Tidöavtalet är tondövt

Tidöavtalet är tondövt. Det menar Lisa Pelling, chef på Arena Idé. Pelling lutar sig mot en enkätundersökning, gjord i 123 kommuner.

Det är tankesmedjan Arena Idé själva som ligger bakom enkäten och frågorna i den berör integration och hur Tidöavtalet kommer att påverka kommunernas arbete med integration.

Enligt enkäten tror 70 procent av kommunerna att integrationsarbetet kommer att försämras med Tidöavtalet, bara 3 procent tror på en förbättring. Det Lisa Pelling, Arena Idé och de tillfrågade kommunerna missar är att integrationen i Sverige inte försämrats under de sex senaste månaderna. Det är istället en process som pågått sedan 70-talet, då den socialdemokratiska regeringen avskaffade en fungerande arbetskraftsinvandring av personer från länder och kulturer närliggande Sverige, för att ersätta den med en asylinvandring av människor från avlägsna länder och kulturer.

Arena Idés webbsida kan man läsa att tankesmedjan är partipolitisk obunden. På samma sida kan man läsa att Arena Idés huvudsakliga finansiärer är diverse fackförbund och hur politiskt obundna de är står väl klart för de flesta. Att Arena Idés styrelse lutar starkt till vänster kan inte undgå någon som tittar in i deras sociala medier.

Chefen själv, Lisa Pelling, är aktiv kommunpolitiker för Socialdemokraterna vid sidan av sitt engagemang i Arena Idé. Hon har en bakgrund som generalsekreterare i Socialistiska ungdomsinternationalen och som sakkunnig på utrikesdepartementet, med ett särskilt intresse för migrations- och integrationsfrågor.

Den sistnämnda frågan debatterade hon med Widar Andersson (S) i en tv-sänd debatt. ”En generös flykting- och invandringspolitik är inte bara solidarisk, utan även en förutsättning för den svenska välfärden”. Så den som tror att Lisa Pelling är politisk obunden bör nog tänka om.

15 thoughts on “Tidöavtalet är tondövt

  1. Tidö avtalet är ett avtal som skall följas av dom som har ingått det .. och skillnaden med detta avtal är att det gäller dom politiker dom ingår det. Och om några politiker i avtalet anser att man inte kan följa avtalet så ingår få restriktioner som man enats om man ersätter den politiker som brutit avtalet med nr ny politiker som har klart för sig att det rimliga är att ingångna avtal skall följas. Ett avtal kan inte sägas upp av en person lite hur som helst ! Det skall ju finnas straff klassiker för det

    1
    1
  2. Förslag till integrationspolitik; Skicka tillbaka barlasten och de kriminella. Behåll dem som försörjer sig själva på hederligt arbete, betalar skatt och är nöjda med den traditionella (före 1968) hållningen i Sverige. Sedan kan vi börja räkna individer och ursprung. Jag garanterar, resultatet kommer att bli överraskande.

    9
    1
  3. Kan verkligen integrationsarbetet bli sämre än vad det har varit hitintills?

    Sen är det väl dylika tankesmedjor och liknande trams som är det stora hotet mot välfärden ihop med massinvandringen.

    Tankesmedjor, helt värdelöst skräpfolk med hittepåjobb kan vi säkerligen klara oss bättre utan!

    15
    1
  4. ”Ett 100-tal vårdanställda från Filippinerna som arbetat i Sverige i flera år kan utvisas efter nya beslut. Migrationsverket anser att vårdjätten Attendo brutit mot reglerna i projektet med så kallade sjuksköterske-trainees.”
    Jag anser att migrationsverket återigen saboterar Tidöavtalet genom att hitta på saker, som inte är relevant för vad Sverige vill och behöver. Hur mycket trams från migrationsmyndigheterna ska regeringen och svenska folket behöva ta emot?
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/massutvisning-kan-ske-av-filippinsk-vardpersonal

    14
    • Integrationen Blir sämre !!
      Partipolitiskt obunden ?
      Låter som det vanliga politiska baklängesspråket .
      Har hon delat dunk med Strandhäll .

