En flexibel partner inom havsbaserad vindkraft går bra men inte chokladkakor

ENERGIPOLITIK & BOJKOTT. Skyborn är ett av världens ledande bolag inom förnybar energi. Vi driver på utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle genom att accelerera utbyggnaden av havsbaserad vindkraft. Vår svenska portfölj omfattar flera storskaliga projekt som tillsammans kan leverera kraftiga volymer förnybar energi och bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft, skriver företaget Skyborn Renewables GmbH på sin hemsida.

Vindkraftspark planerat vid Storgrund i Gävle och Söderhamns kommun

Skyborn planerar fyra vindkraftsparker i Bottenhavetst och Bottenviken med sammanlagt runt 600 vindkraftsverk och en vätgasanläggning i Söderhamns kommun.

Det är inga små Marabou chokladkakor direkt.

Som ni vet ska vi bojkotta livsmedelsjätten Mondelez, som äger varumärken som Marabou, O’boy och Daim och har affärer i Ryssland. Det har jag inget emot med det hörs inga krav på bojkott av Skyborn Renewables GmbH trots att de ägs av företaget Mubadala (från Förendade arabemiraten) som är en långsiktig investerare i den ryska ekonomin, med ett kontor i Moskva som drivs av ett team med mer än 20 erfarna regionala specialister. Sedan Mubadala kom in på den ryska marknaden 2013 har han byggt upp en portfölj med cirka 50 investeringar i Ryssland inom så omfattande sektorer som infrastruktur, fastigheter, råvaror, bank och teknik.

-Pettersson undrar om vi inte håller på med symbolpolitik när vi jagar chokladkakor men släpper investeringar i mångmiljardklassen som dessutom är betydligt viktigare för Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “En flexibel partner inom havsbaserad vindkraft går bra men inte chokladkakor

  1. Finns andra exempel på Svensk naivitet.
    Svenska underleverantörer till statliga och kommunala bolag har i viss utsträckning kommunikation med sagda myndigheter via en Mail länknings app som heter MyMail
    https://en.wikipedia.org/wiki/MyMail .
    Som i sin tur är ägd av https://en.wikipedia.org/wiki/VK_(company).
    VK kontrolleras av https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Kiriyenko som är under omfattande b.l.a. sanktioner.
    Ingen gör något för att spärra mail som skickas via Mymail trots omfattande server intrång som även orsakat server krascher. Idioterna bara fortsätter som inget har hänt !
    Allt är ”under transport” så jag ger inga ”när var hur”, skarpa adresser på bloggen.

  2. Är Kina så mycket bättre, och mer demokratiskt än Ryssland då???

    Ändå tillåter vi MYCKET som importeras därifrån, t o m virus och vindkraft (hmm…vilken är förresten skillnaden???)!

  3. Vår nya regering som säger sig vara svenskvänlig säger också att det är bra med stora vindkraftparker. Ett oförskämt hyckleri. Man bockar och bugar för EU och för lobbygrupper som finasieras av dem som vill exploatera svensk mark och kust.

    Man ger tusan i vem som äger kolosserna. Eiffeltorn som ägarna inte törs och vill bygga på hemmaplan för då skulle deras egna medborgare vidta allvarliga protester.

    Skönt att i dag att läsa att fiskare i väst protesterar. Gör samma om Bottenviken och Östersjön! Tydligen fler folkomröstningar på gång.

    14

KommenteraAvbryt svar