Den skjutne bilföraren i Paris

FRANKRIKE. Vi har hört att invandrarkravallerna i Paris startade med att en polis sköt ihjäl den 17-årige Nahel Merzouk, en muslim med rötter i Algeriet och att det var ett rasistiskt mord.

Nahel Merzouk, 17, Paris

Det börjar som väntat, i varje fall av mig, andra versioner om vad som hände. Från Mons Krabbes Twitter:

Polisens version (inte mina ord): “Polisens försvarsadvokat har givit polismannens beskrivning av händelseförloppet. 17 åringen körde, utan körkort, en Mercedes som var falskskyltad med stulna polska nummerskyltar i bussfilen strax efter kl 8 på morgonen.

Motorcykelpoliserna, två erfarna poliser ,sökte stoppa honom flera ggr. Han bara körde vidare och höll på att köra över en fotgängare och en cyklist. Till slut fastnar han i en bilkö vid ett rödljus och då kör poliserna ifatt, kliver av sina motorcyklar och ställer sig vid bilen.

Ber honom stänga av motorn och gå ur bilen. Han vägrar. Under trettio sekunder försöker de övertala honom. Sedan drar polisen vapen för att skjuta honom i benet så han inte kan köra iväg då de är rädda för att han ska utgöra en fara för andra. Just då drar han iväg

Polisens arm rycks upp och träffar honom istället i överarmen. Kulan går igenom armen mot halsen. Resten vet vi. Situationen var dessutom spänd å poliserna var nära en vägg och kunde klämts ihjäl om 17 åringen svängt lätt åt vänster.”

Nahel Merzouk

-Pettersson sammanfattar:

 • Nahel Merzouk saknade körkort.
 • Bilen var en stulen Mercedes-Benz A Class AMG.
 • Bilen var falskskyltad.
 • Bilen kördes i bussfilen.
 • Nahel Merzouk vägrade stanna trots flera uppmaningar från polisen.
 • Nahel Merzouk var nära att köra på en fotgängare och en cyklist.
 • Nahel Merzouk fastnar i en bilkö, poliserna kör ifatt honom, ber honom stänga av motorn och kliva ur billen. Han vägrar.

Nahel var känd av polisen, särskilt för att undvika gripande, han hade anklagats för motstånd föregående helg och fem gånger sedan 2021. Hans rättsliga fil inkluderade 15 registrerade incidenter, inklusive användning av falska registreringsskyltar, körning utan försäkring och för försäljning och konsumtion av droger.

-Det verkar som polisen gjorde en välgärning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Den skjutne bilföraren i Paris

 1. Om poliserna får sparken i Frankrike skulle jag vilja rekrytera dem till Sverige. Muslimjävlarna skiter fullständigt i oss européer och lever jävelen precis som dom vill. Tack franska polisen för att ni håller ordning på muslimgalningarna. Så vill vi ha det i Sverige också. Det ovanstående har naturligtvis inte fake news SVT berättat om.

 2. Om man håller återfallsförbrytare inlåsta slipper man både kravaller och att utsätta allmänheten för fara.

  10
 3. Påminner om skjutningen av Michael Brown i Ferguson. Michael Brown framställdes direkt son en underbar ung man och hans kriminella kompis bedyrade att han blev skjuten ned av polismannen i kallt blod. Det visade sig vara precis tvärtom.

  29
 4. Det var väl någon fransk sportstjärna som kallade denne yrkeskriminelle för ”ängel”? Jojo.

  Mamman som gråter i media och förbannar polisen, hon kanske skulle vara lite självkritisk om hon lät sin son ränna omkring och begå brott stup i kvarten? Det är ju inte som att han likaväl kunde blivit dödad på annat sätt eller själv döda någon.

  Däremot kunde väl polisen skjutit sönder däcken med en gång när de kom ikapp? Redan skotten kanske lugnat banditen.

  21
 5. Ja! Som jag kunde tro. Det var ingen oskyldig liten gosse. Få hoppas sanningen kommer fram så polisen klarar sig

  44
 6. Han har härmed kvalat in till att bli helgonförklarad av den svenska vänstermobben och blir då ett verktyg i kampen för att rasera vårt land.

  69
  • Snart är han motiv på väggmålningar och t-shirts tillsammans med Floyd Che Guevara och Lenin.

   29
 7. Liknar fallet med George Lloyd. En mångkriminell person som påverkad försökte handla med falska pengar. Polisen ryckte ut efter larm från butiksägaren. Polisen försökte övertala honom i 10 minuter. Han vägrade och resten vet vi. Även här undanhöll media hela bilden

  82
  • @Nosferatu: I detta fall är det ännu mer uppenbart en olycka. I princip är det ju killen själv som gör så han blir skjuten genom att köra iväg.

   18
   1
  • Jag vet inte vad Strömmer tycker men han verkar i alla fall få mer gjort än resten av regeringen och mer än förra regeringarna under åtta år. Det kan vara så att SD skjuter honom framför sig men det händer i alla fall saker även om jag tycker att det kunde hända mer. Kanske mest på utföraresidan.

   33
   • En ny idol för de kriminalvurmande vänsterblivna är skapad.
    Vi som bara vill leva våra liv i lugn och ro tycker annorlunda .

    28

Kommentera