Hungrar Sveriges barn?

INRIKES. Vänstern rasar för att Lena Andersson påpekat att det inte råder hungersnöd i Sverige. Detta beror på att vänstern konsekvent utnyttjar barnens offerroll för att få sin vilja igenom.

Hungrar barn i Sverige? Stämmer vänsterblockets påstenden om att många familjer inte längre ens kan sätta mat på bordet? Och varför återkommer vänstern hela tiden till just barnens situation oavsett om det gäller klimat, migration eller omfördelningspolitik?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om “BARNOFFER”.

Under de senaste nio åren har vi haft borgerlig regering de senaste sju månaderna, och redan hungrar barnen!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Hungrar Sveriges barn?

 1. Det är pensionärerna som svälter. Efter ett långt och ofta mödosamt liv utfodras dessa äldre av välgörenhetsinrättningar och kyrkor. Invandrarna kan åka i sina bilar och hämta nötkött på Lidl, Coop och Ica. Det gör så ont att uppleva denna vansinniga orättvisa. Invandrare som aldrig bidragit med en skattekrona ska ha det bättre än de dom byggt upp det land vi lever i.

  25
 2. Den nakna sanningen är att de lägst avlönade betalar i socialdemokraternas Sverige alldeles för mycket i skatt och det går till utgiftsområden som inte kommer dem till del. Som Hanif Bali sagt, det är fattiga i rika länder som skänker pengar till rika i fattiga länder. Swedbanks privatekonomer visade, typ, 2014 att en ensamstående med en bruttolön på 25000 kronor betalade, typ, 17200 kronor i skatter och avgifter.

  Om låginkomsttagarna fick behålla sin lön istället för att skicka stora andelar av den till Långtbortistan eller försörja invånare från Långtbortistan i Sverige skulle diskussionen inte vara möjlig. Det är socialismen som gör att “barn svälter”. (Om de nu svälter.)

  Jag håller dock delvis med vänstern, inkomstklyftorna är för stora. Det är oligarkerna och deras vasallers fel. Med andra ord, andra socialisters fel.

  20
  1
 3. Arga Andersson (S) har fel. Man kan bli mätt på annat än gåslever, entricote, lax, big mack, pizza, ……. osv. Det finns troligen tillräckligt med “mat” i allah svenska familjer. Men som sagt det kanske INTE alltid är restaurang standard.

  Men i det politiska diskuterandet gäller det att fixa enkla poänger.

  Vad äter Arga Andersson (S) själv? Och hur kommer det sig att svenska barn helt plötsligt är så hungriga bara för att vi bytte regering för 7 månader sedan?

  24
  1
 4. Går man runt på stan så ser dagens barn inte direkt undernärda ut. Dagens generation unga har aldrig varit fetare än nu.

  11
 5. Man klär ut sig i välgörarens kläder för att håva in politiska pluspoänger och piskar de skattebetalare eller väljare, som drar in pengarna till skatter och skolmat. Socialismen i dag i Sverige har gått för långt eller spårat ur. Samma med t.ex. hållbarhet och mångfald. Egentligen har vi mångfald i världen med olika nationer där människor söker sig till likasinnade och utvecklingen pågår naturligt. Men blir skadliga och farliga för Sverige när vissa politiker så länge tvingat in Sverige i en sekulariserad mångfald utan gränser. Svenskar vill inte försörja friska vuxna människor från andra länder och med andra kulturer. Som sagt var, folk ger inget stöd för det längre. Det ska förändras men frågan är när.

  28
  1
 6. Dom som skriker högst kan väl jobba för att vi ska styra om vårt bistånd till Sverige istället för att strö pengar över diktatorer m.m. Men då blir det väl annat ljud i skällan.

  37
  1
 7. Socialism är ingen ideologi, det är ett sjukdomstillstånd som en del lider av, inte bara dom själva, utan även dem som får lida av denna villfarelses sjuka ideer!

  34
  2
 8. Jag skulle nog uttrycka mig så här: vi har tagit i en till två miljoner utlänningar som varken har ekonomiska eller kognitiva tillgångar. Vårat välfärdssystem krakelerar pga överutnyttjande och socialtjänst har blivit restriktiva för att pengarna ska räcka någorlunda.
  Självklart finns det fattiga människor i denna vänsterpolitiska härva. Ställ vänsterpolitikerna till svars och fråga hur dom tänkte lösa detta? Är det att dra på barnen en offerkofta? Ja, media har vi lärt oss, spelar gärna med i det spelet.
  Jag tror mer på att avhysa familjer som har någon familjemedlem som är kriminell. Fattigdom och avsaknad av kognitiva resurser främjar kriminalitet. Ta en titt på alla utlänningar som sitter i svenska fängelser. Dom er inte så begåvade ut.
  När vi fått bort alla kriminella familjer från Sverige kan vi bli som vanligt igen. Utan fattiga barn.

