Zigenare döms till livstid för mord på sin mamma

BROTTSLIGHET. Göteborgs tingsrätt, mål: B 11861-22, dömer Garcia Blom som kört på och dödat sin mamma, Nadja Blom, och försökt döda den man hon hade en relation med för mord och försök till mord till livstids fängelse. Tingsrätten friar samtidigt mannens yngre bror, som fanns med i bilen, från det åtalet.

Bröderna Blom, Shaggy till vänster och Garcia till höger


Den 30 juli 2022 blev en man och en kvinna påkörda av en personbil på Långströmsgatan i Göteborg. Kvinnan avled till följd sina skador. Mannen överlevde men orsakades allvarliga skador. I bilen färdades två av kvinnans söner. Den äldre brodern körde bilen och den yngre var passagerare. Efter påkörningen åkte de till sin farmor och farfars bostad där de parkerade bilen som hade använts vid påkörningen samt lämnade platsen i en annan bil. Senare samma kväll påträffades bröderna av polis i Helsingborg. Bröderna har åtalats för mord och försök till mord.

Nadja Blom mördad. Bild: Privat

Tingsrätten, som anser att påkörningen skett avsiktligt, dömer den äldre brodern för mord och försök till mord. Åklagaren har i målet påstått att gärningen har haft ett så kallat hedersmotiv. Tingsrätten menar att åklagaren i och för sig har lyckats visa att det i den romska kultur som är aktuell i målet finns mönster och värderingar som också förekommer i så kallade hederskulturer, men däremot inte att mord är ett sätt att bevara eller återupprätta heder. Det samlade straffvärdet är trots detta så högt att påföljden bestäms till livstids fängelse.

Åklagaren har påstått att bröderna utförde påkörningen tillsammans och i samförstånd. ”Enligt tingsrättens uppfattning har åklagaren inte bevisat något gemensamt motiv, att bröderna planerade påkörningen tillsammans eller att den yngre brodern var medveten om vad som skulle hända när han satt i bilen”, säger rättens ordförande, lagmannen Göran Lundahl. Tingsrätten frikänner därför den yngre brodern från åtalet för mord och försök till mord.

Den äldre brodern ska betala skadestånd till den påkörda mannen med 254.700 kr, sin mormor med 185.558 kr, tre syskon med vardera 150.000 kr och sin moster med 110.000 kr.

Härutöver tar tingsrätten ställning till ett antal andra brottsmisstankar riktade mot bröderna, brödernas pappa, farfar och farmor samt den påkörde mannens pappa.

Tingsrätten friar brödernas farmor och farfar från ett åtal för grovt skyddande av brottsling och finner det alltså inte styrkt att de tillsammans och i samförstånd bland annat tillhandahöll en flyktbil åt bröderna.

Tingsrätten dömer den äldre brodern förutom för mord och försök till mord också för olaga hot mot mamman och för ringa narkotikabrott samt rattfylleri. Han frikänns från övriga åtal för olaga hot samt för brott mot knivförbudslagen.

Tingsrätten dömer den yngre brodern för två fall av olaga hot mot den påkörde mannen och för brott mot knivförbudslagen och frikänner honom från övriga åtal, som har avsett olaga hot och ringa narkotikabrott. Påföljden för honom bestäms till ungdomsvård.

Tingsrätten dömer farfadern för tre fall av olaga hot mot den påkörde mannen och dennes pappa. Han frikänns från övriga åtal, som har avsett olaga hot, uppmaning till självmord och försök till grov utpressning. Påföljden för honom bestäms till villkorlig dom.

Tingsrätten dömer den påkörde mannens pappa för grovt förtal mot farfadern och bestämmer påföljden för honom till villkorlig dom i förening med dagsböter.

Tingsrätten frikänner farmodern från de övriga åtal som riktats mot henne, som har avsett olaga hot och uppmaning till självmord. Tingsrätten frikänner också brödernas pappa från ett åtal för olaga hot.

Domstolen är enig i sin bedömning.

***

TIDIGARE 2023-02-28 Två zigenare åtalas för mord på sin mamma

ZIGENARE. En kvinna, Nadja, 38, dödades, och en man i 42-årsåldern skadades svårt, när de blev påkörda av en bil med två personer i på Långströmsgatan i Göteborg den 30 juli 2022.

Torsdag den 2 mars kommer åklagaren att väcka åtal mot två personer för bl.a. mord och försök till mord samt mot ytterligare två personer, farmor och farfar, för bl.a. grovt skyddande av brottsling. Enligt åklagaren har ett motiv för brotten varit att bevara eller återupprätta familjens/släktens heder.

MOTIV: Mamman Nadja har sönerna ihop med sin ex-man som sitter i fängelse. Mamman träffar andra män, bland annat brottsoffret som överlevde. Det uppskattades inte av släkten.

Mordvapen: Mercedes-Benz CLS 350

Alexander, farfar

***

TIDIGARE 2022-07-31 Zigenare mördade sin egen mamma

KLANSAMHÄLLET. I natt skrev bloggen om ett mord. Nu misstänks två zigenarbröder ha kört ihjäl sin egen mamma och försökt mörda mammans nya pojkvän på Hisingen i Göteborg. Polisen bekräftar att de anhållna männen är släkt med kvinnan.

Kvinnan var i 40-årsåldern. De misstänkta bröderna är i 20-årsåldern och är båda kända av polisen sedan tidigare.

Bröderna körde på mamman och ytterligare en person, mammans nya pojkvän som vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Dessutom är ytterligare två personer, männens farmor och farfar, misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Beslut om häktning för de fyra anhållna personerna ska fattas senast på onsdag.

Polisen

-Pettersson säger att det är inte jag som förstört zigenarnas varumärke och det blir inte bättre av att byta namn…

I drygt 500 år har eländet pågått i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Zigenare döms till livstid för mord på sin mamma

 1. Detta blir dyrt för de allt färre skattebetalarna.
  Tar rätten ingen hänsyn till de alltmer sällsynta skattebetalarna?
  Ut med zigenarpacket.

  14
 2. En tragisk händelse. Hur kan man med berått mod köra ihjäl sin egen mamma? Killen är ju bortom all mänsklig förklaring.
  En normal människa gör inte absolut inte på detta sättet. Han kommer att få samvetskval “lite längre fram” – om han inte är en fullblodspsykopat.

  25
 3. I snitt sitter en livstidsdömd i fängelse i 16 år, vilket innebär att straffet tidsbestämdes till 25 år och att den intagne sedan blev villkorligt frigiven efter praxis att den hade suttit av 2/3 av sin strafftid.

  Man konstaterar att våra politiker som bestämmer våra lagar tror inte att vi lever så länge. Antingen är politikerna dumma i huvudet eller vänsterfeminister. Är förresten samma.

  34
 4. Konstigt att man inte låste in alla . Det är ju knappast någon tvekan om detta är ett krimminälagäng som ständigt ger problem. Var dom än befginer dig

  37

Kommentera