Rysk tv jämför Bachmut med segern 1945

UKRAINA. Ryska tv-kanalen Pervij kanal jämför den påstådda ryska erövringen av ukrainska Bachmut med segern i andra världskriget, när Berlin hade intagits.

Slaget om Berlin, Brandenburger Tor i Juni 1945

Seger! Bachmut är vårt! Sannolikt känner våra soldater samma sak som våra förfäder kände i Berlin. Vi försvarar vårt fosterland. Vi gör ett bra jobb. Vi bekämpar nyfascismen, hette det i kanalens nyhetssändning på söndagen, enligt tidningen Meduza.

-Pettersson säger att den ryska propagandan är inte måttlig, intressant att Ryssland jämför sig med Sovjetunionen när det gäller segrar, trots att Ukraina med flera hade en stor del i dessa segrar. Däremot tar Ryssland avstånd från Sovjetunionen när det gäller kommunisternas grymheter.

Rysslands president Vladimir Putin hävdar att striden om den ukrainska staden Bakhmut är över, och gratulerar sina soldater och legosoldatgruppen Wagner som har kämpat där för hans räkning.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky påstår dock att att hans soldater fortfarande kämpar.

Det förekommer också uppgifter om att Belgien och Danmark beslutat skicka 45 F-16 plan till Ukraina, det är ett ansenligt antal och ukrainska piloter säger att planen är 4-5 gånger effektivare än de sovjetiska Ukraina använder nu. Vi får se om det bekräftas.

F-16, Fighting Falcon. Ryssarna varnar Nato för att leverera dessa plan till Ukraina. Bild Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rysk tv jämför Bachmut med segern 1945

 1. Ja ukriana måste flytta stridera till Ryssland och städer !?
  Det gäller ju att förstöra och döda. och det gör man på ryssk mark

 2. “– Seger! Bachmut är vårt!…. ”

  Murphys law no.34 – Once you’ve secured an area, don’t forget to tell the enemy.

  Putteterroristerna glömde informera Ukraina om att Bakhmut nu är intaget och deras eftersom ukrainska styrkor fortfarande håller några av de västra delarna av staden. Som kan användas för att göra motanfall in i stan.

  3
  1
 3. Ha Ha Ha Ha dagens skämt. Fínns det inga gränser för Putlers lakejer ? Hela “Specialoperationen” går väl enl ursprunglig plan.

  16
  2
 4. En märklig jämförelse! Man skulle nästan tro att det är socialdemokrater/SVT som styr “nyheterna” från Ryssland. Samma “geniala” nyhetsrapportering.

  27
  1
 5. Nazi-Ryssland kommer att vara en pariastat för mycket lång tid.
  Stackars invånare som inte kommer att ha möjligheten att resa och träffa folk i normala länder.
  Förhoppningsvis kommer en inhemsk opposition att växa fram som kastar av sig nazist-oket och gör upp med dagens makthavare.

  39
  9
  • Utedass-Ryssland är idag en patetisk tredjerangens stat. En ”loser”, som kommer få svårt att hämta sig efter det kommande nederlaget i kriget. Detta tillsammans med det grundmurade förakt för landet, som växt fram, samt de ständigt framkastade lögnerna och avtalsbrotten, från landets ledning, bäddar för en internationell utfrysning.

   33
   6

Kommentera