Direktiven ändras, då lämnar utredaren

INRIKES. Riksdagsledamoten Karin Rågsjö (V) hoppar av uppdraget som statlig utredare, rapporterar Sveriges Radio. Rågsjö utredde om socialtjänsten ska kunna tvinga föräldrar att ta emot öppna insatser även om de inte vill. Hon fick uppdraget för ett år sedan av den tidigare socialministern Lena Hallengren (S).

Karin Rågsjö, riksdagsledamot Vänsterpartiet

Regeringen och Sverigedemokraterna är överens om att direktiven till utredningen ska ändras och gå i vad Rågsjö beskriver som en mer repressiv riktning.

Det första är att utredningen blir en beställning, och så kan man ju inte jobba. Det andra är att man har in mer repressiva förslag, anser jag, Man skruvar upp det repressiva, säger V-ledamoten till radion.

Rågsjö har kontaktat socialdepartementet och meddelat att hon lämnat uppdraget med omedelbar verkan.

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) skriver i en kommentar till Ekot att det nya uppdraget kommer ställa krav på en annan profil hos den särskilde utredaren.

-Pettersson konstaterar att Karin Rågsjö säger hon är politiskt tillsatt politiker och inte statstjänsteman. Och att regeringen vill ha in mer repressiva förslag. Man skruvar upp det repressiva, utifrån den utredning som ligger nu, sanktioner blir väldigt viktiga på olika sätt, säger Karin Rågsjö.

Rågsjö vill alltså fortsätta flummet som inte fungerar och absolut inte ha några krav eller tvång på föräldrarna. Jag trodde i min enfald att en utredare skulle vara opolitisk men så är det inte i de vänsterblivnas värld.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Direktiven ändras, då lämnar utredaren

 1. Den bilden skall jag spara och visa barnen, som ringer på dörren vid alla helgons dag.

 2. Karin Rågsjö (V) visar Sveriges problem genom sin godhet och naivitet.

  Det socio kulturellt efterblivna invandrarbuset skall man vårda ömt och aldrig ha synpunkter på. De skall få härja fritt.

  I alla fall så länge som PK eliten själva inte blir drabbade.

  25
 3. Kommunister bör inte blandas in i skötseln av Sverige .
  Detsamma gäller MP och C , och där verkar demokratin fungera .
  Socialdemokraterna är i en rejäl svacka pga personalbrist .
  Efter Ingvar C , nada , katastroferna Sahlin , Juholt , Löfven och nu elaka Arga Andersson .
  De har gemensamt grävt den grop SOSSARNA befinner sig i idag .
  Ett levande bevis på hur Feminismen eroderar samhället .

  47
 4. då ska hon lämna tillbaka alla kulor hon tagit/erhållit för sitt låtsats arb. typisk sozzeflum finns nog fler utredare som måste bekänna färg

  37
  • Det är en god nyhet. Nu infinner sej ett hopp om att vi faktiskt ska få nåt uträttat på området.

Kommentera