Debatt om IPCC´s senaste rapport

KLIMAT & VÄDER. Förenta nationernas klimatpanel (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) är FN:s organ för att sammanfatta och bedöma vetenskapen relaterad till den globala uppvärmingen. IPCC är en politisk organisation. Elsa Widding är energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Hon verkade bl.a. som expert i Regeringskansliet med ansvar för Vattenfall under den förra borgerliga regeringen. Idag är Elsa Widding riksdagsledamot utan parti.

Tekn dr. Bo Berggren, f.d. ordförande i Svenska Geotekniska Föreningen har granskat Elsa Widdings bok. Granskningen ligger HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Debatt om IPCC´s senaste rapport

 1. Man kan undra varför det ej gjorts undersökningar om vin tillverkare, bagerier, läsk och bryggeri industrin när det gäller CO2 ? Kanske för att det skulle bli ett ramaskri om folk tvingas till att dricka icke kolsyrade drycker, äta mjöl, efter införande av jäst och bikarbonat förbud.
  Fast ett sådant i sig, skulle reducera utsläppen mer än t.e.x. åtgärder mot fjärtande kor.
  Helt fantastiskt hur enormt dumt människor kan agera under grupptryck, a.k.a mobbning.

  • Ja man får inte heller glömma betong industrin co2 ut släppa . Sen måste ju FN se illa att plugga igen alla vulkaner?
   Varje cirkulation med co2 måste ju granskas för dig och samtidigt måste man ju beräkna syrgas mängden i atmosfären det har man fullständigt glömt så varför minskar inte syeret atmosfären!
   Det finns en del frågor att besvara och det innan man lever betala för att förstöra miljön med giriga affärsmännen. Särskilt då miljömupparna

 2. Transferiatet ( de, som gör skattebetalda jobb till mest nytta för dom själva ) är kanske de, som har största intresset av ett uppiskat klimatlarm. Dvs den nya IPCC rapporten ( av världens regeringars utsedda politiker ) vittnar om motstridiga tolkningar från ett förmodligen korrekt underlag, som ex.vis “mycket högre utsläppsscenarion har blivit mindre sannolika men kan inte uteslutas”. Även i senaste rapporten om att cykloner har inte ökat och är inte ett resultat av människans utsläpp till att cykloner har ökat i antal p.g.a. människors koldioxidutsläpp. Jag tackar Elsa Widding för tydligöranden i den snåriga klimatdebatten.

  14
  • Rent förståndsmässigt är det svårt att först att en gas som är 400 miljondelar kan påverka klimatet så enormt, när resten av gaserna är så mycket större i procent. Kunde en seriös diskussion vara möjlig i media utan övertoner? Klimatet behöver inga alarmister, som har det som religion.
   De kalla nordliga vindar som nu behärskar vårt väder skulle väl inte ha varit möjligt om Al Gores spådom slagit in. Otroligt att han har sin status inom miljörörelsen.

 3. Världen måste komma till sans och balans! Att som globalisterna gör (för att främja sin agenda) är skadligt för förtroendet hos befolkningar och skapar motsättningar; dels de som tror på ljuget och de som genomskådat lögnerna.
  Självständigt tänkande är av vikt i dagens läge!
  OT. Vänstern skriker sig hesa av förtrytelse när bl a lotteriverksamheten ifrågasätts hos (S) och senast är det f d ministern Ekström som går bananas när verksamheten på Umeåuniversitet är under luppen. Paradigmskifte sa Bull!

  11
 4. IPCC:s sammanfattningar för beslutsfattare, skrivna av politiker och politiska tjänstemän, hänger på intet sätt ihop med de vetenskapliga delarna av IPCC:s rapporter.

  23
 5. När nu Kristersson snart bjuder in till stort klimatmöte så får inte Elsa vara med. Den enda i den stora riksdagen som läst och förstått forskningsrapporterna bakom IPCC.

  48
 6. Man måste omedelbart sätt an Elsa hon är ju faktiskt en av dom personal som klarar av att läsa ett diagram. Och samtidigt se var man klipper och förfalskar statestiken !!

  Om man samtidigt lyssnar på liberala så hör man ju aldrig ett riktigt påstående ? Det är ju bara hop kok av floskler och desperata försäljare blandat med regiösa gurrur som är sina inkomster hotade.
  Det enda vettiga är att kasta ut liberalernas partiledare eller lätt honnom i ett skåp för att studera det avtal han och hans parti ingått

  34
 7. Kunskap och förnuft har ingen plats i dagens värld. Bara vänstersmörja och tyckande verkarstyra idag.

  63
  1
 8. Är man forskare oavsett slag och betald av staten/företag/annat så är man jävig och sågar inte av den gren man sitter på, enkel matematik(vid pensioneringen så ändras allt oftast).
  Då kommer rätt flosker ur kakhålet för att stödja den fortsatta inkomsten.
  Precis som sossepartiets upplägg/ljug inom politiken.

  55
  1

Kommentera