Ukraina är på gång

UKRAINA. Vi är på gång nu, skriver Ukrainas nationalgarde på Twitter. Under uttalandet har de publicerat en bild med texten ”den ukrainska offensiven kan inte stoppas, segern ligger i horisonten”. Under våren har det förekommit ett flertal uppgifter om att Ukraina förbereder en offensiv mot Ryssland. Än så länge är det inte känt när den planeras att inledas.

När Ryssland startade kriget 2014 var de barn. I hela sin ungdom såg de bara krig. Sedan början av den fullskaliga invasionen har dessa unga män anmält sig frivilligt för att försvara Ukraina.

Donetsk TDF Brigade

-Pettersson tycker det är märkligt att rysstrollen håller fast vid att människorna i Donetsk och Luhansk vill tillhöra Ryssland trots att de efter åtta års krig “bara” erövrat en tredjedel av området, och de etniska ryssarna är i minoritet och vid den icke manipulerade folkomröstningen 83 procent röstade för Ukrainas självständighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ukraina är på gång

 1. Propaganda förekommer på båda sidor… inte minst är vi uppfödda med sossepropaganda och har svårt att komma ur det mönstret. Jag för min del anser att detta krig inte borde inträffat. Ukrainarna offras i globalismens namn… så sjukt.

  24
  56
   • Ukraina har egentligen varit slut sedan maj månad förra året, det var ungefär så länge dom klarade sig med de vapen och den ammunition som fanns i landet.
    Det senaste året har UAF klarat sig på alla vapenleveranser västerifrån samt att man dammsuger landet på unga grabbar (man får numera ta in 16 åringar till militärtjänstgöring).
    Frågan är vad som tar slut först, västvärldens ammunition eller Ukrainas unga män.
    Hoppas så klart på det förstnämnda.

    23
    47
  • Det är förmodligen bara en förhoppning från din sida, verkligheten är nog helt annorlunda

   18
   7
 2. Dahlberg når ständiga bottennivåer i sin perversa iver att vara krigsförbrytarens megafon.

  63
  23
 3. Ja Stalin framtvingade svält och misär i ukriana ! Och det har man inte glömt och det finns ingen orsak att glömma det och nu kommer hämnden ! Det intressanta är att Ryssland eller Sovjetunionen ja bli utplånade efter detta ..och igentligen bär det inte en sekund för sent dessa kup ledare i diverse militär diktaturer har spelar ut sin roll ? Värden blir mer och mer civiliserade ? Det gäller att bränna dessa Ward Lorde som flyter upp ut jorden som giftiga svampar??

  45
  14
  • Svaret på frågan om putteterroristerna kontrollerar Bakhmut som ställdes till president Zelensky var: Nej, jag tror inte det.

   Om det var det svaret du tänkte på tovaritsch.

   44
   15

Kommentera