CIA vill rekrytera ryska spioner

UTRIKES. USA:s inblick i den ryska militära ledningen var omtalad redan innan kriget inleddes. Jätteläckan i Pentagon, där ett stort antal dokument publicerades i en chattgrupp på nätet, visade ytterligare hur långt man infiltrerat stora delar av den ryska krigsmaskinen. Nu ser man en möjlighet att komma över mer information om Ryssland – och rekrytera en helt ny grupp av spioner. Och man gör det framför ögonen på Putin och hans regim. Den dramatiska kortfilmen publicerades på Telegram, populär bland ryssar, under måndagskvällen.

”Har du information om ekonomin eller den högsta ledningen i Ryssland? Kontakta oss.” Så lyder meddelandet i en video som den amerikanska underrättelsetjänsten CIA publicerade på meddelandetjänsten Telegram i natt, skriver CNN och Politico.

Meddelandet, som är på ryska, riktar sig till ryssar som har fått nog av kriget i Ukraina och livet i Ryssland. Tjänstemän vid CIA involverade i filmen har beskrivit den ryska invasionen som en historisk möjlighet att värva ryssar som kan ”leverera den information som USA behöver”, skriver CNN.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “CIA vill rekrytera ryska spioner

  1. CIA vill alltid rekrytera nya tillgångar. Inte bara i Ryssland utan överallt. Information is on a need to know basis, and they want to know.

    14
    3

KommenteraAvbryt svar