Kadyrovs utpressning bakom Wagners vändning

UKRAINA. Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrovs hot om att flytta sina styrkor till Bachmut ledde troligen till att den ryska militärledningen gav efter för Wagnerledaren Jevgenij Prigozjins krav på mer ammunition, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW.

I ett videoinlägg i fredags hotade en rasande Prigozjin att dra tillbaka Wagnergruppens soldater från fronten i Bachmut. Han anklagade generalen Valerij Gerasimov och försvarsminister Sergej Sjojgu för att inte ge Wagnergruppen de resurser som krävs.

Efter att Kadyrov hotat att flytta sina soldater till Bachmut kom i går beskedet att Wagnergruppen fått löften om mer vapen och ammunition.

”Troligen utpressade Prigozjin och Kadyrov det ryska försvarsdepartementet”, skriver ISW.

-Pettersson tror att Putin har och kommer att få stora problem med militära hel och halvprivata grupper med egna intressen. Wagner, Kadyrov, Patriot, Antiterror och Konvoj är några av dessa grupper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kadyrovs utpressning bakom Wagners vändning

 1. Irrelevant eftersom i takt med att Ukraina spränger putteterroristernas ammunitionsdepåer så kommer ingen vid fronten få någon ammunition ändå.

  19
  3
 2. Putin har köpt på sig mängder med Indisk valuta, för att Lavrov skall kunna skriva avtal om utrustning från Indien. Indien meddelar nu Lavrov att Indien vill avvakta.
  Senaste året har indiska valutan fallit till nära hälften.

  14
  2
 3. Ja det är intressant att dom fått ett löfte!!? Det är särskilt bra så länge dom inte får några vapen eller i detta fall ammunition. Så länge dom kan göra någon skada så kan dom inte ställa till problem dom har två möjligheter byta sida eller bli nedkämpade. En win win grej ett par granater iarslet på dom från ukriana kan säkert få dom att bestäma sig ukriana får ju inte slösa på krutet.

  9
  4

Kommentera