Vådasköts vid rapinspelning – får ingen ersättning

BROTTSLIGHET. I samband med inspelning av en rapvideo år 2019, på Ingarö i Stockholms skärgård, sköts en kvinna i armen.

Hon var anlitad som filmare. En ung man råkade avlossa ett skarpladdat vapen som användes som rekvisita.

Kvinnan har ansökt om ersättning från Brottsoffermyndigheten – som säger blankt nej.

“Du har medverkat till att posera och hantera skarpladdade vapen olagligt i en miljö där dessutom alkohol och narkotika brukades”, skriver myndigheten i sitt beslut.

Två unga män har tidigare dömts för grovt vapenbrott efter händelsen. Kvinnan fick sys med 50 stygn i armen.

***

TIDIGARE 2020-01-20 Misstänkt skytt på Ingarö greps inom 24 timmar efter att bild offentliggjorts

BROTTSLIGHET. Polisen har fått in avgörande tips för att få fast den man som misstänks ha skjutit en kvinna under en musikvideoinspelning i Stockholm, uppger Nacka Värmdö Posten.

Det var under torsdagen polis och åklagare publicerade en bild på mannen. “Redan på fredagen hade polisen fått in information som gjorde att skytten kunde identifieras”, skriver tidningen idag.

-Pettersson säger att det verkar hjälpa att släppa signalement och bilder till allmänheten…

TIDIGARE 2020-01-09. Polisen släpper bild på misstänkt rappare

BROTTSLIGHET. För en månad sedan sköts en kvinna under en inspelning av en rap-video på Ingarö, se nedan. Nu släpper polisen en bild på den person som misstänks ha hållit i vapnet. – Det bästa är om den här personen själv går in och anmäler sig på närmaste polisstation, säger kriminalinspektör Lars Sandgren, till Aftonbladet.

Misstänkt rappare, Ingarö. Bild: Polisen

Den 7 och 8 december spelade en känd rappare in en musikvideo i en villa på Ingarö i Stockholms skärgård. Vid inspelningen ska illegala skjutvapen ha använts.

Ett skott avlossades och träffade den kvinna, som filmade videon, i armen. Hon dumpades framför en ambulans som av en slump var i närheten. Polisen har säkrat videomaterialet och väljer nu att släppa bild på den person som misstänks ha avlossat skottet.

-Pettersson säger att det verkar smarta pojkar och flickor, spelar in med skarpladdade illegala vapen. Hoppas att alla medverkande straffas på något vis för de vet naturligtvis vem den solbrände gentlemannen är.

TIDIGARE 2019-12-10. Kvinna sköts under inspelning av rapvideo

BROTTSLIGHET. I helgen hittade ambulanspersonal en ung kvinna som var skjuten i armen ute på Ingarö. Enligt uppgifter till åklagare Jonas Bergendal ska händelsen ha inträffat under en musikvideoinspelning.

En av de anhållna släpptes under helgen men i natt kom ytterligare en person in till polisen och anhölls efter det. De två som nu sitter frihetsberövade är misstänkta för grovt vapenbrott och vållande till kroppsskada, grovt brott.

Rapparen är inte en av de som är frihetsberövad just nu. Under dagen kommer kvinnan som sköts att höras.

-Pettersson antar att det bland rapparna är vanligare med skarpladdade vapen än kopior…

Filmen har inget med Ingarö att göra, däremot är det några av Stockholms rappare…

TIDIGARE 2019-12-08. Ung kvinna skjuten – hittades av ambulans på Ingarö

BROTTSLIGHET. En kvinna i 20-årsåldern skjöts i armen i natt på norra Ingarö utanför Stockholm i natt vid klockan 01.30. Av en händelse kom en ambulans som var ute i ett annat ärende förbi som kvinnan stoppade.

Två män greps senare under natten och är nu anhållna. En brottsplatsundersökning har genomförts. En förundersökning är inledd om grovt vållande till kroppsskada samt grovt vapenbrott.

Polisen

-Pettersson säger att Ingerö är en stor ö, 63 km lång, i Värmdö kommun öster om Stockholm, en gång var det som många andra platser i Sverige en idyll. Nu bor där runt 10.000 personer, många som flytt staden med blandad bakgrund i gamla sommarstugor, blandat med medelklass och en och annan jättekåk med strandnära läge.

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vådasköts vid rapinspelning – får ingen ersättning

 1. Att överhuvud taget ha att göra med dessa sorters “begränsade” typer visar att denne inte heller är vidare smart ! !

 2. Man borde åtala hela gänget både rappare och jihadister!!
  Det är synnerligen besvärligt att tro att dessa människor inväklade i denna inspelning hade någon form av vapen kunskap eller licenser för medhavda skjutvapen..

  Det enda normal är ju faktiskt att polisen ålder in hela gänget ? Från framkallande av fara kropps skada ?
  Det är knappast lagligt att springa runt med eldhandvapen och sjuta till höger och vänster ? Fundera istället på riskerna med fri eldgivning?

 3. Armen gick att sy ihop. ”Hål i huvudet” är det inte mycket att göra åt.

  16
  1

Kommentera