogga…🤣🤣🤣 Fortfarande helt utan filosofi. De bara kopierar trollfabrikens manual. Stackarna. 🧌

  27
  6
   • Karl med K
    Ukraina är skapat av bolsjevikerna.
    Så Vladimir Lenin är Ukrainas författare och arkitekt (Polen, Rumänien och Ungern) .

    12
    40
 3. De flesta ”höjdare” i Ryssland som vågat stå för sanningen offentligt har väl avlidit ganska plötsligt när de av misstag råkat äta kemiska stridsmedel, ramla ut från balkongen, skjuta sig själva i ryggen osv… De som inte förolyckats har fått gratis mat, husrum och misshandel i 15 år för att dom inte gillar dödandet…

  Detta system hyllas som ett föredöme av de mörkaste själarna på bloggen!

  56
  13
  • Ja tyvärr är det ju så. En liten procent av befolkningen har mer eller mindre allvarliga psykiska besvär, vilket på en del yttrar sig i att njuta av att framstå som vidrig i andras ögon. Då kan det hända att man tar Putins parti. Andra sätter sig på vägar och blockerar trafiken. Förmodligen behöver de vård.

   41
   10

Kommentera