Polisen vill ha hjälp att identifiera 12 personer efter koranupploppen i Rinkeby

ISLAM. Över 60 personer är dömda för medverkan i upploppen runt om i landet påsken 2022. Men polisen behöver ytterligare hjälp att identifiera 12 personer som varit väldigt aktiva under ett av upploppen i Rinkeby. Samtliga misstänks för grovt blåljussabotage.

Tyvärr godkänner polisen inte att bilderna återpubliceras, men de finns HÄR. Samtliga har utländsk bakgrund, vilket även samtliga dömda för koranupploppen har. Några exempel nedan.

Upploppen i Rinkeby skedde på långfredagen den 15 april 2022. På långfredagen skedde flera ordningsstörningar/upplopp som har utretts i tre separata utredningar. Flera personer är redan identifierade och dömda men fjorton män som misstänks för att ha deltagit i det sista och till omfattningen största upploppet under dagen är fortfarande oidentifierade.

Två mindre upplopp skedde på förmiddagen under långfredagen och i samband med dessa var en dansk-svensk person och höll en allmän sammankomst i närheten av Rinkeby centrum. De utredningarna har utretts under brottsrubriceringarna våldsamt upplopp och stenkastningen och andra ordningsstörningar skedde då för att störa den allmänna sammankomsten.

I de utredningarna är uppfattningen inte att någon varit ute efter att skada poliser med stenarna. Elva personer har redan åtalats i dessa båda utredningarna och de är avslutade och avhandlade i domstol. Fem personer är dömda i Svea Hovrätt för våldsamt upplopp och för en del mindre brott i samband med upploppen.

Senare på långfredagens eftermiddag, vid cirka kvart i två, samlades väldigt mycket folk vid Rinkeby Torg och ytterligare ett upplopp startade. En dansk/svensk person som höll en allmän sammankomst tvingades då lämna platsen och den allmänna sammankomsten avbröts.

Allt våld som kom efter detta att riktades mot poliserna på plats och för detta pågår en tredje utredning som är rubricerad grovt blåljussabotage. I ärendet har hittills tio personer åtalats och sju dömts.

Utöver dessa redan åtalade/dömda har polisen ytterligare cirka 30 personer identifierade som det jobbas vidare med. Detta efter att polisen tidigare gått ut i media och med bilder på polisen.se.

Nu vill polisen ha hjälp att identifiera ytterligare 12 personer som är misstänkta för grovt blåljussabotag/blåljussabotage och går därför ut med bilderna igen och ber allmänheten om hjälp. Personerna på bilderna har enligt det bildmaterial som finns varit väldigt aktiva under upploppet.

Den som har uppgifter om de fjorton kan lämna namnet och numret på bilden till polisens kontaktsida på polisen.se Tipsa polisen via webben alternativt ringa 11414.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Polisen vill ha hjälp att identifiera 12 personer efter koranupploppen i Rinkeby

 1. Ingen av dessa män har åkt skidor. Eller arbetat. Eller kan svenska. Det är min övertygelse.

 2. Dom borde levat på Stenåldern, dom har absolut inget att göra i ett civilicerat samhälle.

  10
 3. Ingen av dem kommer att straffas med det enda straff som känns dvs UTVISNING!!

  16
 4. Samtliga som polisen söker verkar komma från solskensdränkta icke skidåkande länder !

  20
  • Polisen kunde ha skjutit dom när dom hade chansen. Nu går apkräken fria.

   15
   1
 5. Får man någon belöning så det går fortare att få fast dessa inavlade juveler(enligt utseendet)?

  17
  1

Kommentera