Ukraina redo för offensiv

UKRAINA. Ukraina är redo att inleda motoffensiven mot Ryssland, säger ordföranden i det ukrainska säkerhets- och försvarsrådet, Oleksij Danilov, i en intervju med BBC.

Det är en historisk möjlighet som getts oss av Gud och vi får inte förlora den, så att vi verkligen kan bli ett stort, fritt europeiskt land, säger Danilov och tillägger att offensiven kan inledas ”i morgon, i övermorgon eller om en vecka”.

Det senaste i stridigheterna är att ukrainska styrkor genomför motattacker utanför Bachmut, enligt tankesmedjan ISW.

”Det nedtrappade tempot i de ryska operationerna i Bachmutområdet (…) ger sannolikt ukrainska styrkor ytterligare möjlighet att att inleda en ny fas i insatserna kring staden om de så vill”, skriver ISW i sin rapport.

ISW tror att Ryssland kommer att försöka pressa väst att acceptera ukrainska eftergifter för att få slut på striderna.

Wagnergruppen har sagt att man kommer att överlämna staden till de reguljära ryska styrkorna vid månadsskiftet.

-Pettersson tycker att Ryssland ska dra sig tillbaka till den sida av gränsen de erkänt flera gånger och som gäller internationellt och att väst pressar Ryssland att acceptera internationella avtal.

För ryssar och rysstroll som inte förstår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Ukraina redo för offensiv

 1. Hoppas nu att Ukraina får sin hämnd på inkräktarna.
  Man går inte in i ett land och dödar och förstör så oändligt mycket ostraffat.
  Se för fan till nu att smula sönder det som finns kvar av Putins sk. armé.
  Låt ryssarna ta dom förluster dom förtjänar, och låt Putin brinna upp i sitt Kreml.
  Putin kommer bli ihågkommen som den lille fega skiten han är.
  Putin och Lukasjenko eller helan och halvan kommer inte hamna i dom historieböckerna dom tänkt sig iallafall.
  Låt ukrainska offensiven börja nu bara, och spar inte på krutet !!

  41
  11
  • “Man går inte in i ett land och dödar och förstör så oändligt mycket ostraffat.”

   Precis, och det rättvisa staffet för Putin och Lukasjenko måste bli åtminstone lika hård, som det blev för George W Bush och Tony Blair när de på ett motsvarende sätt illegalt anföll ett främmande land och dödade och förstörde där minst lika oändligt mycket ⚖️

   https://www.iraqbodycount.org/

   Underligt, att det inte finns någon https://ukrainebodycount.org

   Kanske GLOBALISTERNA vill inte ha någon ukrainebodycount, fast medierna så flitigt raporterar när tre civila ukrainare har blivit mördade av dom onda ryssarnas knappast ny mera existerande och jättedåliga missiler 🚀

   11
   38
  • T.o.m Mark Milley erkänner ju att Ryssland förfogar över mer än 1000 4:-e generationens stridsflygplan.
   Hur tror ni att ukrainarna ska överleva det flygvapnet i öppen terräng.
   Om Ukraina drar igång en offensiv blir det slakt och det blir inte ryssen som drabbas värst.

   9
   31
   • Var inte orolig Mikael! ryssarna har sopiga och otränade piloter med extremt få flygtimmar. ryssland är avstängda från västerländsk teknologi och kan därmed inte heller underhålla sitt flyg. Det är därför som vi redan ser -även med ryska mått mätt- otroligt många haverier, där plan bara spontant går i backen. Men framförallt: De har inte luftherravälde tack vare västerländsk och överlägsen teknologi på plats i Ukraina, som redan sänker det ryssland skickar upp.

    15
    5
 2. “Det är en historisk möjlighet som getts oss av Gud och vi får inte förlora den, så att vi verkligen kan bli ett stort, fritt europeiskt land, säger Danilov.”

  Vi får se hur stort och hur europeiskt land det blir kvar av Ukraina. Men om det nya Ukraina blir mindre än hälften så stor som Ukraina var efter soviets fall, hoppas ukrainare ens då fattar hur dåliga och korrupta deras ledare har varit.

  18
  59
  • Eller så blir det dubbelt så stort när Putteland får avträda territorium som kompensation för kriget.

   40
   13
   • Precis, kanske får Ukraina Siberien som kompensation för kriget? 💰

    7
    30
 3. Intressant med ”de ständiga Puttetrollens” inlägg. En verklig gåta för en psykolog. Hur kan kopplingarna bli så sjuka i hjärnkontoret?
  Eller är det så att dessa missanpassade ”losers”,
  sitter i ett alldeles speciellt hus i Petersburg?
  Med tanke på de ibland sviktande grammatiska kompetensen, är det en möjlighet.
  Fortsätt er dyrkan av utedass-landet Ryssland och dess patetiske massmördare.
  Slutet för ert oskyldiga, glorifierade skitland, närmar sig.

  57
  19
 4. Ja, det är ju bra att Ukraina för en gångs skull tillkännager i förväg var attackerna skall ske.
  Deras tidigare räder/terror mot ryssar boende i östra Ukraina, var för det mesta oannonserade och plötsliga i syfte att kunna döda så många som möjligt!
  Men, mycket sorgligt att soldater och civila på båda sidor får lida för bara för att en korkad och tjurskallig taskspelare vägrar förhandla!
  Zelensky tillsammans med Biden, EU-Ursula och andra liknande socialistiska internationella skurkar kommer att förgöra det ukrainska folket!

