Idag skulle Ebba ha fyllt 18 år

ISLAM. Ebba Åkerlund var bara elva år gammal när hon mördades vid terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april 2017. Terrorisen och mördaren Rakhmat Akilov, var vid mordet 39 år gammal, medborgare i Uzbekistan och islamist. Akilov hade sökt asyl och fått avslag men var ändå kvar i landet.

Ebba dog vid terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. Idag skulle Ebba ha fyllt 18 år. Foto: Ebbasminnesfond.se

Akilov som svurit trohetsed till islamska staten (IS), dömdes till livstids fängelse och till utvisning samt förbud på livstid att återvända till Sverige. Akilov överklagade inte domen.

Akilov sökte asyl under namnet Rahmatjon Kurbonov i november 2014 med hänvisning till politisk förföljelse i diktaturstaten Uzbekistan. Uppgifter om sitt politiska engagemang och att han torterats ansågs inte trovärdiga, och han fick avslag, även efter överklagan. Han vistades sedan januari 2017 olovligen i Sverige, och var därför sedan 27 februari 2017 efterlyst i landet. Emellertid fanns sannolikt verkställighetshinder mot tvångsutvisning på grund av risk för tortyr i hemlandet.

Ytterligare en person har använt Rakhmat Akilovs identitet, nämligen en anställd hos Scandic Hotels. Hotellkedjan har betalat ut 340 000 SEK i lön till “Rakhmat Akilov”s namn och samordningsnummer, men konstaterade att den terrormisstänkte och den anställde hade olika utseende.

Rakhmat Akilov försörjde sig på ströjobb, bland annat svartarbete åt Özz Nujen på Gotland. Han sände en stor del av sin inkomst till släktingar i Uzbekistan.

-Pettersson säger att Akilov har fått sitt straff men de som hjälpte honom i Sverige har klarat sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Idag skulle Ebba ha fyllt 18 år

 1. I fåntrattarnas land spelar det ingen roll vilka skändliga brott dårarna gjort, samhällsservice ska dom har gjort ? Skicka hem denne dåre tillsammans med sin Finasiär,

  13
 2. Jag har en anhörig som bor i Stockholm.Varje gång jag besöke huvudstaden försöker jag vallfärda till Adolf Fredriks kyrkogård och hennes grav. Jag har barnbarn varav 2 flickor som är i Ebbas ålder födda 2005 resp 2006. Det gör en så ont att hennes liv abrupt togs ifrån henne och hon inte ens fick bli tonåring.

  17
  • Dom som har släppt in dessa individer som utför dessa dåd har blod på händerna.
   Ett parti har varnat för detta i några årtionden. Dom brunsmetade.
   Hoppas dom skyldiga namn kommer att stå i framtia historieböcker.
   Förädarna med stort F.

   13
   1
 3. Fyrdelning vore det rätta straffet för gärningsmannen, men använd icke oskyldiga hästar i genomförandet, utan använd istället traktorer.

  14
 4. Fy fan! Blev ännu en gång påmind om detta avskyvärda dåd. Måste vara en fruktansvärt jobbig dag för föräldrarna, hemska tanke.

  21
 5. Och denne Islamske terrorist som just nu sitter bak galler,är bara en av många,många tusentals likasinnade,som lever ute bland oss…Vem blir nästa offer ?

  23
  1
 6. Många, inte minst i Rosenbad, på Helgeandsholmen och på Migrationsverket, har blod på sina händer. Det enda [riksdags]parti som har lyft och lyfter frågan om massimport av dysfunktionella från Långtbortistan är SD. De andra är knäpp tysta. Det har alltid varit något som varit “viktigare”. Som man kunna avleda intresset med. Ställ dig själv frågan vilken fråga som sjuenighetens politiker anser viktigare än Sverige och svenska folkets överlevnad. Om du är osäker, slå på SVT eller TV4 eller öppna valfri svensk dagstidning.

  29
  • PK raring, då fixar allt sig. Han borde skaka galler o sen skickas till Sakab för miljövänlig destruktion på dräggavdelningen

   13
 7. Sozzar bara älskar muslimska terrorister som mördar pursvenskar, det verkar också runt 35% idioter också göra, hoppas dom drabbas stenhårt gärna nära o kära.

  35
  1
  • Lilla Ebba ligger begravd på Adolf Fredriks kyrkogård som ligger mitt i Stockholms city.När jag har vägarna förbi brukar jag gå till Ebbas grav och “prata” lite med henne.Låter förmodligen inte riktigt klokt,men det lättar min frustration över detta vansinnesdåd.Det hade förmodligen aldrig kunnat ske om inte dörrarna har stått på vid gavel för kreti och pleti.

   28
   • Jag tycker att din handling är fullständigt befogad.
    Så många som möjligt borde uppsöka graven. Gärna i led.
    Tillräckligt många så är det en form av revulution.
    Bra jobbat.

    11

KommenteraAvbryt svar