Syriska terrorbröder köpte kemikalier till bomb

ISLAM. 28-åriga Anas Kiwan och 24-åriga Ahmad Kiwan som sitter häktade i Tyskland misstänkta för terrorplaner i Sverige tros ha köpt kemikalier för bombtillverkning genom auktionssajten Ebay. Det skriver åklagaren Liddy Oechtering i ett mejl till TT.

Anas Kiwan och Ahmad Kiwan

Hon uppger att det finns en ”stark misstanke” om att de agerat på det sättet. Bröderna, som är syriska medborgare, lyckades däremot inte framställa en bomb innan de greps under våren.

”En del av det kemiska råmaterial som krävs fanns dock ännu inte tillgängliga, så det var ingen omedelbar fara för tredje man.”

Bröderna anklagas för att ha planerat ett attentat mot en kyrka, men någon specifik har inte pekats ut.

***

TIDIGARE 2023-05-24 Syriska bröder planerade attentat mot svensk kyrka

ISLAM. Två bröder har gripits i Tyskland misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot en kyrka i Sverige, rapporterar den tyska tidningen Die Welt.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Den ena brodern, Anas Kiwan, en 28-årig medborgare i Syrien, greps enligt tidningen för ungefär en månad sedan. Hans fyra år yngre bror, Ahmad Kiwan greps nu i veckan.

Det framgår inte vilken kyrka det handlar om. Säpo vill inte kommentera uppgifterna eller om de varit i kontakt med tyska myndigheter.

När det gäller vårt internationella samarbete så går vi inte in på hur det ser ut. Det är en del av vårt operativa arbete, säger Säpos presstalesperson Gabriel Wernstedt.

-Pettersson är övertygad om att effektivast är att skicka hem bröderna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Syriska terrorbröder köpte kemikalier till bomb

KommenteraAvbryt svar