SSU öppnar för ny kärnkraft

ENERGIPOLITIK. I årtionden har Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, varit emot kärnkraft, det har gällt vare sig ordföranden i SSU hetat Anna Lindh, Mikael Damberg eller Jytte Guteland.

Lisa Nåbo

Nu öppnar SSU för byggande av nya kärnkraftsreaktorer – ett beslut om fattats under förbundets kongress som pågår i Norrköping, rapporterar SvD.

Inför mötet hade förbundsstyrelsen föreslagit en linje där SSU ser behov av samtliga fossilfria energislag för att klara av klimatomställningen.

Frågan är känslig för socialdemokrater och SSU-ordföranden Lisa Nåbo säger att lördagens beslut ska ses som att man öppnar för kärnkraft i det korta perspektivet. I det längre perspektivet förespråkas förnyelsebar energi.

-Pettersson säger att ännu ett område där Sverigedemokraterna legat årtionden före.

Sedan kan man undra vad Lisa Nåbo menar med “det korta perspektivet”. Nya kärnkraftsreaktorer byggs för att användas minst 80 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “SSU öppnar för ny kärnkraft

 1. Givetvis bygger man ny teknik för elkraftproduktion, den dag något överträffar kärnkraften. Det kan ta 30 år eller 130 år. Även kärnkraften utvecklas. Men jag tycker det finns inget att vänta på med kärnkraft. Varje dag det fördröjs så tror jag att Sverige eller kanske hela norden backat en dag i samhällsutveckling.

 2. SSU:s ordförande, polisen Lisa Nåbo säger att “vi ska lyssna på de kriminella”. När programledaren frågar om hon menar det hon sa, upprepar hon: “lyssna på de kriminella”.
  https://twitter.com/sdriks/status/1537352666946338816?s=20

  Krönikören Bitte Assarmo har en teori om vad som orsakar kriminalitet, att orsaken stavas girighet, med låga och knappt kännbara straff. “Glöm svamlet om socioekonomiska omständigheter“, skriver hon, och att “den heliga hittepå-värdegrunden stipulerar att brottslingar har samma värde som sina offer. Vilket de givetvis inte alls har. Man har alltså brottslingens bästa för ögonen. Men om man istället ser till offrens, allmänhetens, bästa är naturligtvis längre straff det mest effektiva. Med längre straff hålls brottslingarna borta från det offentliga rummet under en längre tid vilket minskar risken att allmänheten utsätts för fara. Svårare än så är det inte.“
  (Hela inlägget här):
  https://detgodasamhallet.com/2023/08/03/bitte-assarmo-langre-och-hardare-straff-kan-minska-nyrekryteringen-av-unga/#more-74316

  11
  • Om man låser in de kriminella skulle det i ett normalt land förhindra dem från ett fortsatt kriminellt liv. I ett normalt land. Alltså inte Sverige av i dag där en dömd mördare kan beställa brott. I vissa delstater i USA kan minderåriga dömas som vuxna om brottet är tillräckligt bestialiskt. Dags att börja med det i Sverige.

   I Sverige fortsätter de vänsterblivna sin statsunderstödda kampanj. Nu är det helt plötsligt ett brott mot de mänskliga rättigheterna att låta utvisningsdömda att avtjäna fängelsestraffet i utlandet; https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-skicka-fangar-utomlands-forskaren-som-att-kissa-pa-sig

   Vad är det för fel på socialisterna? Har amöbor reducerat storleken på hjärnorna (förutsatt att de haft hjärnor från början).

Kommentera