Fordon från Nato användes i Belgorodattack

UKRAINA. De ryska miliser som kämpar mot president Vladimir Putin använde sig av minst fyra militärfordon från Natoländerna USA och Polen i attacken mot Belgorod i förra veckan, uppger källor för Washington Post. Fordonen skänktes från början till Ukraina, och nu väcks frågor om huruvida landet har tillräcklig koll på vad som händer med det militära stöd som omvärlden bidrar med.

MRAP-fordon skänkta av USA till Ukraina. MRAP-fordon har vanligtvis “V”-formade skrov för att avleda explosiva krafter från landminor och som är utformade specifikt för att motstå attacker med improviserade explosiva enheter (IED) och bakhåll .

Fordonen som användes i attacken är av typen MRAP. Tre av dem kom från USA, och det fjärde från Polen, uppger tidningens källor.

De stridande milismännen ska även ha varit beväpnade med gevär tillverkade av Tjeckien och Belgien, enligt foton som Washington Post verifierat.

-Pettersson tror att Ukraina har koll på vad fordonen används till. Målet med attackerna i Belgorod kan vara att få ryssarna att flytta trupper från andra platser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fordon från Nato användes i Belgorodattack

 1. Mordors administratör, Gladkov, går med på möte med representanter för Folkrepubliken Belgorod i utbyte mot att Folkrepubliken överlämnar tillfångatagna orcher åt Gladkov

 2. Det USA /NATO gör är att eskalera (förlänga) kriget i Ukraina……… man beväpnar helt enkelt olika extrema idioligier för att utföra terrorist dåd i Ryssland.
  Mönstret känns igen sen …… Mellanöstern
  (IS, AL QUADA)…..och det högaktuella Ukraina (Nazister)

  Historien talat sitt tydliga språk.

  https://youtube.com/shorts/_IGU_7alJ80?feature=share

  USA (CIA) har en förkärlek till att beväpna kriminella organisationer för egen vinning Skull (NGO)
  “Operation Fast and Furious”
  “Project Gunrunner”

  När det hättar till så matas MSM medierna med information
  “Operation Mockingbird” 2.0.

  “If wars can be started by lyies,
  can peace started by TRUTH”
  Julian Assange

  6
  10
 3. Ukraina har inte tillhandahållit dessa fordon eller vapen till den ryska frivilligkåren.
  Detta kan den lokala puttebrigaden gå i god för eftersom enligt dem har inget av västs vapen- och hjälpsändningar nått de ukrainska styrkorna utan allt har försvunnit in i korruptionens svarta marknader.

  Därför kunde ryska frivilligkåren helt sonika åka till den lokala svarta marknaden ( typ Kvibergsmarknad för göteborgare). Där kunde de köpa allt de behövde från korrupta oligarklakejer för frigörelse av Folkrepubliken Belgorod som idag håller en legitim folkomröstning om utträde från Ryska federationen och bildandet av en självständig nation.

  Som ni ser har Ukraina inget med detta att göra och puttebrigaden håller med mig. Pravda tovaritschnik.

  19
  10
 4. Öö ja belgro är en rysk stad . Och det finns ju orsak att tro att ukriana på något sätt kontrollerar krigföringen ?
  Denna offensiv som det pratas om kanske har med saken att göra? Enklaste sättet att stödja Ukraina är uppenbart att leverera mera vodka till Ryssland och Putins pojkar ! Flytande värme har förmågan att göra folk valhänta !

  15
  6

KommenteraAvbryt svar