      8
      1
  5. Arena som helhet med alla sidoorganisationer är en del av extremvänstern och driver liknande politik som resten av extremvänstern. Vilken integrationspolitik är det hon menar? Är det ABF? Är det gängvåldtäkter, förnedringsrån, åldringsrån,dagliga skjutningar och sprängattentat? Bidragsfusk eller kanske asylbedrägeri?

    15
  6. Det finns inte integration, inte mer än som ett ord som ska tysta invandringskritikerna.
    För hade integrationen fungerat så hade vi inte haft invandringsproblem. Och hur går det med mångkulturen om alla integreras?

    Just orden eller begreppen mångkultur och integration är som en dragkamp som ska hamna i balans ”titta vad spännande invandrarna är, oj hoppsan nu kommer knivar och skjutvapen fram”. När det blir problem med invandrares olikheter och beteenden så har integreringen inte fungerat å andra sidan så ska invandrares olikheter och beteenden bilda mångkultur…

    Balansen ligger på en knivsudd, olikheter och beteenden men ändå inte bli problem. Tittar vi i korgen med invandrares negativa beteenden så har vi bla:
    Svårigheter att göra sig förstådd, kan vara livsfarligt
    Tolk-kostnader
    Extrem belastning på rättsväsendet
    Miljarder i skattefusk och bidragsfusk
    Våld på bibliotek…
    Rån
    Förnedring
    Våldtäkter
    Skuggsamhälle
    10000-tals felaktiga identiteter
    Hot vid minsta klagomål
    Klansamhälle med egna lagar
    800000 vill inte arbeta och betala skatt
    Tittar vi i korgen med det positiva från invandrares mångkultur:
    Så kan jag inte komma på en enda punkt med mångkultur som intresserar mig, det är inget jag har behov av. Det enda positiva med en del invandrare är de som blir som svenskar men med självklart sina egna vanor. De invandrare som jag kan umgås med är de som är som svenskar. Jag behöver noll mångkultur.

    Vi har två korgar med invandare, hur tycker ni de balanserar? Den sk integreringen ska motverka brott och få negativa beteenden att balansera med den sk mångkulturen.

    Och svensk kultur, det enklaste definitionen på att något är svensk kultur är att det kan omnämnas ”ja men det är ju så typiskt svenskt”. Allt från midsommar till val av samtalsämne med grannen. Det som vi är vana vid och när vi gör det så känner vi samhörighet och trygghet.

    Så fort vi ser invandrare göra och se ut på annat sätt så har medias makthavare petat in tanken i våra hjärnor ”ja det där är mångkultur, oh vad spännande”. Det är ju bara det, luft, inget, ett ord som ska vagga oss till tystnad medans invandrare lobbas in i alla delar av samhället.

    De som hatar Sverige ler långt upp till örsnibben!

    40
  7. Min förhoppning är att det inte kommer någon som behöver integreras. Kommer det människor från väst lever dom som vi och behöver inte integreras.

    41
  8. Lisa Pelling vet man var man har liksom Anders L på Aftonbladet. Dom har en knapp i ryggen o trycker man på den får man samma floskler oavsett vad man frågar om. Alla inom S äro goda alla andra onda eller nazister eller fascister. Vad som än händer här i världen är det Trumps fel eller Jimmy Åkesson. Det sägs att enfalden inte har ett ansikte, men i dessa fall så vete f…n

    57
    • Bergman – Stockholm – Utan tvivel är man inte klok "Det var storm och nöd och kamp i en enda veva: det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar i molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva."
      Huvaligen skriver:

      Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem. Endast det som hemmavid kniper ska lösas efter andra principer. Alf Henrikson

      18

KommenteraAvbryt svar