Gretas sista skolstrejk – hon tar studenten i dag

KLIMAT. Klimatextremisten Greta Thunberg skolstrejkar i dag för sista gången utanför riksdagen. Hon tar nämligen studenten. Men hon kommer att fortsätta protestera på fredagar, skriver Greta på Twitter. ”Vi har helt enkelt inget val än att göra allt vi kan. Kampen har bara börjat”, skriver Thunberg.

Greta Thunberg tar studenten 9 juni 2023.

Thunberg fick stort internationellt genomslag när hon började sina fredagsstrejker för klimatet 2018 och har demonstrerat 251 fredagar sedan dess.

-Pettersson gratulerar Greta till studenten och hoppas hon kan göra något vettigt i framtiden, exempelvis forska i energisystem.

Greta har asperger, som är en form av autism. Som många med autism blir hon väldigt engagerad i saker som intresserar henne och Gretas specialintresse är klimatet: – Jag är väldigt nördig. När jag väl blir intresserad av nånting så kan jag inte sluta tänka på det. Jag är väldigt envis på det sättet, säger Greta.

NPF är en förkortning av NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar och exempel på några såna är autism, adhd och Tourettes syndrom. Det är diagnoser som har att göra med hur våra hjärnor och nervsystem hanterar information.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Gretas sista skolstrejk – hon tar studenten i dag

 1. Nu mera får tydligen alla springa ut med vita mössan. På min tid så måste underkända smyga ut bakvägen. Där fanns censorer från någon kontrollmyndighet som kollade det skriftliga och avlyssnade det muntliga provet och de var inte lika mjäkiga som dagens kontrollörer med ynkliga generaldirektörer.

  Hur kan Greta få vit mössa med meriten att skolstrejka?????

 2. Hoppas nu bara att alla kläder Greta poserar i är tillverkade i Sverige. Och inte skeppats från Asien.

  13
 3. den fete: damp barn är det inte i dagens läge. ADHD. Kan mycket väl vara så att hon fick gå i en klass med flera. Klarar sig bra i livet.

  4
  1
 4. Hemskt var det diskutteras här. På min tid kunde man sluta efter nian, vilket jag gjorde. Man fick jobb direkt. Idag måste ungdomarna fortsätta i skolan. Bara för det inte heter studentexamen så tar de studenten. Vissa skolor har något som hetet lär. Alltså lärling.
  Grattar Greta även att jag inte tycker som hon

 5. Snacka om förvirrad jäntunge. “Skolstrejk för klimatet” — Hon inbillar sig alltså att utebliven undervisning kan påverka klimatet. Med tanke på all frånvaro kan naturligtvis ingen examen komma på fråga. Lika för alla…eller…?

  32
 6. Verkar som om Greta har dold folkbokföringsadress… Hmmmm…. Varför det kan man fråga sig ? ÄR man en offentlig person får man tåla att bli granskad och kan INTE bara springa och gömma sig…

  34
   • Hon är över 15 år, hon har fyllt 20 år, och alla över denna ålder visas automatiskt i folkbokföringen om inte har skyddade personuppgifter.

    24
  • Galne Gunnar, självklart ska damen ha skyddad adress. Det kan bara vara galningar som vill veta var hon bor.

   6
   9
 7. Sanningen är den attgreta inte klarade av examen .!!
  Ett sabbatsår ger inte då mycke om man samtidigt skolstrjkar!?
  Dessutom finns det ju en del frågetecken angående Gretas kunskapsbas ?? Det troliga är ju att kunskapen som dessa damp barn lyckas tillgodogöra är synnerligen begränsad..

  22
  1
  • fete, “Sanningen är den attgreta inte klarade av examen .!!”

   Vad gick Greta för linje, vilka betyg fick hon? Hur vet du att hon inte klarade sig?

   8
   3
 8. Studentexamen är avskaffad. Ingen ‘tar studenten’ idag! 1968 var sista möjligheten att avlägga mogenhetsexamen som det tidigare hette.

  30
  2
  • Håller med dig. Det här tramset med Studentexamen idag är ett hån mot dom som verkligen kämpade med svåra prov för att ta Studentexamen. Idag kan vilken halvanalfabet som helst kalla sig för student.

   25
   1
 9. Får gratulera till Greta! Som jag sagt och säger igen. Fel att uttnyttja en person på detta viset

  10
  1
 10. Detta sorgebarn i modern tid har lyckats få vuxna människor att “köpa” osannolika påståenden; hon har fått tillgång till plattformar med benägen hjälp från en reklambyrå.
  Hennes historia är en omvänd saga (H C Andersens “Kejsarens nya kläder”) där vuxna vägrar att inse sanningen och spelar med i överhöghetens lustiga dans.
  Detta osannolika taskspeleri har nu falnat. Har världen blivit klokare? Återstår att se.

  31
 11. Då blir också Gretas betyg offentliga handlingar.
  Tillika torde även hennes ev. högskoleprov med poäng också vara allmänna offentliga handlingar.

  Sverige är med denna lagstiftning från 1761 faktiskt unikt och fantastiskt Tyvärr finns det dem som för egen vinnings skull vill avskaffa denna rättighet.

  Egentligen borde Greta tagit studenten förra året men hon tog visst ett s.k “sabbatsår” som det så fint och omskrivande kallas för.

  29

Kommentera