Ukraina ber om Taurus-robotar

UKRAINA. Ukraina har bett Tyskland att bistå med de delvis svensktillverkade Taurus-robotarna, rapporterar Reuters med hänvisning till det tyska försvarsdepartementet.

Eurofighter Typhoon med gröna Taurus KEPD 350

Vi har tagit emot en förfrågan från den ukrainska sidan under de senaste dagarna, säger en icke namngiven talesperson till nyhetsbyrån AFP, som därigenom bekräftar uppgifter som förekommit i tyska medier.

Taurus-robotarna (som också kallas KEPD 350) har utvecklats i ett samarbete mellan svenska Saab Bofors Dynamics och tyska MBDA. Det är robotar som avfyras mot mål på marken från flygplan. De är fem meter långa, väger 1,4 ton och har enligt Saab en räckvidd på minst 50 mil.

-Pettersson läser om räckvidd på minst 50 mil, då är vi framme i Moskva om resan börjar vid Ukrainas nordligaste gräns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Ukraina ber om Taurus-robotar

 1. Är Putte den mest korkade dumskallen genom tiderna ?
  Innan invasionen av Ukraina hade varken Sverige, Finland eller Ukraina ens någon tanke på att gå med i Nato. Nu när terrorn har pågått i snart ett och ett halvt år har Finland gått med. Sverige har halva inne och Ukraina har planer åt samma håll. Detta trots att Putte hade som delmål att förhindra ytterligare utbredning av Nato. Hade däremot Putte hållt sina slemmiga fingrar borta, så skulle varken Finland, Sverige eller Ukraina ens tänkt tanken på att ansluta sig till Nato. Snacka om att skjuta sig själv i foten !

  35
  10
  • Ukraina ville gå med eftersom de vet att man inte kan lita på Putte då hans terrorister mördar, förstör och ockuperar ukrainskt territorium sedan 2014.

   8
   2
 2. Det är synd och skam att även Petterssons blogg har tagits över av extremvänstern!
  Som dom socialist parasiter dom är så nästlar dom sig in överallt med sin inavlade mentala dekadens och primitiva masspsykos!

  22
  73
  • Ryssar är inte bara marxister och bolsheviker, de är också motbjudande, äckligt avskum som våldtog och mördade miljontals germanska kvinnor under 2vk. Jävla Untermenschen!!!

   53
   19
   • EXPO har väl lite svårt att hantera Putins krig, deras huvudsponsor, Aschberg, är ju son till en av finansiärerna av den ryska revolutionen och delansvarig till den misär som denna ledde till.
    Man vill väl inte bita den hand som föder en.

    8
    2
  • Skriver du din nekrolog nu, Bevara Sverige svenskt ?
   Vad ska det stå på din gravsten ?
   “Här ligger den sista nazisten som trodde på Putin”, kanske ?
   Och, nej jag är så långt man kan komma från vanlig socialist eller nationalsocialist man kan komma.

   17
   5
   • Per Molin
    Du förklarar vad du inte är.
    Men vad är du?
    Förutom en som bevisligen hatar meningsmotståndare.
    Jag håller fullständigt med BSs i sitt inlägg.
    Ni beter er precis som “extremvänstern”.

    4
    15
 3. Finns det något som stortiggaren Zelensky inte ber om?
  Han lär väl gå till historien som den är särklass absolut största tiggaren genom tiderna.
  Men har man ingen skam i kroppen då går det bra att leva på andra männiaskors arbete!
  Så fungerar socialister!

  36
  95
  • Zelensky är en ledare vars integritet och karisma står långt högre än någon av de svenska motsvarigheterna. Att förse de ukrainska hjältarna med allt de behöver är en billig livförsäkring för oss. Ukraina utkämpar inte bara sitt eget försvar, utan även vårt. Skulle Putte få övertaget väntar andra nationers erövringar västerut och till slut även vårt land. Då går ingen säker, inte ens en ryss-kramare som du. Något att ta i beaktning, kanske.

   56
   19
  • Ja och Putin kommer att gå till historien som historiens största tjuv, som stjäler välfärden för Ryska folket och lägger pengarna på vapen för att förstöra ett land där han inte har
   att göra i!

   52
   16
  • Nu är dessutom Tyskland officiellt i recession eftersom att landets BNP minskat två kvartal i rad.
   Så det är väl bara att låtsas om att ingenting hänt och fortsätta kasta det tyska folkets pengar över kontinentens mest korrupta land.

   18
   59
   • Visst inte att Tyskland stödjer Ryssland med pengar,

    10
    4
 4. Kirurgen för specialoperationen kan komma att få operera på hemmaplan.

  44
  10
 5. Men är nu Putte så jädrans dåraktig att han sticker fram hakan i getingboet, så får han räkna med att det kan göra ont när den angripna försvarar sig. Elementärt enl. Newton : “En kraft förutsätter en motkraft”. Och vad är det som säger att Puttes terror för all tid måste ske på bortaplan ? Det verkar som många blir förvånade om ryssarna själva drabbas av sin egen medicin. Det är väl bara logisk matematik ! Inget att bli förvånad över. Spelets regler, helt enkelt. Men om Putte drar tillbaka sin terror och avslutar galenskapen, är jag övertygad om att det lugnar ner sig på bägge sidor om gränsen.

  50
  13
 6. Tja, det börjar väl bli dags att visa den ryska befolkningen att det deras diktator håller på med får konsekvenser på hemmaplan.

  57
  18

Kommentera