  23
  72
  • Den rabiessmittade hundens dagar är räknade. Ska ryssland överleva som stat, måste de ta bort putler. Det går inte att ha en sådan vid rodret. Helt ovillig att gå med på att sluta spränga sjukhus, skolor, bostadsområden. Helt ovillig att backa ur Ukraina och förhandla om fred. Således en massmördare väl i klass med stalin, hitler, mao, polpotta m.fl.

   Men SHIT vad ryssland har bitit i gräset nu.. deras grandiosa självbild kraschar stenhårt mot den bistra verkligheten, som grandiosa självbilder alltid gör. Vad som är tydligt klargjort, är ju att det kostar mycket blod och svårt lidande att vara granne med en massmördare som ryssland. Det är ohållbart att ha det så. Det går inte. Ett fritt demokratiskt Europa kan inte ha en bindgalen massmördare som granne. Just nu tar Ukraina smällen. Lyckas inte Ukraina, kommer vi att anfallas av massmördaren. Då blir det våra soldater som får slåss för våra liv. Då blir det våra kvinnor som våldtas, torteras och avrättas. Då blir det våra barn som våldtas, torteras och avrättas. Då blir det våra sjukhus och skolor som utsätts för terrorbombningar. ryssarna får aldrig tillåtas sätta sin fot på svensk mark någonsin igen.

   54
   11
   • Johan. Tack för ett klarsynt inlägg. Den fria demokratiska världen måste hjälpas åt för att oskadliggöra dessa skamlösa, moraliska demokratifientliga nollor.

    34
    8
 5. Det cirkulerar ett rykte att Ryssland nu planerar att lämna Donbas för att kunna koncentrera sig på att om möjligt hindra Ukraina från att befria Krim också.

  52
  7
 6. Faktum är att offensiven redan dragit igång enligt några källor. Förbekämpningen av de bakre enheterna (artilleri, luftvärn, specialenheter som telekrigsföring) har pågått i några veckor.
  Eftersom Ukraina håller stenhård operational security så kommer vi antagligen inte få veta var det/ de stora genombrotten kommer förrän tre till fem dagar efter att det inträffat.

  I motsats till exempelvis Desert Storm där en allians av nivå 1 arméer anföll en nivå 3 armé där offensiven kunde sändas live eftersom det inte fanns så mycket Irak kunde göra oavsett vilken information de fick.

  Ukraina har inte den lyxen. De slåss mot en nivå 1 armé och oavsett hur mycket vi dissar putteterroristerna i forumet här ska man aldrig glömma att de faktiskt är en nivå 1 armé precis som Ukraina har. Det innebär bland annat att putteterroristerna har en bra underrättelseverksamhet – blev kritiskt uppenbart på senare tid här i Sverige – och de har kapacitet att agera och reagera på underrättelser i realtid. Samt även vapen och kapaciteten att motverka och utföra egna operationer om de får möjligheten.

  Det är därför som det är viktigt att även vi i Sverige aldrig avslöjar vad vi vet om faktiska operationer eller förflyttningar av krigsmaterial även om det kan vara lockande att berätta något som inte många andra vet.

  56
  15
  • Ryssarnas armé är definitivt inte klass 1, även om nazisterna på Petterssons blogg tror ich hoppas att så är fallet.
   Kriget har från dag 1 visat att materielen, ledningen och soldaterna är sekunda jämfört med Ukrainas armé, som delvis hade samma materiel, med viktiga kompletteringar från NATO, men motiverade soldater och kompetent ledning.
   Sen hade rysspacket mycket mer pmateriel och manskap, men det räcker inte, och det har setts under hela kriget.
   Med det överlägsna materiella stödet till Ukraina har Ryssland inte en chans i helvete att vinna kriget och det vet till och med Putin, han letar redan efter sin pistol.

 7. Västerländska vapen som skickas till Kiev regimen används mot civila mål i Donbass området 🤬.
  I 9 år har västvärlden finansierat och utbildat dessa Nazister /terrorister i Ukraina för attackera folket i Donbass området.
  USA kommer att tvinga Kiev regimen till en motoffensiv…. Bidens heder ligger ju i vågskålen.
  Stoppa alla vapen leveranser till Kiev regimen NU!!!!!!!
  Ukrainare /Ryssarna har levt tillräckligt länge i krigets helvete.

  https://youtu.be/DokWHJ0KWtc

  21
  75
  • Nej tovaritsch gammeldags ryss, det gör de inte. Så sluta ljug.
   Efter att putteterroristerna etniskt rensat de ockuperade områdena i Donbass under åtta års tid finns det i princip inga ukrainare kvar i området.

   71
   22
   • Niklas R
    “kasta inte sten i glashus”
    Läs dina egna svammel inlägg istället och ställ dig frågan……… hur kan jag VETA att det jag skriver är sant (läst, sett, upplevt etc)
    Det håller inte med “enligt några källor” .

    17
    57
   • Gammeldags ryss, du är en patologisk lögnare, inget mer.
    Ingen bryr sig om rysspackets omröstningar eller beslut, de östra delarna av Ukraina och Krim hör för evigt till Ukraina, oavsett vad en tillfällig ockupant tycker.
    Ukraina hör inte till Tyskland som Hitler tyckte, inte heller till Ryssland som Putin tycker.

    5
    1

Kommentera