12 thoughts on “Hoppas det är sant

 1. Om det är sant att den ryska försvarsministern ofrivilligt lämnat jordelivet kommer det fram. Avvakta.

  13
  2
 2. Att önska livet ur folk är barbariskt och mycket primitivt men tyvärr typist för extremvänstern=socialisterna!
  Personligen så önskar jag att konflikten/kriget tar slut så att människor får leva i fred och att dödandet på båda sidor får ett slut!

  27
  64
  • Vad hade varit det enklaste sättet att “bevara Sverige svenskt”?

   Istället för välinriktat “barbari” har ni svenskarna vald att bli världsledande nation in våldtäkter och mycket annat, men åtminstone fick ni göra ert eget val om ert framtid 👍🏿

   10
   6
   • Tony,
    ideologiskt sätt, och om ingenting annat lyckas stoppa dom härskande & massmördande despoterna, har alla människor rätt att återta sina “naturliga rättigheter”… överallt i världen. Detta kallad för “right of revolution” och dess existens antydas också i deklarationen om mänskliga rättigheter.

    “Whereas it is essential, if man is not to be compelled to have recourse, as a last resort, to rebellion against tyranny and oppression, that human rights should be protected by the rule of law,”

    https://www.un.org/en/about-us/universal-declaration-of-human-rights

    https://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_revolution

    Svenskarna valde att hellre sticka varandra fittmössör än att sätta stopp för vansinnet. Jag tror inte att finnarna kommer låta situationen förvärras lika stort.

  • Ja nu är Putin mycket arg! Hans giftskåp är nästan tomt och det finns oligarker att förgifta !!

   11
   1
   • Det är det.

    Men att ta livet av barbarer på riktigt, ja det kan vara och gå mycket mycket fel. Och därför det bästa är att alltid försöka stå ut t.o.m mycket stora orättvisor och inte ta lagen i egna händer!

    Men om det nu pågår statligt orsakade (typ Pol Pot, Hitler, Stalin, Mao) massmord i ens eget land, och man vet det med 100% säkerhet, och man kan inte vädja till någon mänsklig lag som skule kunna stoppa dessa statliga massmord,… ja då kan det bli “acceptabelt” att “skicka vädjan till himmelen”… om inget annat kan göras. Det är inte bara mänskligt, utan också medmänskligt… om det ny finns sådant ord 😋

 3. Varför hoppas Pettersson att det är sant att Shojgu satt i bilen för?
  Inser inte Pettersson att Ryssland om dom vill dödar vilken högt uppsatt ukrainare som hellst om dom bara befinner sig i landet.
  Nu verkar ju Zelensky hellst hålla sig utomlands men om han sätter sina fötter i Ukraina igen lär han ligga riktigt risigt till om nu verkligen Shoigu skulle ha dödats i nämnda attack.
  Alla upptrappningar av Ukraina på rysk mark följs av vedergällningar.
  Fram till attacken på Krimbron hade ryssarna låtit civil infrastruktur vara såvida målet inte hade en direkt militär betydelse.

  19
  48
  • Mikael,

   Det här är lite annorlunda. Läs mina läppar 👄… det är jättebra att politiska och militära ledare _som för kriget mot (också) eget befolkning_ lönnmördas av någon. Det bästa vore om dessa mord var väl inriktade och gjorda av landets egna och extra förnuftiga medborgare. Ändå sedan krigets början har jag välkomnat lönnmördandet av hela Rysslands politisk krigsledning av dom ryska liberaler. Så nu håller jag tummarna att ens detta kunde vara sant.

   Ja, att vara villig ta livet av egna landets med (mycket stor säkerhet) i onödan och på något sätt massmördande ledare kan verka lite ofint, men det är att vara på rätt sida av historia. Fråga Georg Elser eller Eugen Schauman om det…

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Georg_Elser

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Eugen_Schauman

   8
   11
 4. Något högdjur strök med, dylika bilar brukar användas av dem, men knappast Shoigu, allt för nära fronten för en så pass tapper person.

  Ryktet om Shoigus frånfälle är nog mera ukrainsk payback för orchernas ryktesspridning om Zalushnijs död, till deras stora besvikelse har det ju visat sig att Zalushnij är i högsta grad levande och välmående.

  Dessutom ligger det nog inte i Ukrainas intresse att ta livet av Shoigu, som i praktiken är en stor tillgång för Ukraina, totalt korrupt och inkompetent orsakar Shoigu mer skada i Mordor än myckat annat som Ukraina gör..

  18
  3

Kommentera