Almedalen kostar minst tio miljoner om dagen

SKATTER & SLÖSERI. Almedalen2023 kostar oss skattebetalare kostar lågt räknat tio miljoner om dagen enligt Slöseriombudsmannen. Detta samtidigt som vi har skolor som slutar servera mjölk till skolbarnen.

Amilia Stapelfeldt är SlösO. Slöseriombudsmannen (SlösO) är en del av Skattebetalarna. SlösO granskar hur våra skattepengar används och uppmärksammar nya exempel på slöseri nästan varje dag bland annat på Facebook.

-Pettersson konstaterar att Märta Stenevi (MP)t helt riktigt påstår att en fängelseplats kostar mycket mer än en förskoleplats. Ska det tolkas som om de skjutgalna mördarna i invandrargängen ska sättas i förskolan?

Med bland världens högsta skatter borde vår välfärd, infrastruktur, polis och försvar vara i toppskick. Det är de inte. Är det trolig att ännu högre skatter hjälper eller ska vi försöka prioritera det som är viktigt och sluta slösa?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Almedalen kostar minst tio miljoner om dagen

 1. Almedalen, borde läggas ned, de mellanliggande somrarna innan valåret!

  Det är ändå intetsägande värdelöst att ha det då!

 2. Slöseriombudsmannen borde ta sig an kostnaderna för invandringen, hela köret
  med boende, gratis vård, SFI, bidrag i olika former, polisens och rättsystemet kostnader
  den eborma brottsligheten, skadegörelsen mm mm. Den uppgår till astronomiska summor!

 3. Du Stenevi jämför äpplen och päron. Har du tänkt på, att två språkrör måste vara dyrare än ett rör.

 4. Lägg ner den cirkusen – en lekplats, ett kort sommarläger för media och politiker, och andra gratisåkare runt omkring.

  Det är nog Visbys krognäring som drar det längsta strået där.

 5. Det stämmer säkert att en fängelseplats är dyrare än en förskoleplats men om man nu, som Märta verkar mena, vill spara kostnader så borde man i första hand avvisa dom som genererar dessa kostnader. Ganska enkelt att lösa det problemet, inga fler fängelseplatser eller förskoleplatser behövs då.

  14
  2
 6. Det är klart pöbeln skall betala, vem annars. Politikerna åker dit på skattebetalarnas pengar likaså journalisterna , fackpamparna tv folket , kommunpolitikerna tjänstemännen osv. Då finns det pengar. Sedan står hycklarna på scen o gråter krokodiltårar över barnen som svälter i skolan. Lägg ner showen

  37
 7. Inför alkoholförbud och nykterhetskontroller så får vi se hur många som reser dit?

  43

Kommentera