Negerbollen – en del av svensk kultur

Gott & BLANDAT. Som alla allmänbildade vet firas Negerbollens dag idag, den 11 maj. Namnet Negerboll har under senare år varit omstritt men Pettersson blir inte sur om ni “kallar den vad ni vill”, jag är tolerant. På Wikipedia står det att den uppfanns år 1943 i Danmark och Sverige men jag har sett recept betydligt äldre än så.

Genom åren har vi skrivit en hel del om negerbollar och annat på bloggen, sådant som hör till en svensk kultur, något av detta nedan.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Negerbollen – en del av svensk kultur

 1. Nu mera heter bakverket blatte kulor ! Med eller utan ludd!
  Ludd är om dom är rullade i kokos?

 2. Ska vänstern få ha sina kulturutveckling, ska vi också få ha våra!

  “Kulturen ska vara fri!” “En armlängds avstånd!”

  När det INTE är så, SKA INTE vänstern heller få ha sina påhitt! När likhet inför lagen, oberoende av allt, INTE råder! Och “allas-likas-värdes”-principen är satt åt sidan!

  Är transeri och islamism tillåtet, ska också rasism och nationalism och anti-feminism vara det fullt ut!

  Kultur som negerbollen, Dan Parks teckningar, Rasmus Paludans koranbränningar och muhammed-teckningar, ska vara fullt acceptabelt i samhället, liksom svensk nationalromantik och könsuppdelningssyn m m. m m.

  ANNARS, behöver inte vi acceptera vänsterns sjuka påhitt det allra minsta heller, som mens-konst transsagostunder för barn, PRIDE, byggandet av moskéer, och främjandet av utländsk kultur m m. m m.

  11
  • The Trouth
   Tror du att högern i stort vill förknippas med rasism.
   Vilka tänker du på som det?

   • Nä, inte idag, för att begreppet är så stigmatiserat, och förvanskat! Det är det jag menar! Det måste bli en ändring på det! Det måste bli mer tillåtet, annars drivs vi till fördärvet! Se bara hur vänstern och Magda håller på om allting högern gör! DE LÅSER OSS! VI MÅSTE BLI FRIA!

    1
    1
 3. Man får inte säga negerboll mera. Antingen får de heta afrikanska chokladbollar eller så Kongokulor.

  14
  2
 4. Negerbollen uppskattas extra mycket av den trånande Batikhäxan — om man byter ut en bokstav…………..

  35
  1
 5. Enl. Märta Stendum står kulturen över förnuftet. Och om hon nu gillar att pedofiler ska läsa sagor för barn, så bör de väl också i rimlighetens namn även kunna bjudas på barnförbjudna filmer. Kulturen står ju över lagen. Precis som sharia. Men sen är det ju märkligt att kulturen ska ha så stort utrymme, när de flesta på vänsterkanten anser att vi inte har någon kultur… !!!???

  35
  3

Kommentera