  45
  • Men att få en välbetald socialist att begripa att tillgångarna inte är oändliga är nog
   att begära för mycket, det är bara att lyssna på Dagostar när hon predikar vad som
   behöver göras, förstår man att tillgångarna är oändliga, enligt henne!

 9. Inte direkt svält men hela arbetande befolkningen lever under sämre förhållanden än övriga EU.

  31
  2
 10. De enda som svälter i såna fall är väl äldre på äldreboende. Är då ett djävla dravlande hit och dit om detta för att någon tog upp det. Tror inte det råder svält.

  35
 11. Den ekonomiska kris vi just nu drabbats av beror på det vanstyre som Reinfeldt och Löfvén skapat under föregående decenier. Bolund har sedan spätt på krisen med den rekordstora inflationen. Naturligtvis inget som det nya styret kan ha skapat på endast 7 månader.

  I Jönssons inslag tar man fram ett exempel på en “stackars” familj med en månads-inkomst på “endast” 35 000:-. Efter skatt återstår uppskattningsvis c:a 23 000:-. Sen kan man väl spekulera i att de fasta räkningarna ligger på c:a 12 000:- / mån. Kvar återstår då 11 000:-. Tillkommer barnbidrag, ev. bostadsbidrag och annat. Även om familjen i exemplet skulle vara en aning ovarsamma med detta överskott, så kan det omöjligt ha handlat om SVÄLT ! Det hade varit ärligare om Fattig-pensionärernas utsatthet hade diskuterats. Men pensionärer ger inte några poäng i mediebruset när kommunisterna gläfser.

  49
 12. Uppvuxen med en relativt framgångsrik far. Sommarstuga, vinterhus i Norge, årliga utlandssemestrar men ändå så bestod frukost av havregrynsgröt för att det var nyttigt och billigt. Till det mjölk och äppelmos vi gjorde själva för inte fick äpplena från trädgården förgås.

  39
 13. Nej det finns ingen hungrsnöd!! Däremot är det väldigtliht med mat lagningins konsten!! ! Och förmågan att med inköp välja billiga produkter.. problemet är att kärringar idag är alldeles för lata gör att laga maten utanmanköper färdiglagad mat !! Till det finns det ju toyboys dom absolut inte kan eller vill äta nu national rätter som fläsk!!
  Tillföra Skalman ju göra kopplingen till hjärndöda politiiker som stängde ned energiförsörjning i Sverige .? Det är alltså inte spisen som går på en hela livsmedel produktionen förbruknar el ?? Hela detta problem med skenade priser har ju skapats av Maggan haggan ochhenes regeringog ? Och hon är ju absolut inte trovärdig varför skapade hon problemet trodde hon att folk inte skulle förstå sammanhanget

  32
  1
 14. Inte än, men Sverige är ju på väg ner från I-land till U-land, så det lär väl inte ta alltför många år innan det infrias.

  51
  2
  • Normala svenska familjer, ger barnen mat först och går själv hungriga om maten inte räcker. Äter barnen inte maten, är de inte tillräckligt hungriga.

   30
  • Håkan, jag antar att du spekulerar i hur Sverige kommer att utvecklas under ett fascistiskt eller islamistiskt styre. Dina kompisar i Fascist Ryssland skulle definitivt kunna se till att vi kommer tillbaka till tiden för utedass och brunn på gården dvs 1930 talet.
   Du och dina likar har inget till övers för Sveriges väl och ve. Ni är bara en spegling i ren och skär ondska och terror av vanliga arbetande människor.

   Fascism och islamism bygger INGA trivsamma, fredliga och framgångsrika samhällen.

   5
   8
 15. Som hon sa Gröt!
  men det duger inte till de nykomna!
  allra helst vill Vänstern att staten matar dem med nylagat dygnet runt så de själva slipper laga mat när de sitter på röven och inväntar nästa bidrag.
  Det duger med Gröt om man inte har några bidrag kvar
  har fött upp generationer innan och ingen har dött.
  Hela diskussionen är helt absurd

  65

Kommentera